A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hat lábbal és két farokkal született egy kiskutya Oklahomában

2021. február 26., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




A február közepén született kölyök életben van és látszólag egészséges is!



 

Skipper, a border collie és ausztrál juhász szülőktől született kölyök február 16-án látta meg a napvilágot. A kis keverék igazán különleges: két farokkal és hat lábbal született. Az állatorvosok szerint ő az első olyan kölyök kutya, aki látszólag képes lehet együtt élni furcsa rendellenességével. 


„Hosszabb ideig élt együtt a veleszületett állapotok kombinációjával, mint azt más kutyáknál megfigyelhettük. Az elérhető kutatások szerint nincs más kutya, aki túlélte volna, hogy ilyen rendellenességekkel született.” - idézi a Qubit.hu a Neel Állatkórházat. 

 

 

Hat lábbal és két farokkal született a kiskutya
Hat lábbal és két farokkal született a kiskutya

 


Skippernél kétféle veleszületett rendellenességet is diagnosztizáltak az orvosok: az úgynevezett monocephalus dipygust és a monocephalus rachipagus dibrachius tetrapust. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy feje és egy mellkasa van, valamint 2 kismedencei régiója, két húgyúti traktusa, 2 reprodukciós rendszere, 2 farka és 6 lába. Az állatorvosok a spina bifida nevű jelenséget is észlelték Skippernél; ez az az állapot, amikor a gerincoszlop nem záródik be rendesen a fejlődés során - írják.

 

 

 

 


A rendellenesség oka az lehet, hogy Skipper egyik ikertestvérével olvadhatott össze az anyaméhben: a megtermékenyített petesejt nem válhatott szét a hasadás során. 
Skipper a rendellenességek ellenére egyelőre egészségesnek tűnik, és korának megfelelően fejlődik. Lábacskái is szépen mozognak és reagálnak az ingerekre, ahogy egy ekkora kölyöknél kell.

Valószínűleg idővel majd fizikoterápiára lesz majd szüksége, és az sem kizárható, hogy segíteni kell majd valahogy a mozgását.

 

Az állatorvosok folytatják az állapotának kutatását, figyelemmel kísérik majd a fejlődését és mindenben segítik majd, hogy élete kényelmes és fájdalommentes legyen. 
 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hónapokig látogatta a férfi a félős, beteg kutyát, mire sikerült elnyernie bizalmát Hónapokig látogatta a férfi a félős, beteg kutyát, mire sikerült elnyernie bizalmát
„Ránéztem, és azt mondtam neki: Mindenki lemondott már rólad, de én nem fogok. Egy nap haza foglak vinni.”

Minden nap megmasszírozzák a macskák a menhelyen élő öreg, beteg kutyát Minden nap megmasszírozzák a macskák a menhelyen élő öreg, beteg kutyát
„Odavannak érte a cicák! Nem győzik szeretgetni.”

Különös betegségek kutyáknál: a narkolepszia és a kataplexiás rosszullét Különös betegségek kutyáknál: a narkolepszia és a kataplexiás rosszullét
A jelenség ijesztőnek és súlyosnak tűnhet, de csak ritkán okoz életveszélyes állapotot. Tény, hogy fokozott odafigyelést és éberséget kíván a gazdi részéről, de az érintett kutyák is képesek teljes életet élni. Miként segíthetünk kedvencünknek ebben?

Játék a lézerrel – nagyobb frusztráció, mint móka a kutyáinknak Játék a lézerrel – nagyobb frusztráció, mint móka a kutyáinknak
Hagyd a lézert! Összefüggés mutatható ki a lézerfény vadászatával fárasztott kutyáknál az LPS kialakulásával.

Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is
Az ELTE Etológia Tanszékének munkatársai legújabb kutatásukban azt vizsgálták, hogy a tehetség egyedülállóan emberi jelenség-e vagy más fajnál is találhatóak különleges, tehetséges egyedek. A Scientific Reports című tudományos folyóiratban szerdán ismertetett tanulmányuk szerint nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Épségben hazakerültek Lady Gaga kutyái Hírek - Címlapon
Épségben hazakerültek Lady Gaga kutyái
Lelőtték Lady Gaga kutyasétáltatóját és elrabolták kutyáit Hírek - Címlapon
Lelőtték Lady Gaga kutyasétáltatóját és elrabolták kutyáit