A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Guinness Rekordok - Zeus, a kedves német dog lett a Világ Legnagyobb Kutyája

2022. május 06., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Első ránézésre ijesztően nagynak tűnik, ám valójában egy óriásbébi. Ismerjétek meg Zeust, a világ legmagasabb kutyáját!



Március 22. Nagy nap volt ez egy nagy kutyának, ugyanis a texasi Bedfordban élő német dog bekerült a Guinness Rekordok könyvébe. Elképesztő 104,59 cm-es magasságával elnyerte a jelenleg élő, legmagasabb kutya címet.

 

Néhány évvel ezelőtt a 8 hetes „kiskutya” megérkezésével egy régóta dédelgetett álom vált valóra, emlékezett vissza gazdája. Már kölyökkorában is méretesebb volt társainál, lehetett sejteni, hogy nem lesz átlagos kutya.

 

„Zeus teljesen felforgatta az életünket, megváltoztatta a családunkat. Telis-tele van szeretettel, mindenkinek jut belőle” - mondta el Brittany Davis.

 

 

Zeus, az óriási kutya valójában egy óriásbébi
Zeus, az óriási kutya valójában egy óriásbébi
Fotó: Guinness World Records

 

 

Eleinte kicsit aggódtunk amiatt, hogy mekkorára nő majd, de első látásra beleszerettünk, és lám, hová jutottunk vele” - vallotta be Davis. Már már természetes, hogyha kedvencük megszomjazik, elég megnyitni neki a fürdőszobában a csapot, és a mosdókagylóból is boldogan lefetyel, hiszen könnyedén feléri.

 

Néha azért megmakacsolja magát, főleg, ha valamit nagyon nem szeretne megtenni, de alapvetően egy jókedélyű, nyugis kutya. Legszívesebben mindenkivel lepacsizna, ha nem tartanának tőle. Gazdái segítenek neki az ismerkedésben, hamar rájönnek mások is, hogy a tekintélyes megjelenés óriási szívet takar.

 

 

Guinness Rekorder lett Zeus, a német dog
Guinness Rekorder lett Zeus, a német dog
Fotó: Guinness World Records

 

 

Zeus érezheti, hogy valamiben kicsit más, mint a többiek, nagyon élvezi, ha a figyelem középpontjában lehet. Ilyenkor rendszerint rájön az ötperc, ami nála úgy tízig tart, a maga lomha módján ugrándozik és szaladgál körbe-karikába, aztán el is fárad, és jöhet a dögönyözés.

 

Eközben pedig a legkülönfélébb kérdések záporoznak gazdái felé: „Hű, olyan, mint egy póni, rá lehet ülni?” Vagy: „Van nyerge?” Természetesen a válasz minderre nem, maradjunk csak meg a simogatásnál, szeretgetésnél.

 

Hogy szokott-e rosszalkodni? Ritkán azért eszébe jut, hogy a konyhapultról és az asztalról elcsenjen ezt-azt, főleg, amikor készül az ebéd, vacsora. Örök kedvence a család kisbabájának cumija is, amin elrágódna, ha hagynák. Mivel könnyedén félrenyelhetné és persze amúgy sem egészséges, hamar el is veszik tőle, és kap helyette egy nekivaló, óriási rágócsontot, amivel órákig elvan.

 

 

 

 

Zeus három miniatűr ausztrál juhászkutyával és egy macskával osztja meg otthonát, a legkedvesebb számára mégis a családja kamasz fia. Ahova csak lehet, követi, imádnak együtt lenni, de ha emberbarátja éppen távol van, az óriás nagyokat játszik a hozzá képest aprócska haverjaival is.

 

Davisék rettentően büszkék rá minden tekintetben, a Guinness Rekordnak hála pedig újfent bizonyságot nyert, milyen különleges négylábú társat kaptak Zeus személyében.

 

A címet mindez idáig rendre német dogok nyerték el, de még közöttük is akadnak kiemelkedő egyéniségek, például a szintén Zeus nevű eb, aki 111.76 cm-es magasságával a történelem során valaha feljegyzett legnagyobb kutyának számít. 

 


 

Még több lenyűgöző kutyáról pedig itt olvashattok:

Guinness-rekorder kutyák - Elképesztő méretek 

 



 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Guinness World Records

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája? Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája?
A Guinness Világ Rekordok vizsgálatot indított az ügyben, egyúttal felfüggesztette a Világ Legidősebb Kutyája cím kiadását. Mi történhetett?

Egy ritka terrierfajta lett Amerika legszebb kutyája 2023-ban Egy ritka terrierfajta lett Amerika legszebb kutyája 2023-ban
Stache, a selymes bundájú szakállas eb büszkén pózolt a kamerák előtt hálaadás napján.

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

31 éves korában szenderült örök álomra Bobi, a világ legidősebb kutyája 31 éves korában szenderült örök álomra Bobi, a világ legidősebb kutyája
Nemcsak hihetetlenül magas életkora, de kedvessége miatt is belopta magát az emberek szívébe. Bobira emlékezünk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hogyan lehet eltüntetni 300 ezer gazdátlan kutyát? Hírek - Címlapon
Hogyan lehet eltüntetni 300 ezer gazdátlan kutyát?
A kutyák öregedését vizsgálták az etológusok: hogyan változik az örökítőanyag aktivitása az életkorral? Hírek - Címlapon
A kutyák öregedését vizsgálták az etológusok: hogyan változik az örökítőanyag aktivitása az életkorral?