A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Egészség

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Extrém hideg érkezik - védjük meg kutyáinkat!

2018. február 23., 16:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség
Beköszönt az igazi, kemény tél. Az eddigi hó mellett most már igazán fogcsikorgató hidegre kell számítanunk: tegyünk meg mindent kedvenceink védelmében a kemény fagyok idején is!Repkednek majd a kemény mínuszok, már nem csak éjjel, hanem nappal sem emelkedik a hőmérséklet fagypont fölé - figyelmeztet az előrejelzés. A megerősödő szél ráadásul tovább csökkenti a hőérzetünket. A nagy hidegben több odafigyelést igényelnek kutyáink is!

 

Ha lakásban van a kutya

Ez esetben a nagy hőmérséklet különbségre kell odafigyelnünk: a meleg szobából az utcára kilépve bizony még a jó erőben lévő kutyák is megérzik a hideget. Hát még az idős, netán beteg kutyák, vagy az apró termetű kedvencek. Ne maradjon otthon a kutyakabát, de figyeljünk a mancsokra is: a só veszélyes ellenség. A mancsok védelméről itt írtunk korábban.

 

A tartós mínuszokra fel kell készülni, főleg a kinti kutyák esetében
A tartós mínuszokra fel kell készülni, főleg a kinti kutyák esetében
Fotó: practicalpaw.com

 

Udvaron lakó kutyák

Ellenőrizzük a kutyaház állapotát! Legyen benne friss szalma, ha kell, javítsuk meg. Nagyon fontos, hogy kutyánknak legyen hova behúzódni az időjárás viszontagságai elől. Ha eddig nem volt, készítsünk ajtót a kutyaházra: ez lehet egy szőnyegdarab, esetleg egy hajlékony plexi, amit a bejárat elé szögelhetünk fel. Ha van rá mód, tegyük féltető alá, szélvédett helyre a házat! Nagy segítség a hőtartásban az is, ha a kutyaházat lábakra (például pár téglára) tesszük, elemelve ezzel a talajtól. Ha van rá mód, legalább éjjelre engedjük be melegebb, védett helységbe: garázsba, előszobába stb.

Kinti- és benti kutyáknál is fontos ilyenkor az energiadús táplálék bevitele: a hidegre való tekintettel egy kicsit növelhetünk is az adagon! Ha van rá lehetőségünk, inkább naponta többször, kis adagokra osztva adjuk neki az eledelt, így folyamatosan biztosítva lesz az energiabevitele - másrészt nem fagy meg a tálkában az étel.  

Nagyon fontos figyelni a vízre: langyos vizet tegyünk elé, naponta többször! Így lassabban hűl ki, fagy meg a folyadék.

 

Ne menjünk el a hidegben a kóbor kutyák mellett sem!
Ne menjünk el a hidegben a kóbor kutyák mellett sem!
Fotó: unilad.co.uk

 

Kóbor kutyák

Ne menjünk el a kóbor, vagy rossz körülmények között lévő kutyák mellett: lehet, hogy nem élnék már meg a reggelt a hidegben segítség nélkül. Tegyünk ki langyos vizet nekik is: kutyáknak, macskáknak, de más állatkáknak is segítséget jelenthet a hidegben! Ha kóbor állatot látunk, de megfogni nem tudjuk, értesítsük az állatvédőket! Akkor is kérjünk segítséget, ha láncon tartott kutyát, vagy rossz állapotban az udvaron menedék nélkül hagyott állatot látunk! Ezeknek az állatoknak az életét menthetjük meg vele!

 

 

 


Indexkép forrás: parkgate.ca

Témába vág

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül Stresszes a kutyám? Íme 21 jel, melyből kiderül
Hozzánk hasonlóan kutyáink is szenvedhetnek szorongástól, a krónikus stressz negatív hatással lehet általános egészségükre és életminőségükre. Milyen jelekre kell figyelnünk?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Balto, a hős kutya igaz története Balto, a hős kutya igaz története
Gyermekkorunk egyik kedvence, Balto a valóságban több száz életet mentett meg az 1920-as évek Alaszkájában. Ismerjétek meg a hős történetét!

Jeges vízből mentettek egy kutyát a tűzoltók Jeges vízből mentettek egy kutyát a tűzoltók
Egy golden retriever alatt szakadt be a vékony jég Debrecenben - szerencsére a tűzoltók hamar a helyszínre értek!

Sós utak: a kutyák téli nagy ellensége Sós utak: a kutyák téli nagy ellensége
A hóesés gyönyörű, a legtöbb gazdi szereti, a kutyák pedig egyenesen imádják! A hóval azonban megérkezik a kutyások bosszankodásának fő oka is: az útszóró só. Komoly sérülést is okozhat, ha nem figyelünk oda!

Segítség az árva, beteg kutyáknak a hidegben: ruhákat köt a rászoruló négylábúaknak Segítség az árva, beteg kutyáknak a hidegben: ruhákat köt a rászoruló négylábúaknak
Kemény mínuszok, hó és az erős szél miatt csökkenő hőérzet… a tél átvészelése sok kutyának óriási kihívás. Sokuk nem csupán gazdátlan, de valamilyen betegséggel is küzd, esetleg legyengült szervezete miatt vacog. Andi nekik próbál segíteni egy-egy meleg kutyaruhával.

Így készítsd fel kutyád és a kutyaházat a hideg télre! Így készítsd fel kutyád és a kutyaházat a hideg télre!
Bár az ősz enyhe napjai egyre jobban kitolódnak, a fagyos telet nem ússzuk meg. Ez így is van jól, hiszen a hideg a barátunk: segít csökkenteni például az olyan élősködők számát, mint a kullancsok. Ám ha felkészületlenül ér bennünket, a tél az ellenségünkké válik. Előzzük meg a bajt!

Védd a tappancsot télen is! Védd a tappancsot télen is!
Hidegben, hóban oda kell figyelnünk kedvencünkre. Az egyik legfontosabb a mancsok állapotának ellenőrzése, különösen a városban élő ebek esetében. Odafigyeléssel elkerülhetők a sérülések.

Újévi kutyamentés: befagyott tó jegéről mentettek egy labradort Újévi kutyamentés: befagyott tó jegéről mentettek egy labradort
Az idős kutya valahogy a befagyott tó közepére keveredett, kijönni onnan azonban már nem tudott. A tűzoltóság szakemberei szerencsére a segítségére siettek, különleges módszerrel mentették meg a bajba jutott ebet.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Vizslatúra Rehabportál Beagle Club Online MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták Hírek - Címlapon
Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták
Lemondott kutyusáról a bántalmazó rendőr Hírek - Címlapon
Lemondott kutyusáról a bántalmazó rendőr