A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Jó tudni!

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív

Hattyútámadás áldozata lett egy spániel Írországban

2019. július 08., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Hattyú támadott meg egy úszkáló spánielt - a fiókáit védő madár pillanatok alatt végzett a kutyával.A ritka baleset június végén egy dublini parkban történt, ahol a gazdi cocker spánieljével sétált. A gazdi hagyta, hogy kutyája a vízbe is bemenjen, ússzon kicsit. Sajnos a kutya túl közel merészkedhetett a hattyúkhoz és azok fiókáihoz - feltehetően ez váltotta ki az egyik felnőtt madárból a támadást. 

 

Az úszó kutyának sajnos esélye sem volt a felbőszült hattyúval szemben: az szárnyaival csapott le az ebre, lenyomva őt a víz alá. "Pár másodpercig tartott az egész" - mesélte az irishtimes.com-nak egy férfi, aki szemtanúja volt a történteknek. Elmondta azt is, hogy próbálták elijeszteni a madarat, ám nem jártak sikerrel. “Sajnos jobban tudatosítani kellene az emberekben, hogy tartsák pórázon kutyáikat a parkban a tó körül. A hattyú csak a fiókáit védte.”

 

 

Sokkal gyakoribb, hogy egy kutya öl meg egy hattyút mint fordítva
Sokkal gyakoribb, hogy egy kutya öl meg egy hattyút mint fordítva
A kép illusztráció! - Fotó: flickr.com

 


A parkban dolgozó Peter Duignan szerint még nem volt ilyen baleset a parkban, de még nem is hallott hasonlóról ezidáig. A spániel testét végül az ő segítségével tudták kiemelni a tavacskából.

A tragikus eset után a portál szakértőket is megszólaltatott: véleményük szerint pánikra nincs ok, a statisztikák szerint inkább a hattyúknak van félnivalója. Sokkal több az olyan eset ugyanis, amikor kutya öl meg egy hattyút, mint fordítva. 


A hattyúknak nyugalomra van szüksége a költési időszakban. A felnőtt állatok hevesen védelmezik fiókáikat, a kutyákban pedig egyértelműen a veszélyt jelentő ragadozót látják. 

 

Ne engedjük hát kutyánknak, hogy zavarja a hattyúkat (se más madarakat). A hatalmas madarak fel fogják venni a harcot, ha fiókáik védelméről van szó - emellett a hattyúk védett állatok Magyarországon is. A bütykös hattyú értéke 25.000 Ft, míg az énekes- és a kis hattyúé egyaránt 50.000 Ft. 


Tartsuk kutyánkat pórázon, ha nem tudjuk behívni, vagy letiltani a madarakról. Szemünk mindig legyen rajta, akkor is, ha épp valamilyen tó vagy folyó vizében úszkál. Így azonnal rá tudunk szólni, ha a madarak felé venné a vízben az irányt. 
 

 

 

 


Indexkép forrás: flickr.com - A kép illusztráció!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szelídített állatból szeretett kedvenc – így váltak a kutyák társainkká Szelídített állatból szeretett kedvenc – így váltak a kutyák társainkká
Az ember legjobb barátja talán sohasem volt még ennyi figyelemmel körülrajongva, mint napjainkban. Honnan ered kötődésünk, és mikortól tekintünk rájuk kedvencként?

Már nyolc koalát megmentett a tűz elől ez a spániel Már nyolc koalát megmentett a tűz elől ez a spániel
A tűzoltóknak segít Taylor, a springer spániel, akik az Ausztráliában tomboló bozóttüzet próbálják megfékezni. Remek orrának köszönhetően már nyolc koalát sikerült megmentenie a lángok elől!

Sirály csapott le és vitt el egy csivavát Angliában Sirály csapott le és vitt el egy csivavát Angliában
A kistestű kutyust a saját kertjükből rabolta el a madár, azóta nem látták. Gazdijai bíznak benne, hogy a madár ledobta, és így még életben lehet…

Horror Cegléden: őrjöngő kutya támadt meg több kutyát is egy este alatt Horror Cegléden: őrjöngő kutya támadt meg több kutyát is egy este alatt
Rettegésben tartotta Cegléd kertvárosát egy őrjöngő kutya csütörtök este. Több kutyára is rátámadt, de még a telkek kerítései is alig-alig tudták megállítani: a kertekbe is megpróbált bejutni áldozatot keresve magának…

Hipoallergén kutyák - 6 kistestű fajta kutyaszőr-allergiásoknak Hipoallergén kutyák - 6 kistestű fajta kutyaszőr-allergiásoknak
Allergiás vagy a kutyaszőrre, de el sem tudnád képzelni az életed kutyák nélkül? Van egy jó hírünk: nem is kell! A megfelelő fajta kiválasztásával Te is gazdivá válhatsz. Mutatjuk őket!

Harcikutya? Engedély, képzettség a kutyához? - Interjú Csemer Boglárkával Harcikutya? Engedély, képzettség a kutyához? - Interjú Csemer Boglárkával
Csemer Boglárka énekesnő kiskutyáját a kezei közül tépte ki ősz végén egy kerítésen át kiszabadult amerikai bulldog, majd a szeme láttára végzett vele. Plusz nyolc napon túl gyógyuló traumatikus sérülést okozott Boggie-nak, az extrém fizikumú kutya őt is megtámadta.

Hipoallergén kutyák - 8 különleges fajta kutyaszőr-allergiásoknak Hipoallergén kutyák - 8 különleges fajta kutyaszőr-allergiásoknak
Sorozatunk második részében további fajtákat mutatunk be, melyekből allergiások is választhatnak, ha szeretnének kutyát tartani. Ismerjétek meg őket!

Harcsák jelenthetnek veszélyt a fürdőző kutyákra? Harcsák jelenthetnek veszélyt a fürdőző kutyákra?
Rémálom a strandon: képzeljük el, ahogy kedvencünk vidáman pancsol a habokban, szalad a bot után, ám vissza már nem ér vele. Egyik pillanatról a másikra elnyelik a hullámok.

5 kutyajó barátság 5 kutyajó barátság
Mindenkinek kell egy jóbarát, egy legjobb barát. Akire mindig számíthat, akivel játszhat, akivel együtt töltheti az idejét. Nincsenek ezzel másképp a kutyák sem. Ez a jó barát lehet egy másik kutya, egy falkatag, vagy a gazda. Ám megesik, hogy nem egy kutya-társ, vagy a gazda lesz a legjobb barát.

Vaddisznó támadt egy kutyára Debrecenben Vaddisznó támadt egy kutyára Debrecenben
Életveszélyesen megsebesített egy kutyát egy vaddisznó a város szélén.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Praktiker Beagle Club Online Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Megtört szív szindrómát diagnosztizáltak egy nőnél kiskutyája halála után Hírek - Címlapon
Megtört szív szindrómát diagnosztizáltak egy nőnél kiskutyája halála után
Élelem megtagadása - az egyik legfontosabb tananyag a kutyának Hírek - Címlapon
Élelem megtagadása - az egyik legfontosabb tananyag a kutyának