A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Extrém hideg érkezik - védjük meg kutyáinkat!

2018. február 23., 16:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség
Beköszönt az igazi, kemény tél. Az eddigi hó mellett most már igazán fogcsikorgató hidegre kell számítanunk: tegyünk meg mindent kedvenceink védelmében a kemény fagyok idején is!Repkednek majd a kemény mínuszok, már nem csak éjjel, hanem nappal sem emelkedik a hőmérséklet fagypont fölé - figyelmeztet az előrejelzés. A megerősödő szél ráadásul tovább csökkenti a hőérzetünket. A nagy hidegben több odafigyelést igényelnek kutyáink is!

 

Ha lakásban van a kutya

Ez esetben a nagy hőmérséklet különbségre kell odafigyelnünk: a meleg szobából az utcára kilépve bizony még a jó erőben lévő kutyák is megérzik a hideget. Hát még az idős, netán beteg kutyák, vagy az apró termetű kedvencek. Ne maradjon otthon a kutyakabát, de figyeljünk a mancsokra is: a só veszélyes ellenség. A mancsok védelméről itt írtunk korábban.

 

A tartós mínuszokra fel kell készülni, főleg a kinti kutyák esetében
A tartós mínuszokra fel kell készülni, főleg a kinti kutyák esetében
Fotó: practicalpaw.com

 

Udvaron lakó kutyák

Ellenőrizzük a kutyaház állapotát! Legyen benne friss szalma, ha kell, javítsuk meg. Nagyon fontos, hogy kutyánknak legyen hova behúzódni az időjárás viszontagságai elől. Ha eddig nem volt, készítsünk ajtót a kutyaházra: ez lehet egy szőnyegdarab, esetleg egy hajlékony plexi, amit a bejárat elé szögelhetünk fel. Ha van rá mód, tegyük féltető alá, szélvédett helyre a házat! Nagy segítség a hőtartásban az is, ha a kutyaházat lábakra (például pár téglára) tesszük, elemelve ezzel a talajtól. Ha van rá mód, legalább éjjelre engedjük be melegebb, védett helységbe: garázsba, előszobába stb.

Kinti- és benti kutyáknál is fontos ilyenkor az energiadús táplálék bevitele: a hidegre való tekintettel egy kicsit növelhetünk is az adagon! Ha van rá lehetőségünk, inkább naponta többször, kis adagokra osztva adjuk neki az eledelt, így folyamatosan biztosítva lesz az energiabevitele - másrészt nem fagy meg a tálkában az étel.  

Nagyon fontos figyelni a vízre: langyos vizet tegyünk elé, naponta többször! Így lassabban hűl ki, fagy meg a folyadék.

 

Ne menjünk el a hidegben a kóbor kutyák mellett sem!
Ne menjünk el a hidegben a kóbor kutyák mellett sem!
Fotó: unilad.co.uk

 

Kóbor kutyák

Ne menjünk el a kóbor, vagy rossz körülmények között lévő kutyák mellett: lehet, hogy nem élnék már meg a reggelt a hidegben segítség nélkül. Tegyünk ki langyos vizet nekik is: kutyáknak, macskáknak, de más állatkáknak is segítséget jelenthet a hidegben! Ha kóbor állatot látunk, de megfogni nem tudjuk, értesítsük az állatvédőket! Akkor is kérjünk segítséget, ha láncon tartott kutyát, vagy rossz állapotban az udvaron menedék nélkül hagyott állatot látunk! Ezeknek az állatoknak az életét menthetjük meg vele!

 

 

 


Indexkép forrás: parkgate.ca

Témába vág

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

A kutyák is lehetnek csiklandósak? A kutyák is lehetnek csiklandósak?
Elgondolkodtál már valaha azon, mit csinál a kutyád, amikor lábaival kalimpál, miközben a pocakját vagy hátát vakargatod? Lehet, hogy csiklandozza az érintésed?

Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is! Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is!
A hideg idő beálltával jónéhány olyan dologra érdemes komolyabb figyelmet fordítanunk, melyek kutyusunk mindennapjait is könnyebbé tehetik.

Ónos eső - így vigyázzunk kutyáinkra! Ónos eső - így vigyázzunk kutyáinkra!
Megmutatja magát a közelgő tél - a havazás mellett több helyen is ónos esőre kell számítani. A veszélyes időjárás miatt fokozottan figyeljünk saját és kutyáink biztonságára is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Brimo partysátor JULIUS-K9 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nyári fagylalt kutyádnak Hírek - Címlapon
Nyári fagylalt kutyádnak
Jobban kedvelik a kutyák a dögönyözést, mint gondolnád Hírek - Címlapon
Jobban kedvelik a kutyák a dögönyözést, mint gondolnád