A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Extrém hideg érkezik - védjük meg kutyáinkat!

2018. február 23., 16:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Beköszönt az igazi, kemény tél. Az eddigi hó mellett most már igazán fogcsikorgató hidegre kell számítanunk: tegyünk meg mindent kedvenceink védelmében a kemény fagyok idején is!



Repkednek majd a kemény mínuszok, már nem csak éjjel, hanem nappal sem emelkedik a hőmérséklet fagypont fölé - figyelmeztet az előrejelzés. A megerősödő szél ráadásul tovább csökkenti a hőérzetünket. A nagy hidegben több odafigyelést igényelnek kutyáink is!

 

Ha lakásban van a kutya

Ez esetben a nagy hőmérséklet különbségre kell odafigyelnünk: a meleg szobából az utcára kilépve bizony még a jó erőben lévő kutyák is megérzik a hideget. Hát még az idős, netán beteg kutyák, vagy az apró termetű kedvencek. Ne maradjon otthon a kutyakabát, de figyeljünk a mancsokra is: a só veszélyes ellenség. A mancsok védelméről itt írtunk korábban.

 

A tartós mínuszokra fel kell készülni, főleg a kinti kutyák esetében
A tartós mínuszokra fel kell készülni, főleg a kinti kutyák esetében
Fotó: practicalpaw.com

 

Udvaron lakó kutyák

Ellenőrizzük a kutyaház állapotát! Legyen benne friss szalma, ha kell, javítsuk meg. Nagyon fontos, hogy kutyánknak legyen hova behúzódni az időjárás viszontagságai elől. Ha eddig nem volt, készítsünk ajtót a kutyaházra: ez lehet egy szőnyegdarab, esetleg egy hajlékony plexi, amit a bejárat elé szögelhetünk fel. Ha van rá mód, tegyük féltető alá, szélvédett helyre a házat! Nagy segítség a hőtartásban az is, ha a kutyaházat lábakra (például pár téglára) tesszük, elemelve ezzel a talajtól. Ha van rá mód, legalább éjjelre engedjük be melegebb, védett helységbe: garázsba, előszobába stb.

Kinti- és benti kutyáknál is fontos ilyenkor az energiadús táplálék bevitele: a hidegre való tekintettel egy kicsit növelhetünk is az adagon! Ha van rá lehetőségünk, inkább naponta többször, kis adagokra osztva adjuk neki az eledelt, így folyamatosan biztosítva lesz az energiabevitele - másrészt nem fagy meg a tálkában az étel.  

Nagyon fontos figyelni a vízre: langyos vizet tegyünk elé, naponta többször! Így lassabban hűl ki, fagy meg a folyadék.

 

Ne menjünk el a hidegben a kóbor kutyák mellett sem!
Ne menjünk el a hidegben a kóbor kutyák mellett sem!
Fotó: unilad.co.uk

 

Kóbor kutyák

Ne menjünk el a kóbor, vagy rossz körülmények között lévő kutyák mellett: lehet, hogy nem élnék már meg a reggelt a hidegben segítség nélkül. Tegyünk ki langyos vizet nekik is: kutyáknak, macskáknak, de más állatkáknak is segítséget jelenthet a hidegben! Ha kóbor állatot látunk, de megfogni nem tudjuk, értesítsük az állatvédőket! Akkor is kérjünk segítséget, ha láncon tartott kutyát, vagy rossz állapotban az udvaron menedék nélkül hagyott állatot látunk! Ezeknek az állatoknak az életét menthetjük meg vele!

 

 

 


Indexkép forrás: parkgate.ca

Témába vág

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Miért csikorgatja a kutya a fogait? Miért csikorgatja a kutya a fogait?
Szokatlan és meglepő, de kedvenceinknél is előfordulhat: a fogcsikorgatás. Mi okozza, mire utalhat, és mit tegyünk, ha észleljük kutyánknál?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ideiglenes befogadókat keresnek az állatvédők - újabb szaporítótelep kerül felszámolásra Hírek - Címlapon
Ideiglenes befogadókat keresnek az állatvédők - újabb szaporítótelep kerül felszámolásra
Lemondott kutyusáról a bántalmazó rendőr Hírek - Címlapon
Lemondott kutyusáról a bántalmazó rendőr