A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Én és a kutyám - 12 különös dolog, amit csak a gazdik érthetnek meg

2022. február 06., 14:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Kutyás vagyok, amíg élek... és ez bizony néha érdekes szokásokat eredményez. De amikor ő a legjobb barátunk, a mindenünk! Egyetértünk?



Kár is lenne tagadni, mennyire szeretjük kedvenceinket. Olyannyira, hogy időnként kissé furcsán viselkedünk a társaságukban. Ami számunkra természetes egy kutya-gazdi kapcsolatban, arról egy "nemkutyásnak" mesélve minimum magasba szaladt szemöldököket kapnánk cserébe. 

 

Legyen szó saját készítésű finomságokról (még akkor is, ha egyébként utálunk főzni), kutyánk kedvéért mi sem könnyebb, mint konyhatündérré válni. Ó, és azok a vég nélküli beszélgetések... hiszen ők úgy látnak, úgy értenek minket, ahogy senki más! Nyugi, minden gazdi ezt csinálja.

 

1. Tucatnyi becenevet adunk kutyánknak

 

Igen, van egy hivatalos neve, ami az oltási könyvében szerepel. Meg mellette egy rakás másik: szívecském, bogárkám, tündérbogyó, cukorfalat, gombszem, dudaorr, kismancs, gombóc, törpördög, vackorfül, büdöskutyája, és megannyi jelzővel illethetjük kedvencünket. Nem csoda, hogyha a parkban véletlenül kicsúszik a szánkon valamelyik „fedőnév”, furcsa pillantásokkal találkozunk. Na és?

 

Dolgok, amiket csak a gazdik érthetnek - Tucatnyi beceneve van a kutyának
Dolgok, amiket csak a gazdik érthetnek - Tucatnyi beceneve van a kutyának
Fotó: Pinterest

 

2. Anyának és apának hívjuk magunkat

 

Kutyát tartani sok szempontból olyan, mintha egy gyerekről gondoskodnánk. Minden nap adunk neki enni, friss vizet töltünk a táljába, játszunk vele, vigyázunk egészségére, és különféle programokat találunk ki a közös tevékenység, szórakozás céljából. Már maga a séta is lehet ilyen. De a kutyák sosem nőnek fel igazán, még éltes korukban, ősz pofijuk mögött is megmaradnak örök kölyöknek, aki igényli a társaságunkat és számít ránk.

 

3. Folyton dicsérjük

 

Mert imádjuk azt a cuki fejét. Ennyi.

 

Dolgok, amiket csak a gazdik érthetnek - Elhalmozzuk játékokkal a kutyát
Dolgok, amiket csak a gazdik érthetnek - Elhalmozzuk játékokkal a kutyát
Fotó: thesprucepets.com

 

4. Elfogadjuk a puszikat

 

Fúj, ne már... Te hagyod, hogy megnyaljon a kutyád? Szembesülhetünk ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel. Tény, hogy még a gazdik között sem mindenki szereti a kutyapuszit. De aki igen, az nem fogja bundás barátja kedvét szegni azzal, hogy elutasítja kedveskedését. Sőt, mi is szívesen adunk egy puszit a bucijára!

 

5. Finomságokat készítünk neki

 

Méghozzá saját kezűleg! Még akkor is, ha a fakanál is bénán áll a kezünkben. Jó, jó, ne essünk túlzásokba. A legtöbb homemade kutyakekszet, sütit egészen könnyű elkészíteni. Ki tudja? Néhány sikerélmény után kedvet kaphatunk a sütés-főzéshez. Aki pedig ügyes a konyhában is, bátran evezhet új vizekre kutyusoknak készített finomságok terén. Vigyázat, csak olyan összetevőket használjunk, amelyek számukra is egészségesek!

 

Dolgok, amiket csak a gazdik érthetnek - Finomságokat sütünk kutyánknak
Dolgok, amiket csak a gazdik érthetnek - Finomságokat sütünk kutyánknak
Fotó: Pinterest

 

6. Hagyjuk, hogy kutyánk az ölünkben üldögéljen

 

Ja, hogy van vagy 40 kiló? Ééés? Elfér! Legalábbis ő úgy gondolja, mi pedig a világért sem törnénk össze álmait, ha szeretne hozzánk bújni. Lehet, hogy tetőtől-talpig összeszőröz minket, és elgémberednek tagjaink, de amikor olyan jó együtt szuszogni! Igaz?

 

7. Beengedjük az ágyunkba

 

Most komolyan? A kutyának a földön a helye, menjen csak a saját fekhelyére. Tény, hogy vannak olyan helyzetek, amikor mindenki számára így a legjobb. De ha olykor-olykor felkéredzkedik a kanapéra, ágyra, még az is meglehet, hogy nem csak ő fogja az igazak álmát aludni mellettünk, hanem mi is őmellette.

 

Dolgok, amiket csak a gazdik érthetnek - Kutyánkkal összebújva pihenni a legjobb
Dolgok, amiket csak a gazdik érthetnek - Kutyánkkal összebújva pihenni a legjobb
Fotó: hln.com

 

8. Komoly beszélgetéseket folytatunk

 

Ki az, aki mindig felfigyel arra, ha megszólítod? Ha lelkesen jön neve hallatán, pedig nem történik semmi különös? Igen, a kutyád. Elmondhatsz neki bármit, ő meghallgatja. Kiöntheted neki a szíved úgy, hogy cserébe fejmosás és magvas gondolatok helyett színtiszta szeretetet kapsz. Bundás angyalkáink a legjobb pszichológusok, megsimogatják a lelkünket. Kell ennél több?

 

9. Vagyonokat költünk rá

 

Mert mindenből a legjobbat érdemli: a legtáplálóbb ételeket, a legszebb nyakörvet, a legkényelmesebb fekhelyet és a legszuperebb játékokat. Ne feledjük a legtutibb kutyasulit sem, mert együtt tanulni, fejlődni remek dolog, még akkor is, ha kőkemény meló van benne. Kedvencünk egészsége is kiemelt jelentőséggel bír számunkra. Hogy egy apróság miatt is rohanunk az állatorvoshoz? Jobb, ha tudjuk, minden rendben van, minthogy később derüljön fény egy komolyabb problémára. Úgy vigyázunk rá, mint a szemünk fényére, és ez bizony bármit megér.

 

Dolgok, amiket csak a gazdik érthetnek - Megünnepeljük a kutya születésnapját
Dolgok, amiket csak a gazdik érthetnek - Megünnepeljük a kutya születésnapját
Fotó: Pinterest

 

10. Megünnepeljük a születésnapját

 

És meghívjuk a barátait is. Miért ne tennénk? A sajátunkat is megünnepeljük, hát egy olyan fontos családtagé sem maradhat el, mint négylábú barátunké. Kutyatorta, pár új játék, egy csinos nyakörv és rengeteg szeretet. Csillogó tekintete felér egy igazi varázslattal.

 

11. Lemondjuk a meghívásokat, hogy kutyánkkal lehessünk

 

Időnként jól esik kimozdulni otthonról, de ha tehetjük, magunkkal visszük kedvencünket is. Ha meg nem, inkább lemondjuk a programot, hogy bekucorodjunk a tévé elé vagy kedvenc könyvünkkel egy puha takaró alá. Mert sokkal, de sokkal jobb együtt lenni vele. Vagyis Vele, így nagybetűvel.

 

Dolgok, amiket csak a gazdik érthetnek - Még tévét nézni is sokkal jobb a kutyával
Dolgok, amiket csak a gazdik érthetnek - Még tévét nézni is sokkal jobb a kutyával
Fotó: dogtime.com

 

12. Ha már program, csakis együtt

 

Előzőhöz szorosan kapcsolódik e pontunk. Ha már szabadidőnkben kimozdulunk, akkor előnyben részesítjük az olyan programokat, ahova együtt mehetünk: kirándulás, túra, vagy épp egy kutyabarát étteremben, esetleg kávézóban találkozunk barátainkkal. 

 

Kutyánknak hála átalakítjuk naptárunkat és változtatunk életmódunkon. Társaságában olyan világ nyílik meg előttünk, melyről addig fogalmunk sem volt. Közös tanulás, hobbi, sport vagy egy kellemes séta a parkban, amikor más gazdikkal barátkozhatunk. Szép új kutyás világ!

 


 

Ha szívesen olvasnál még a témában "valami könnyűt", kattints:

 

10 pillanat, amiért gazdinak lenni jó!

 

13 jel, hogy a legjobb kapcsolatot a kutyáddal ápolod

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: hln.com
Cikk első megjelenése: 2021. március 26.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is
A Gondosóra program segítség lehet a házi kedvencek, kisállatok számára is - közölte a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Hírstart Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kitüntetést és emelt támogatást kaptak a kaposvári állatvédők Hírek - Címlapon
Kitüntetést és emelt támogatást kaptak a kaposvári állatvédők
Egy menhelyi kutya nyugtatta meg a szorongásos rohammal küzdő lányt az utcán Hírek - Címlapon
Egy menhelyi kutya nyugtatta meg a szorongásos rohammal küzdő lányt az utcán