A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Felejthetetlen élmény a kutyusoknak és gazdáiknak: így telt az Allee jótékony hétvégéje

Kutyával a vörös szőnyegen és Ebathlon verseny az Allee-ban


2021. június 17., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




2021. június 12-13-án ismét a kutyusoké és a gazdiké volt a főszerep az Allee melletti Kőrösy sétányon: szombaton a legstílusosabb két- és négylábúakból álló vegyes párosok kerültek reflektorfénybe, vasárnap pedig vidám ügyességi versenyeken vehettek részt a vállalkozó kedvű kutyabarátok és kedvenceik.



 

 

A kétnapos jótékonysági rendezvény célja az volt, hogy segítse a résztvevő kutyus-gazdi párosok együttműködésének elmélyítését, valamint hogy közelebb hozza a kutyás jótékonysági szervezeteket a nagyközönséghez.  Mindemellett a hétvégén a 25 éve alapított, mozgássérültek számára kutyákat kiképző, illetve terápiás kutyák munkába állításával foglalkozó Kutyával az Emberért Alapítványt jótékonysági tombolával támogatta az Allee, és a közvetlen támogatásra is bíztatta látogatóit. Az alapítvány a hétvégén a 14 éves, járásában korlátozott Katának egy a szabad mozgást lehetővé tévő speciális mozgássérült-segítő kutyahámra gyűjtött.  A két nap során összesen 135 000 Ft gyűlt össze, amit az Allee további 100 000 Ft-tal egészített ki. A hétvégi események fontos eleme volt az is, hogy ráirányítsák a figyelmet a kutyusok örökbefogadására.

 

 

Felejthetetlen élmény volt a kutyusoknak és gazdáiknak az Ebathlon
Felejthetetlen élmény volt a kutyusoknak és gazdáiknak az Ebathlon

 

 

A rendezvény régi partnere az 1990-ben alakult, a motivációs kiképzési technikákra építő Népszigeti kutyasuli. A közreműködésükkel létrehozott új kutyás kultúra segít a városok parkok és utcák élhetőbbé tételében, és a rossz tartási körülményekből és a gazdák tájékozatlanságából adódó balesetek megelőzésében. Úgynevezett Tükör Módszerüket egyre több kutyaiskola veszi át, akárcsak az általuk létrehozott Ebathlon nevű kutyás játékot.

 

 

Kutyával a vörös szőnyegen
Kutyával a vörös szőnyegen

 

 

Június 12-én az InStyle és az Allee közös, Kutyával a vörös szőnyegen rendezvényén idén négy kategóriában mérethették meg magukat a jelentkezők: a legstílusosabb, a legsportosabb és a legcukibb kettősök mellett a legmenőbb örökbefogadott kutyus és gazdája címért lehetett a kifutóra lépni. A zsűri által kiválasztott párosok mellett hírességek is felvonultak kedvenceikkel. Ott volt többek között Erős Antónia, Baronits Gábor és Eke Angéla is, a műsorvezető Gömöri András Máté volt.

 

Június 13-án került sor az V. Allee Ebathlon ügyességi versenyre: délelőtt a junior (2 éves kor alatti), délután pedig a felnőtt (2 éves kor feletti) kutyusok mérhették össze tudásukat három versenyszámban. A gazdik a kutyusok ügyességét, transzportálási képességét és önkontrollját mérhették fel a gyakorlatokkal. A nap talán legszórakoztatóbb feladata az úgynevezett Önkontroll volt, ahol a kutyusoknak a gazdik kíséretében úgy kellett végighaladniuk a kijelölt terepen, hogy közben ne kóstoljanak bele az ott kihelyezett ínyencfalatokba. A végeredmény azt mutatta, hogy a négylábú kedvencek rajongása nem csupán gazdáik, de a finom falatok iránt is megvolt.

 

 

A gazdik a kutyusok ügyességét, transzportálási képességét és önkontrollját mérhették fel a gyakorlatokkal.
A gazdik a kutyusok ügyességét, transzportálási képességét és önkontrollját mérhették fel a gyakorlatokkal. 

 

 

Az Allee nem csupán a rendezvény időtartamára vált állatbarát hellyé, mivel a bevásárlóközpont közösségi terei, és üzleteinek túlnyomó többsége minden nap szabadon látogatható kedvenceink társaságában is. Az Allee ugyanakkor hivatalos segítőkutya kiképző terep, és egyszerre biztosít gyakorló és vizsgáztató helyet, hiszen a bevásárlóközpontban számos megoldandó élethelyzettel találkoznak a kiképzésben részt vevő kutyusok.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Kutyabarát helyek - Tippek, hogy igazán jól érezhessétek magatokat Kutyabarát helyek - Tippek, hogy igazán jól érezhessétek magatokat
Tagadhatatlan, hogy az állataink egyre nagyobb jelentőséggel bírnak az életünkben, s ehhez igazodva a környezetünknek is változásokon kell keresztül mennie.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Rehabportál MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kimentette a vízben fuldokló őzgidát a kutya - a kicsi másnap visszatért, hogy megköszönje Hírek - Címlapon
Kimentette a vízben fuldokló őzgidát a kutya - a kicsi másnap visszatért, hogy megköszönje
Kezdődik a hőség: A kutyák nehezen viselik, különös odafigyelést igényelnek! Hírek - Címlapon
Kezdődik a hőség: A kutyák nehezen viselik, különös odafigyelést igényelnek!