A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Értelmetlen mészárlás Spanyolországban – megkínzott agarak tömegsírját fedezték fel

2018. február 27., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Hosszú évek óta használhatták azt a szakadékot a kutyájuktól megszabadulni akaró vadászok, amit a napokban fedeztek fel a spanyol település, Tarancón mellet. Több tucat galgo, azaz spanyol agár teste hevert a sziklák közt - az elkövetők után nyomoznak.



Eközben Spanyolországban: a vadászati idény véget ért, mely egyet jelent a galgok százainak, ezreinek a biztos halállal. A galgok, azaz a spanyol agarak tradicionálisan részei hazájuk kutyás vadászatainak. Sajnos a tradícióhoz tartozik ezeknek a gyönyörű állatoknak az értelmetlen legyilkolása is az idény végeztével: ha egy kutya nem teljesített elég jól, vagy egyszerűen nincs már rá szüksége gazdájának, megszabadulnak tőle. Az eszközökben nem válogatnak: felakasztják, lelövik, kipeckelt szájjal magukra hagyják őket… a legszerencsésebbek pedig menhelyeken végzik. A spanyol agarak tragikus sorsáról és történetéről itt írtunk bővebben.

 

A feleslegessé vált kutyák százai, akár ezrei is végezhetik úgy, akár a napokban megtalált több tucat galgo: egy szem elől rejtett szakadék alján. A sziklás “tömegsírt” akár már 20 éve is használhatták, erre utal, hogy az agarak egy részének teste már mumifikálódott. Mellettük azonban sok olyan kutya is hevert, akikkel akár csak pár hete végezhettek.

 

A szem elől elrejtett üregbe dobták a feleslegessé vált kutyákat, ezért nem fedezték fel sokáig a tömegsírt
A szem elől elrejtett üregbe dobták a feleslegessé vált kutyákat, ezért nem fedezték fel sokáig a tömegsírt
Fotó: Yo Galgo - facebook.com/yogalgo

 

A nyomok alapján sok kutyát először felakasztottak, majd ezután dobták a sírba - sokuk még ennél is rosszabbul járt: őket még élve dobhatták le, hogy aztán ott haljanak szomjan, éhen… A sziklás üregből nem volt esélyük kiszabadulni.

Sajnos hatóságok vajmi kevés segítséget nyújtottak, az állatvédők szerint jobban szerették volna, ha az eset, csak úgy eltűnik a ködben… Szerencsére ők nem hagyták annyiban a dolgot. Önkéntesek segítségével 25 testet tudtak begyűjteni, biztonsági okokból lejjebb nem jutottak az üregben. A galgokat megvizsgálják, hátha közelebb visznek a nyomok az elkövetőkhöz. Néhány kutya nyakán látható sérülés azt sejteti, a chipet eltávolították… Csodával határos módon azonban az egyik kutyából “elfelejtették” eltávolítani, így ezen a nyomon nagy valószínűséggel elindulhatnak majd.

 

 

 

 

 

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
Gömbölyű, pattogós, csipogós vagy sípolós, rágcsálható… Bármilyen is legyen a kedvenc játékszere, látványára kutyánk tekintete egyből felcsillan. Mire figyeljünk, amikor a megfelelőt keressük?

Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?
Elég egyetlen csippanás, és kedvencünk teljesen odáig lesz a játéktól? Vajon mi lehet a titka?

Őszi túrázás kutyával - erre figyelj! Őszi túrázás kutyával - erre figyelj!
Talán a legjobb időszak egy hosszabb séta vagy túra számára a kora ősz. Nincs már hőség, és ha szerencsénk van, kellemes napsütés kíséri utunkat. Nem érdemes otthon maradni, vár a természet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Hírstart MOL Nyrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Pitbullja mentette meg a kisfiút a betörőtől Hírek - Címlapon
Pitbullja mentette meg a kisfiút a betörőtől
Kitüntették a rendőrkutyákat Veszprém megyében Hírek - Címlapon
Kitüntették a rendőrkutyákat Veszprém megyében