A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Guinness Rekordok - Zeus, a kedves német dog lett a Világ Legnagyobb Kutyája

2022. május 06., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Első ránézésre ijesztően nagynak tűnik, ám valójában egy óriásbébi. Ismerjétek meg Zeust, a világ legmagasabb kutyáját!Március 22. Nagy nap volt ez egy nagy kutyának, ugyanis a texasi Bedfordban élő német dog bekerült a Guinness Rekordok könyvébe. Elképesztő 104,59 cm-es magasságával elnyerte a jelenleg élő, legmagasabb kutya címet.

 

Néhány évvel ezelőtt a 8 hetes „kiskutya” megérkezésével egy régóta dédelgetett álom vált valóra, emlékezett vissza gazdája. Már kölyökkorában is méretesebb volt társainál, lehetett sejteni, hogy nem lesz átlagos kutya.

 

„Zeus teljesen felforgatta az életünket, megváltoztatta a családunkat. Telis-tele van szeretettel, mindenkinek jut belőle” - mondta el Brittany Davis.

 

 

Zeus, az óriási kutya valójában egy óriásbébi
Zeus, az óriási kutya valójában egy óriásbébi
Fotó: Guinness World Records

 

 

Eleinte kicsit aggódtunk amiatt, hogy mekkorára nő majd, de első látásra beleszerettünk, és lám, hová jutottunk vele” - vallotta be Davis. Már már természetes, hogyha kedvencük megszomjazik, elég megnyitni neki a fürdőszobában a csapot, és a mosdókagylóból is boldogan lefetyel, hiszen könnyedén feléri.

 

Néha azért megmakacsolja magát, főleg, ha valamit nagyon nem szeretne megtenni, de alapvetően egy jókedélyű, nyugis kutya. Legszívesebben mindenkivel lepacsizna, ha nem tartanának tőle. Gazdái segítenek neki az ismerkedésben, hamar rájönnek mások is, hogy a tekintélyes megjelenés óriási szívet takar.

 

 

Guinness Rekorder lett Zeus, a német dog
Guinness Rekorder lett Zeus, a német dog
Fotó: Guinness World Records

 

 

Zeus érezheti, hogy valamiben kicsit más, mint a többiek, nagyon élvezi, ha a figyelem középpontjában lehet. Ilyenkor rendszerint rájön az ötperc, ami nála úgy tízig tart, a maga lomha módján ugrándozik és szaladgál körbe-karikába, aztán el is fárad, és jöhet a dögönyözés.

 

Eközben pedig a legkülönfélébb kérdések záporoznak gazdái felé: „Hű, olyan, mint egy póni, rá lehet ülni?” Vagy: „Van nyerge?” Természetesen a válasz minderre nem, maradjunk csak meg a simogatásnál, szeretgetésnél.

 

Hogy szokott-e rosszalkodni? Ritkán azért eszébe jut, hogy a konyhapultról és az asztalról elcsenjen ezt-azt, főleg, amikor készül az ebéd, vacsora. Örök kedvence a család kisbabájának cumija is, amin elrágódna, ha hagynák. Mivel könnyedén félrenyelhetné és persze amúgy sem egészséges, hamar el is veszik tőle, és kap helyette egy nekivaló, óriási rágócsontot, amivel órákig elvan.

 

 

 

 

Zeus három miniatűr ausztrál juhászkutyával és egy macskával osztja meg otthonát, a legkedvesebb számára mégis a családja kamasz fia. Ahova csak lehet, követi, imádnak együtt lenni, de ha emberbarátja éppen távol van, az óriás nagyokat játszik a hozzá képest aprócska haverjaival is.

 

Davisék rettentően büszkék rá minden tekintetben, a Guinness Rekordnak hála pedig újfent bizonyságot nyert, milyen különleges négylábú társat kaptak Zeus személyében.

 

A címet mindez idáig rendre német dogok nyerték el, de még közöttük is akadnak kiemelkedő egyéniségek, például a szintén Zeus nevű eb, aki 111.76 cm-es magasságával a történelem során valaha feljegyzett legnagyobb kutyának számít. 

 


 

Még több lenyűgöző kutyáról pedig itt olvashattok:

Guinness-rekorder kutyák - Elképesztő méretek 

  

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Guinness World Records

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Az ember tenyerében is elfér a csivava, aki rekordot döntött aprócska méretével Az ember tenyerében is elfér a csivava, aki rekordot döntött aprócska méretével
A kétéves kutyus annyira pici, hogy még egy pálcikás jégkrém is hosszabb nála.

Minden nap meglátogatja a kutyát a szarvas, mióta összebarátkoztak a kerítésen át Minden nap meglátogatja a kutyát a szarvas, mióta összebarátkoztak a kerítésen át
„Egyszerűen imádnivalóak!”

Egy angol szetter nyerte el a „Világ Leghosszabb Nyelvű Kutyája” címet Egy angol szetter nyerte el a „Világ Leghosszabb Nyelvű Kutyája” címet
Senki nem menekülhet a puszik elől, ha Bisbee kutyus kedveskedni szeretne.

22 éves lett Gino, és ezzel elnyerte a Világ Legidősebb Kutyája címet 22 éves lett Gino, és ezzel elnyerte a Világ Legidősebb Kutyája címet
„Elképesztő belegondolni, milyen régóta van mellettem, és hogy mennyi mindenen segítettük át egymást.”

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál JULIUS-K9 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hogyan lehet eltüntetni 300 ezer gazdátlan kutyát? Hírek - Címlapon
Hogyan lehet eltüntetni 300 ezer gazdátlan kutyát?
A kutyák öregedését vizsgálták az etológusok: hogyan változik az örökítőanyag aktivitása az életkorral? Hírek - Címlapon
A kutyák öregedését vizsgálták az etológusok: hogyan változik az örökítőanyag aktivitása az életkorral?