A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Fogadj örökbe! - Útmutató készült a menhelyi örökbefogadás népszerűsítéséhez

2019. március 12., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Fogadj örökbe! címmel megjelent a Nébih ingyenes kiadványa, mely a kutyák örökbefogadásához nyújt átfogó segítséget a felelősen gondolkodó gazdák számára. A kötet ingyenesen letölthető a Szabad a gazdi kampány oldaláról, állatmenhelyek és gyepmesteri telepek pedig nyomtatott formában is igényelhetik



A Nébih Szabad a gazdi programjának legújabb elemét Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár mutatta be a pécsi Misina Természet-és Állatvédő Egyesület menhelyén. Az eseményen az agrártárca államtitkára hangsúlyozta, hogy a bemutatott kötet egy átfogó és évek óta tartó kormányzati programba illeszkedik bele, melynek fókuszában a felelős állattartás elterjesztése és erősítése szerepel. Mindemellett kiemelt célunk, hogy a felelős állattartók inkább az örökbefogadás mellett döntsenek, hiszen rengeteg kutya vár gazdára a menhelyeken, vagy gyepmesteri telepeken.

 

 

Rengeteg az örökbefogadásra váró kutya hazánkban
Rengeteg az örökbefogadásra váró kutya hazánkban
Fotó: Nébih

 

 

Hazai állattartási kultúránk fejlesztésének egyik fontos láncszeme lehet, ha a kóbor állatok helyzetén javítunk, és egyre több állatkedvelő ember dönt az örökbefogadás mellett. A Nébih új kiadványa az örökbefogadás folyamatán kalauzolja végig a jövőbeli kutyatartókat, annak szellemében, hogy a felelős gazdává válás megtanulható.

 

 

A kiadvány a pécsi Misina Természet-és Állatvédő Egyesület menhelyén került bemutatásra
A kiadvány a pécsi Misina Természet-és Állatvédő Egyesület menhelyén került bemutatásra
Fotó: Nébih

 

 

A Fogadj örökbe! hasznos, gyakorlati tanácsokat nyújt azoknak a gazdiknak, akik úgy döntenek, otthont és szeretetet biztosítanak egy árva állatnak. A kötet már a kezdeti lépéseket is részletesen leírja, például, hogy milyen szempontok mérlegelésével választhatunk magunk mellé ideális négylábú társat, olyat, akinek az igényeit valóban ki tudjuk szolgálni. Az útmutatóban szó esik többek között a kutya örökbefogadásának jogi feltételeiről, a tartási költségekről, de gyakorlati tanácsokat is ad az összeszokás megkönnyítésére.

 

 

A kiadvány minden leendő gazdinak segít
A kiadvány minden leendő gazdinak segít
Fotó: Nébih

 

 


A kötet ingyenesen letölthető a Nébih Szabad a gazdi programjának weboldaláról.

Emellett állatmenhelyek és gyepmesteri telepek nyomtatott formában is igényelhetik a hivataltól.


 

 

 

Forrás: Nébih

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Drónok vehetik át a juhászkutyák szerepét? Hírek - Címlapon
Drónok vehetik át a juhászkutyák szerepét?
Tiltott állatviadal Mohácson - Ügyészségen az elkövetők ügye Hírek - Címlapon
Tiltott állatviadal Mohácson - Ügyészségen az elkövetők ügye