A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Emlékművet állítottak Budapesten a bántalmazott állatokért

2016. december 08., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egyedülálló kezdeményezés Budapesten: emlékművet állítottak a bántalmazott állatokért az újpesti Szilas Családi Parkban. Azokért az állatokért égnek itt a gyertyák, akik az emberi kegyetlenség áldozatai lettek.



Az Állatmentő Liga és Újpest Önkormányzata közösen alakította ki a szabadidőparkban a bántalmazott, megkínzott állatok emlékhelyét. Az emlékművet Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere és Pataki Gábor, az Állatmentő Liga, az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője avatta fel. Az ünnepségen mécsest gyújtott Buchwald Milán, Újpest rendőrkapitánya, valamint több állatvédő szervezet, így a Rex Kutyaotthon Alapítvány, az Északpesti Kutyás Szolgálat, valamint a Tetovált Állatmentő Egyesület képviselője. – írja az ujpest.hu.

 

A bántalmazott állatok emlékműve

 

"Három évvel ezelőtt ezen a helyen alapította meg az Állatmentő Liga, az Újpesti Rendőrkapitányság és Újpest Önkormányzata az Állatvédelmi Járőrszolgálatot" -  – mondta beszédében Wintermantel Zsolt. "A tapasztalat azt mutatja, hogy amit akkor közösen kitaláltunk, arra nagy igény van. A szolgálat eddig több mint 1000 alkalommal vonult ki bajba jutott állatokat menteni. Önkormányzatunk különös figyelmet fordít arra, hogy segítse a kulturált állattartást. Több kutyafuttatót is megépítettünk. „Nem nagy dolog” kampányunkkal azt szorgalmazzuk, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz kutyások és nem kutyások, elsimuljanak a néha köztük feszülő ellentétek. Remélem, hogy néhány év múlva már nem kell itt mécsest gyújtanunk, mert nem lesz olyan, aki bántalmazná az állatokat. Újpest legyen egy olyan hely, ahol senkit nem érhet erőszak, bántalmazás."

 

 

 

 

A bántalmazott állatok emlékhelye az Óceánárok utca mellett húzódó 6000 négyzetméteren elterülő Szilas Családi Parkon belül a szabad kutyafuttató mellett található. Ezen a helyen nemcsak azok helyezhetik el mécseseiket, virágaikat, akik a megkínzott állatok előtt szeretnék tiszteletüket leróni, hanem azok a gazdik is, akik elvesztett vagy az élők sorából már eltávozott kedvenceikről szeretnének megemlékezni.

 

Emlékmű a bántalmazott állatokért

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon
„Meghitten nézte a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét.”

A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier
Skócia, 1858. A bozontos kiskutya gazdáját súlyos betegség ragadta el. Bobby elkísérte utolsó útjára, majd leheveredett a sírhantra, és elhatározta, hogy vigyáz rá, amíg csak él.

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabarátság Hírek - Címlapon
Kutyabarátság
Ilyen az, amikor négy menhelyi kutya-testvér négy év után újra találkozhat Hírek - Címlapon
Ilyen az, amikor négy menhelyi kutya-testvér négy év után újra találkozhat