A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

"Hat láb-egy tempó" - Kutyás terepfutó verseny

I. RUN DOG Kutyával futunk Terepfutó verseny - nem csak profiknak!


2018. október 21., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Öröm, felszabadultság, közös élmények és csapatépítés. Ezt mindet és még ennél is többet megtapasztalhattál már, ha kutyáddal közösen futsz. És nincs is jobb módja mindkettőtök napi mozgására, mint a közös kocogás. Magyarország egyik legnagyobb kutyás futóinak közössége megrendezi első versenyét!Összetartó, jó hangulatú csoportból kevés található a Facebookon, legyen szó bármilyen témáról. Az ő csoportjuk viszont ilyen: barátsággal fogadják az új tagokat, mindegy, hogy kicsi, vagy nagy kutyával futnak, hogy kezdők, vagy profik, hogy az ország mely pontjáról osztják meg élményeiket, fotóikat vagy épp kérdéseiket. A bántó hozzászólások helyett itt inkább építő kritikákkal, segítő tippekkel találkozhatunk, bármiről kérdezzünk is. (A csoport tagjaként ezt saját tapasztalataimmal is alátámaszthatom :) - a Szerk.) 

Ők a Kutyával futunk csoport.

Az eddig csak online közösségként működő csoportból mindent megtudhatunk, amit a kutyás futásról mint hobbiról és mint sportról tudni kell a megfelelő felszerelés kiválasztásának fortélyaitól a futás előtti bemelegítési trükkökön át egészen a legjobb futó-helyszínekig. Egyszóval, mindent.

 

Most pedig végre személyesen is összejön a csapat, akikhez akár “kívülállóként” is csatlakozhatunk, nem is akármilyen apropóból: megrendezésre kerül az I. RUN DOG Kutyával futunk Terepfutó verseny.  

A megmérettetés igazi örömkutyázás és örömfutás kombinációja lesz, mottója is így szól: "Ez a verseny szóljon kizárólag Rólatok! Rólad és a kutyádról!"

 

 

 


Az I. RUN DOG Kutyával futunk Terepfutó versenyen különböző távokon nevezhetünk attól függően, mennyire vagyunk kedvencünkkel edzettek, felkészültek. A Pihe futamban 3,4 km-es, míg a Vanda futamban 6,5 km-es távot kell teljesítenie a kutya-gazdi párosoknak. A távot a rövidtávon indulóknak egy kör-, míg a hosszú távon indulóknak egy 8-as alakú pályán kell lefutni, melynek közepén frissítőpontot is elhelyeztek (nagyjából a táv felénél), így a négy- és kétlábú versenyzők megfelelő hidratálása is biztosítva lesz.  

A távok mellett korosztályi bontás is lesz, így külön díjazásban részesülnek a 16 év alatti versenyzők, a 16-40 éves felnőttek és a 40 év feletti futók.

 

Az indulás egyik kritériuma természetesen az, hogy kutyusunk is velünk legyen - négylábú nélkül ezen a versenyen nem lehet indulni. Vannak azonban bizonyos kritériumok, melyeknek meg kell felelnünk ebünkkel mind a saját, mind a kutyánk, mind a többiek biztonsága érdekében: “ A versenyen bármilyen fajtájú, 12 hónapos kort betöltött, microchippel ellátott, érvényes veszettség elleni oltással rendelkező kutya részt vehet. Kötelező azonban minden induló kutyán a hám használata, a 2 méteres rugós póráz is ajánlott. Az agresszívabb, nem szocializálódott kutyák sincsenek eltiltva a versenytől, esetükben azonban kötelező a szájkosár használata. “ - mondta el kérdésünkre Farkasdi Edina, a Kutyával futunk csoport vezetője. Tóth Tamás, a Watchmantól, emellett Edinával együtt az I. RUN DOG megálodója, felhívta a figyelmet arra is, hogy "az egész parkerdő területén kizárólag pórázon tartott kutyával lehet tartózkodni. Emellett kérjük a gazdikat, hogy a kutyák után a piszkot szedjék össze. A versenyen az is fontos szabály, hogy a kutyákkal szemben semmilyen fizikai kényszer nem alkalmazható, és a kutyának a saját lábán kell beérkeznie a célba."

 

Az I. RUN DOG - ra október 27-én kerül sor, helyszíne a gyönyörű Tököli Parkerdő lesz. A szervezőktől azonban azt is megtudtuk, hogy (amint azt a verseny elnevezéséből is sejthettük) ez nem az egyetlen ilyen verseny lesz: a RUN DOG-nak bizony lesz folytatása, nem is egy, ráadásul várhatóan különböző helyszíneken is megrendezik majd a kutyás örömfutást, így aki a legelsőről esetleg le is marad, bepótolhatja a nem mindennapi élményt!

 

 

I. Run Dog Kutyával futunk terepfutó verseny plakát

 

 


 

I. RUN DOG Kutyával futunk Terepfutó verseny

 

Mikor?    ​​2018. október 27., szombat, 8:00–15:00

Hol?     ​Tököli Parkerdő

 

Facebook esemény: ide kattintva

Kutyával futunk csoport: ide kattintva

 


 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez 10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez
Test-lélek-szellem. Ha ezek egyensúlyban vannak, kiegyensúlyozott és harmonikus életet élhetünk. Kutyáinkra is érvényes ez, néhány egyszerű ötlettel pedig mi magunk is hozzájárulhatunk jólétükhöz.

„Rájött az ötperc...” - Te is tapasztaltad kutyádnál? „Rájött az ötperc...” - Te is tapasztaltad kutyádnál?
Körbe-körbe rohangál, szemei kikerekednek, füleit hátracsapja és fikarcnyit sem törődik azzal, kit vagy mit borít fel a féktelen tombolásban... Ismerős?

Magyarországon kerül megrendezésre az idei éveben a Dog Puller Világbajnokság. Magyarországon kerül megrendezésre az idei éveben a Dog Puller Világbajnokság.
Hazánkban kerül megrendezésre a fiatal, ám egyre népszerűbb kutyás sport világbajnoksága. A 2. Dog Puller Világbajnokság ősz elején, Sopronban kerül megrendezésre.

Kutyái tették lehetővé a vak férfinak, hogy teljesítse a félmaratont Kutyái tették lehetővé a vak férfinak, hogy teljesítse a félmaratont
Történelmet írt a vak férfi, aki kutyái segítségével válhatott az első olyan vak emberré, aki vakvezető kutyákkal teljesítette a New York-i félmaratont.

Egy bichon frise-ért rajong az internet, pedig ő volt a sereghajtó a Westminster Dog Show agility versenyén Egy bichon frise-ért rajong az internet, pedig ő volt a sereghajtó a Westminster Dog Show agility versenyén
Winky, a kis fehér kutya nem esett kétségbe a nagy tömegtől, vagy a versenydrukktól. Haláli nyugalommal, kényelmesen végigkocogott az agility pályán.

Maraton közben talált kóbor kölyökkutyával a karjában futotta le a távot a sportoló Maraton közben talált kóbor kölyökkutyával a karjában futotta le a távot a sportoló
A maradék távot, azaz 30 kilométert tett meg a futó karjában tartva a megmentett kölyökkutyát. A dobogós mellett ő az abszolút nyertese a maratonnak!

Kutyás sportok: Puller – a lila karika Kutyás sportok: Puller – a lila karika
Egyre több gazdi és körülöttük ugrándozó kutyus bukkan fel a parkokban két darab furcsa, agyonrágcsált lila karikát lóbálva, röptetve és lelkesen cipelve. A számtalan fognyomot őrző szerkezet neve: Puller.

Sportoló és hobbikutyák ízületvédelme - nem szabad elhanyagolni! Sportoló és hobbikutyák ízületvédelme - nem szabad elhanyagolni!
Az ízületek ápolására, és karbantartására nem csak akkor kell gondolnunk, ha már jelentkeznek a tünetek. A kiskutya megvásárlása előtt érdemes biztosítani magunkat az esetleges problémák elkerüléséről, és a további életszakaszaiban korának megfelelő ízületvédelmet biztosítani számára.

Jótékonysági futás az árva kutyákért Jótékonysági futás az árva kutyákért
Egy könnyed futóverseny teszi igazán sportossá a jövő hétvégét - amellett, hogy egy gyönyörű erdőben kocoghatunk, vagy mindent beleadva futhatunk az első helyért, még az árva kutyákat és macskákat is támogathatjuk a részvételünkkel!

Kutya tanítja a strandolás szabályaira a gyerekeket Kutya tanítja a strandolás szabályaira a gyerekeket
A strandolás az egyik legjobb része a nyárnak, fontos azonban, hogy mindannyian betartsuk az írott és íratlan szabályokat, már csak saját testi épségünk érdekében is.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Vádat emeltek Fülöp kínzói ellen: az ügyészség letöltendő börtönt kér! Hírek - Címlapon
Vádat emeltek Fülöp kínzói ellen: az ügyészség letöltendő börtönt kér!
Íme az év kutyafotói Hírek - Címlapon
Íme az év kutyafotói