A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kimentette a vízben fuldokló őzgidát a kutya - a kicsi másnap visszatért, hogy megköszönje

2021. június 18., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




"Csak állt ott, és nézte bundás megmentőjét, fehér farkincája egyre csak csóvált. Összeérintették az orrukat, és megszimatolták egymást..."



 

 

Június eleje, kellemes nyári nap. Éppen a háza mögött lévő tónál játszó kedvencét szemlélte a gazdi, amikor egyszer csak szokatlan mozgásra lett figyelmes: Harley, a goldendoodle mindig is imádta a vizet, órákon át pancsolt, napozott a tó körül, ám ezúttal céltudatosan ugrott be a hűs hullámokba.

 

Beúszott a tó közepére a kutya, hogy megmentse az őzgidát
Beúszott a tó közepére a kutya, hogy megmentse az őzgidát
Fotó: Facebook/Ralph Dorn

 

Egyenesen a tó közepe felé úszott, mintha valami fontos dolga akadt volna arra. Pár perc múltán kiderült, mi vonzotta ilyen messzire a parttól: egy őzgida. Hogy mikor és hogyan került a vízbe? Rejtély, de kétségbeesetten kapálózott, és már nem sokáig bírhatta egyedül. A négylábú hős azonban meghallotta segélykiáltását, és a segítségére indult.

 

Az őzgida mellett maradt a kutya, míg kijutottak a vízből
Az őzgida mellett maradt a kutya, míg kijutottak a vízből
Fotó: Facebook/Ralph Dorn

 

„Fogalmunk sincs, hogy köthetett ki a tóban az őzgida, de Harley nem gondolkodott ilyesmin. Lelkesen vágott neki a mentőakciónak.” – írta a gazdi Facebook-bejegyzésében, mely az elmúlt hetekben rengeteg olvasó szívét dobogtatta meg.

 

Harley utat mutatott a kicsinek a vízben, otthona felé terelte, és mellette maradt, míg lábai biztonságos talajt értek. A meredek parton a gazdi nyújtott nekik segítő kezet, s amint letette az őzgidát a fűbe, az aranyszívű kutya szárnyai alá vette: gyengéden megszimatolta és nyalogatni kezdte, hogy szárazra törölhesse.

 

 

Rövidesen az őzmama is felbukkant a kert végében; kicsinyét szólongatta. Kutya és gazdája ekkor visszavonultak a házba, hogy ne zavarják őket. Az őzgida odasétált anyukájához, majd egymás oldalán eltűntek az erdőben.

 

Másnap azonban hatalmas meglepetésben volt része a családnak, melyről álmodni sem mertek volna. Ralph és felesége éppen a reggeli kávéjukat kortyolták, mikor Harley hirtelen izgatottá vált, és fel-alá rohangált a szobában.

 

A megmentett őzgida és mamája újra együtt
A megmentett őzgida és mamája újra együtt
Fotó: Facebook/Ralph Dorn

 

„Kinyitottam neki az ajtót, és ekkor mi is meghallottuk az őzgida hívó hangját. Harley egyenesen a fák felé szaladt, ahol rábukkant mentettkéjére. A kicsi csak állt ott, nézte a bundás kutyát, fehér farkincája egyre csak csóvált. Összeérintették az orrukat, megszimatolták egymást, majd elbúcsúztak, és Harley békésen ügetett vissza hozzánk.”

 

Aznap még a közelben pihent a kis őzgida, megvárta mamáját, és alkonyatkor elsétáltak a ködben. Azóta nem látták őket, ám a csodás pillanatok emléke örökre velük marad. Harley pedig teszi tovább a dolgát, fényt hoz mindenkinek a szívébe, akivel találkozik útján.

 

Az őzgida visszatért, megköszönte a kutyának, hogy megmentette
Az őzgida visszatért, és megköszönte a kutyának, hogy megmentette
Fotó: Facebook/Ralph Dorn

 

„Már kölyök korában is hamar feltűnt, milyen kedves lelke van. Mindig is gyengéden bánt a gyerekekkel és az állatokkal is.” áradoztak róla gazdái.

 

Terápiás kutyaként rendszeresen ellátogat az idősek otthonába, a könyvtárban pedig gyerekeknek segít olvasási készségeik fejlesztésében. Alvás közben pedig boldogan kucorodik össze a család macskájával, Zsu Zsu-val. Akinek ilyen hatalmas szíve van, abba bizony belefér az egész világ! 

 


 

A nem mindennapi mentőakció megható képei:

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Ralph Dorn

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál 5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál
Erőteljesen liheg vagy nyálzik? Folyton szomjas és vizet kér? Másként kezd el viselkedni? Talán még a szaga is megváltozik... Mi mindenre utalhat, ha szokatlan tüneteket tapasztalunk kedvencünknél?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyatréner kulisszái mögött – Váratlan helyzetek Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – Váratlan helyzetek
Felejthetetlen élmény a kutyusoknak és gazdáiknak: így telt az Allee jótékony hétvégéje Hírek - Címlapon
Felejthetetlen élmény a kutyusoknak és gazdáiknak: így telt az Allee jótékony hétvégéje