A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Európa nemet mondott az illegális kutyakereskedelemre!

2020. február 14., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A becslések szerint 46 000 kutyával kereskednek havonta(!) az Európai Unión belül - ezek nagy része pedig illegálisan történik. Az Európai Parlament végre úgy döntött, elég az állatkínzással felérő illegális kutyakereskedelemből.Nagy egyetértésben fogadták el az Európai Parlament képviselői azt az állásfoglalást, mely az illegális kisállat-kereskedelem visszaszorítását tűzte ki célul. 607 képviselő szavazott igennel, 3 nemmel és 19 tartózkodott. 

 

A képviselők mielőbbi cselekvési tervet szeretnének látni a kedvencek illegális kereskedelmének felszámolására. Az egész folyamat, az állatok tartásától kezdve az utaztatásukig rengeteg szenvedést okoz az állatoknak. Az illegális kereskedők nem törődnek az állatok egészségével, a betegségek terjedésével állataik között. Mindössze a magas profitot tartják szem előtt: mint a parlamenti vitából kiderült, a fegyver- és kábítószercsempészet után ez a harmadik legjövedelmezőbb ága a szervezett bűnözésnek - idézi a parlamenti vitát az Index.hu.

 

 

Európában a becslések szerint havonta 46 000 kutyával kereskednek - ezek nagy része illegálisan zajlik
Európában a becslések szerint havonta 46 000 kutyával kereskednek - ezek nagy része illegálisan zajlik
A kép illusztráció - a magyar-szlovén határon 2018 őszén megállított furgonban 107, erősen megviselt állapotban lévő kölyökkutyát találtak. Előttük se víz, se élelem nem volt - a papírjaik is hiányoztak. 
Fotó: vecer.com

 

 

Az illegális kutyakereskedelem visszaszorítása érdekében egy egységes rendszer bevezetését tervezik a kutyák és macskák azonosítására, valamint szigorúbb szankciókat hoznának a illegális kereskedőkkel szemben, és a kölyökgyárak szaporítói ellen.

 

Mindemellett a lakosságot is arra buzdítanák, hogy válasszák inkább az örökbefogadást az olcsó kutya megvásárlása helyett. 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm
Nehéz, de annál fontosabb témát boncolgat a Telex.hu csütörtök este bemutatott filmje.

Életveszélyben lévő kölyköket mentettek az autópályákon a NAV munkatársai Életveszélyben lévő kölyköket mentettek az autópályákon a NAV munkatársai
Alig szellőző szerszámosládában utaztattak két kölyökkutyát. Egy másik esetben 5 kölyök került elő egy autóból. Mind túl fiatal még, nem rendelkeztek oltásokkal, se chippel. Hála a pénzügyőrök ellenőrzéseinek, mindegyik kiskutya már jó kezekben lehet!

Korrupció miatt indult eljárás egy hatósági állatorvos és társai ellen Korrupció miatt indult eljárás egy hatósági állatorvos és társai ellen
A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért, a hivatali kötelességét megszegve, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást hat személy ellen.

Kutyákat mentettek a pénzügyőrök Kutyákat mentettek a pénzügyőrök
Útlevél és chip nélkül szállították a nyolc kölyökkutyát, akikre a pénzügyőrök bukkantak az autó átvizsgálásakor. Egy másik autóban két kis bichont találtak ellenőrzéskor. Egy harmadik ellenőrzésen pedig három kutyát találtak: őket embertelen körülmények között szállították.

Letöltendő börtönbüntetést kért az Ügyészség a nyírbogáti szaporítókra Letöltendő börtönbüntetést kért az Ügyészség a nyírbogáti szaporítókra
Megtörtént a vádemelés a nyírbogáti szaporítók ellen: az ügyészség letöltendő börtönbüntetésre tett indítványt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nem játék a kutya karácsonyra Hírek - Címlapon
Nem játék a kutya karácsonyra
A világ egyik legkeményebb versenye - segíts, hogy magyar induló is bizonyíthasson! Hírek - Címlapon
A világ egyik legkeményebb versenye - segíts, hogy magyar induló is bizonyíthasson!