A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Hat láb-egy tempó" - Kutyás terepfutó verseny

I. RUN DOG Kutyával futunk Terepfutó verseny - nem csak profiknak!


2018. október 21., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Öröm, felszabadultság, közös élmények és csapatépítés. Ezt mindet és még ennél is többet megtapasztalhattál már, ha kutyáddal közösen futsz. És nincs is jobb módja mindkettőtök napi mozgására, mint a közös kocogás. Magyarország egyik legnagyobb kutyás futóinak közössége megrendezi első versenyét!Összetartó, jó hangulatú csoportból kevés található a Facebookon, legyen szó bármilyen témáról. Az ő csoportjuk viszont ilyen: barátsággal fogadják az új tagokat, mindegy, hogy kicsi, vagy nagy kutyával futnak, hogy kezdők, vagy profik, hogy az ország mely pontjáról osztják meg élményeiket, fotóikat vagy épp kérdéseiket. A bántó hozzászólások helyett itt inkább építő kritikákkal, segítő tippekkel találkozhatunk, bármiről kérdezzünk is. (A csoport tagjaként ezt saját tapasztalataimmal is alátámaszthatom :) - a Szerk.) 

Ők a Kutyával futunk csoport.

Az eddig csak online közösségként működő csoportból mindent megtudhatunk, amit a kutyás futásról mint hobbiról és mint sportról tudni kell a megfelelő felszerelés kiválasztásának fortélyaitól a futás előtti bemelegítési trükkökön át egészen a legjobb futó-helyszínekig. Egyszóval, mindent.

 

Most pedig végre személyesen is összejön a csapat, akikhez akár “kívülállóként” is csatlakozhatunk, nem is akármilyen apropóból: megrendezésre kerül az I. RUN DOG Kutyával futunk Terepfutó verseny.  

A megmérettetés igazi örömkutyázás és örömfutás kombinációja lesz, mottója is így szól: "Ez a verseny szóljon kizárólag Rólatok! Rólad és a kutyádról!"

 

 

 


Az I. RUN DOG Kutyával futunk Terepfutó versenyen különböző távokon nevezhetünk attól függően, mennyire vagyunk kedvencünkkel edzettek, felkészültek. A Pihe futamban 3,4 km-es, míg a Vanda futamban 6,5 km-es távot kell teljesítenie a kutya-gazdi párosoknak. A távot a rövidtávon indulóknak egy kör-, míg a hosszú távon indulóknak egy 8-as alakú pályán kell lefutni, melynek közepén frissítőpontot is elhelyeztek (nagyjából a táv felénél), így a négy- és kétlábú versenyzők megfelelő hidratálása is biztosítva lesz.  

A távok mellett korosztályi bontás is lesz, így külön díjazásban részesülnek a 16 év alatti versenyzők, a 16-40 éves felnőttek és a 40 év feletti futók.

 

Az indulás egyik kritériuma természetesen az, hogy kutyusunk is velünk legyen - négylábú nélkül ezen a versenyen nem lehet indulni. Vannak azonban bizonyos kritériumok, melyeknek meg kell felelnünk ebünkkel mind a saját, mind a kutyánk, mind a többiek biztonsága érdekében: “ A versenyen bármilyen fajtájú, 12 hónapos kort betöltött, microchippel ellátott, érvényes veszettség elleni oltással rendelkező kutya részt vehet. Kötelező azonban minden induló kutyán a hám használata, a 2 méteres rugós póráz is ajánlott. Az agresszívabb, nem szocializálódott kutyák sincsenek eltiltva a versenytől, esetükben azonban kötelező a szájkosár használata. “ - mondta el kérdésünkre Farkasdi Edina, a Kutyával futunk csoport vezetője. Tóth Tamás, a Watchmantól, emellett Edinával együtt az I. RUN DOG megálodója, felhívta a figyelmet arra is, hogy "az egész parkerdő területén kizárólag pórázon tartott kutyával lehet tartózkodni. Emellett kérjük a gazdikat, hogy a kutyák után a piszkot szedjék össze. A versenyen az is fontos szabály, hogy a kutyákkal szemben semmilyen fizikai kényszer nem alkalmazható, és a kutyának a saját lábán kell beérkeznie a célba."

 

Az I. RUN DOG - ra október 27-én kerül sor, helyszíne a gyönyörű Tököli Parkerdő lesz. A szervezőktől azonban azt is megtudtuk, hogy (amint azt a verseny elnevezéséből is sejthettük) ez nem az egyetlen ilyen verseny lesz: a RUN DOG-nak bizony lesz folytatása, nem is egy, ráadásul várhatóan különböző helyszíneken is megrendezik majd a kutyás örömfutást, így aki a legelsőről esetleg le is marad, bepótolhatja a nem mindennapi élményt!

 

 

I. Run Dog Kutyával futunk terepfutó verseny plakát

 

 


 

I. RUN DOG Kutyával futunk Terepfutó verseny

 

Mikor?    ​​2018. október 27., szombat, 8:00–15:00

Hol?     ​Tököli Parkerdő

 

Facebook esemény: ide kattintva

Kutyával futunk csoport: ide kattintva

 


 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért
A négyéves Jack Russell Terrier nap, mint nap elkápráztatja rajongóit bravúrjaival.

10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez 10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez
Test-lélek-szellem. Ha ezek egyensúlyban vannak, kiegyensúlyozott és harmonikus életet élhetünk. Kutyáinkra is érvényes ez, néhány egyszerű ötlettel pedig mi magunk is hozzájárulhatunk jólétükhöz.

Miért fut álmában a kutyám? Miért fut álmában a kutyám?
Előfordult már, hogy kedvenced dünnyögött, morgott és mocorgott, miközben az igazak álmát aludta? Vajon hova szalad? Álmodik talán vagy valami komolyabb zajlik le a testében?

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com MOL Nyrt. Beagle Club Online Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sportoló és hobbikutyák ízületvédelme - nem szabad elhanyagolni! Hírek - Címlapon
Sportoló és hobbikutyák ízületvédelme - nem szabad elhanyagolni!
Ebbel szebb az élet! - kutyás mozifilm-ajánló Hírek - Címlapon
Ebbel szebb az élet! - kutyás mozifilm-ajánló