A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hattyútámadás áldozata lett egy spániel Írországban

2019. július 08., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Hattyú támadott meg egy úszkáló spánielt - a fiókáit védő madár pillanatok alatt végzett a kutyával.



A ritka baleset június végén egy dublini parkban történt, ahol a gazdi cocker spánieljével sétált. A gazdi hagyta, hogy kutyája a vízbe is bemenjen, ússzon kicsit. Sajnos a kutya túl közel merészkedhetett a hattyúkhoz és azok fiókáihoz - feltehetően ez váltotta ki az egyik felnőtt madárból a támadást. 

 

Az úszó kutyának sajnos esélye sem volt a felbőszült hattyúval szemben: az szárnyaival csapott le az ebre, lenyomva őt a víz alá. "Pár másodpercig tartott az egész" - mesélte az irishtimes.com-nak egy férfi, aki szemtanúja volt a történteknek. Elmondta azt is, hogy próbálták elijeszteni a madarat, ám nem jártak sikerrel. “Sajnos jobban tudatosítani kellene az emberekben, hogy tartsák pórázon kutyáikat a parkban a tó körül. A hattyú csak a fiókáit védte.”

 

 

Sokkal gyakoribb, hogy egy kutya öl meg egy hattyút mint fordítva
Sokkal gyakoribb, hogy egy kutya öl meg egy hattyút mint fordítva
A kép illusztráció! - Fotó: flickr.com

 


A parkban dolgozó Peter Duignan szerint még nem volt ilyen baleset a parkban, de még nem is hallott hasonlóról ezidáig. A spániel testét végül az ő segítségével tudták kiemelni a tavacskából.

A tragikus eset után a portál szakértőket is megszólaltatott: véleményük szerint pánikra nincs ok, a statisztikák szerint inkább a hattyúknak van félnivalója. Sokkal több az olyan eset ugyanis, amikor kutya öl meg egy hattyút, mint fordítva. 


A hattyúknak nyugalomra van szüksége a költési időszakban. A felnőtt állatok hevesen védelmezik fiókáikat, a kutyákban pedig egyértelműen a veszélyt jelentő ragadozót látják. 

 

Ne engedjük hát kutyánknak, hogy zavarja a hattyúkat (se más madarakat). A hatalmas madarak fel fogják venni a harcot, ha fiókáik védelméről van szó - emellett a hattyúk védett állatok Magyarországon is. A bütykös hattyú értéke 25.000 Ft, míg az énekes- és a kis hattyúé egyaránt 50.000 Ft. 


Tartsuk kutyánkat pórázon, ha nem tudjuk behívni, vagy letiltani a madarakról. Szemünk mindig legyen rajta, akkor is, ha épp valamilyen tó vagy folyó vizében úszkál. Így azonnal rá tudunk szólni, ha a madarak felé venné a vízben az irányt. 
 

 

 

 


Indexkép forrás: flickr.com - A kép illusztráció!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel
Emlékeztek még Arielre, a hat lábbal született kis spánielre? A kiskutya élete küzdelmesen indult, de szerencsére jó kezekbe került, így ma a boldog kölykök életét élheti.

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com MTI Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megtört szív szindrómát diagnosztizáltak egy nőnél kiskutyája halála után Hírek - Címlapon
Megtört szív szindrómát diagnosztizáltak egy nőnél kiskutyája halála után
Élelem megtagadása - az egyik legfontosabb tananyag a kutyának Hírek - Címlapon
Élelem megtagadása - az egyik legfontosabb tananyag a kutyának