A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gigantikus aranyozott kutya szobrot állítottak Türkmenisztán fővárosában

2020. november 17., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Meghökkentő módját találták Türkmenisztánban az egyik őshonos kutyafajta előtti tisztelgésnek: egy közel 6 méteres arany szobrot állítottak az alabai kutyáknak. 

Imádjuk a kutyákat, és gyakran hajlamosak vagyunk túlzásokba esni, ha kedvencünkről van szó. Van több kollekció nyakörv, póráz, esetleg kutyakabát… Kutyánk se maradhat ki a karácsonyi ajándékozásból, és már nincs elég szekrény a játékainak az elrakásához… De hogy egy gigantikus arany szobrot állítsunk… 

 

Mindenki döntse el maga, mennyire érzi túlzásnak, vagy épp nagyszerűnek. 

 

Türkmenisztán fővárosában,  Ashgabatban állítottak szobrot az alabai kutyafajta ünneplésére. A szobor közel hat méteres, aranyozott. Talapzata 9 méteres, henger alakú, és ami a legszebb: egy képernyő vonja körbe. Ezen a nemzet büszkeségéről, az alabai kutyáról láthatunk felvételeket. 

 

 

Aranyozott kutya szobor magasodik Türkmenisztán fővárosában
Aranyozott kutya szobor magasodik Türkmenisztán fővárosában

 

 

A szoboróriást maga az ország rettegett vezetője, Gurbanguly Berdymukhamedov avatta fel. Az elnök nagy tisztelője a kutyafajtának, korábban egy könyvet is írt róla. Az emlékmű szerinte tisztelettel adózik az állat „példamutató bátorságának és hatalmas szívének” .

 

A szobor avatásakor az elnök egyébként egy kisfúnak ajándékozott egy alabai kölyköt, valamint egy kézzel szőtt szőnyeget, mely az ország másik büszkeségét, az akhal teke lófajtát ábrázolja. (Mint tudjuk, nem ez a kisfiú az első, aki alabai kölyköt kapott ajándékba: 2017-ban Putyinnak ajándékozott egy alabai kiskutyát.) 

 

 

Az alabai - azaz a közép-ázsiai juhász
Az alabai - azaz a közép-ázsiai juhász

 

 

Néhány évvel ezelőtt egyébként az akhal teke lovak is kaptak egy hasonló, óriási aranyozott szobrot - ám az emlékmű ott nem csak a lovat, hanem magát az ország vezetőjét is megjeleníti.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier
Skócia, 1858. A bozontos kiskutya gazdáját súlyos betegség ragadta el. Bobby elkísérte utolsó útjára, majd leheveredett a sírhantra, és elhatározta, hogy vigyáz rá, amíg csak él.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Egy labrador és a labdája - Kedves szobor köszönti az embereket egy bostoni utcán Egy labrador és a labdája - Kedves szobor köszönti az embereket egy bostoni utcán
Titokzatos alak kukucskál ki a kerítésen... De Piper szobrát mindenki imádja: a régi ismerősök örömmel köszöntik, az újak pedig meghatódva szemlélik a bronzba öntött kutyát és kedvenc játékát.

Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya Kutya Picasso - Jótékony célokra gyűjt festményeivel a tehetséges ausztrál juhászkutya
Ki gondolta volna, hogy az ebek is tudnak festeni? Ivy, a mosolygós ausztrál juhászkutya éppen ezt teszi – egyedi alkotásainak hála pedig több ezer dollárt adományozhatott a rászorulóknak, két- és négylábúaknak egyaránt.

Origami kutyásoknak - hajtogass négylábúakat! Origami kutyásoknak - hajtogass négylábúakat!
Az origami nagyszerű kikapcsolódás, mely edzésben tartja a kezet és az elmét is. A kreatív, hajtogatásos alkotásnak rengeteg előnye és jótékony hatása van!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Idén is önkénteseket toboroz a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet Hírek - Címlapon
Idén is önkénteseket toboroz a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet
Kijárási tilalom – Panyi Zita kutyatréner tanácsai Hírek - Címlapon
Kijárási tilalom – Panyi Zita kutyatréner tanácsai