A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Eszméletlen férfit mentett meg egy vizsla Szegeden

2018. április 12., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A szokásos napi sétáját tette meg Báró és gazdija a töltésen, mikor a vizsla felfigyelt a töltés oldalában fekvő férfire. Jelzésének köszönhetően értesíthették a tűzoltókat és mentőket, akik kórházba szállíthatták.



A Szegeden élő Báró és gazdija, Kissné Rózsa Csilla, gyakran választják napi sétájuk útvonalának a töltésen futó ösvényt. A keddi sétájuk azonban nem úgy alakult, ahogy a többi szokott.

 

Csilla arra lett figyelmes, hogy Báró valamit ugat a töltés oldalán, jelentőségteljesen ránéz, majd újra a töltés oldalára figyel. “Ezt addig folytatta, amíg le nem néztem, mit talált. Ekkor vettem észre a férfit, aki a töltésoldalban feküdt, eszméletlen állapotban - mesélte Csilla a delmagyar.hu-nak. - Egy 40 év körüli, jól szituált férfi volt, mellette pedig egy járássegítő bot feküdt. Nem tudom, mi történhetett vele, de örülök, hogy megtaláltuk. A mentők pedig megdicsértek, hogy nem nyúltunk hozzá, mert nem tudtuk, esetleg nagyobb bajt okoznánk-e azzal, ha például lezuhant, és eltört valamije” – folytatta.

 

A meredek töltés oldalában vette észre Báró az eszméletlen férfit
A meredek töltés oldalában vette észre Báró az eszméletlen férfit
Fotó: Karnok Csaba - delmagyar.hu

 

A szakembereket egyébként egy másik kutyasétáltató hívta, aki megállt segíteni. A nehezen megközelíthető helyről létra segítségével tudták csak felhozni a sérült férfit.

 

Báró nem véletlenül jelzett ennyire tudatosan: a kutyaiskolai oktató, aki tanította, személykereséssel is foglalkozott, és Bárónak is elkezdte ezt megtanítani. Pár leckén már túl is volt, ám egy lábsérülés miatt abba kellett hagynia a képzést - azonban már e pár óra alatt is megragadt annyi a vizslában, hogy a szükségben használni tudta a tanultakat.

 

Báró, a vizsla személykeresést is tanult a kutyaiskolában
Báró, a vizsla személykeresést is tanult a kutyaiskolában 
Fotó: Karnok Csaba - delmagyar.hu

 

 


Indexkép forrás: Karnok Csaba - delmagyar.hu

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak
Nyolc rémült kutya fogadta a Halasi Állatotthon dolgozóit – a kutyákat valaki egyszerűen átdobta a kerítésen, így szabadult meg tőlük.

Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon
Újabb két hőssel bővült az égi csapat: Rafitól és Zulutól is búcsúzunk.

Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák
Gyönyörű bélyegeket adott ki a Magyar Posta, melyek a magyar vadászkutyákat ábrázolják.

Szobrot emeltek Baja város kutyájának emlékére Szobrot emeltek Baja város kutyájának emlékére
Béla kutya hivatalosan is megkapta a „Város Kutyája” címet Baja városától még a 90-es években. A vizslát rengetegen ismerték és szerették a városban – halála után 25 évvel készült el szobra, melyet a Tóth Kálmán téren helyeztek el.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com MOL Nyrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Iskolai tananyag készült arról, hogyan  kell bánni az állatokkal Hírek - Címlapon
Iskolai tananyag készült arról, hogyan kell bánni az állatokkal
Állati kisfilm öltönyös kutyával egy állatbarát korzó megnyitásáról Hírek - Címlapon
Állati kisfilm öltönyös kutyával egy állatbarát korzó megnyitásáról