A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hihetetlen hazatérés – Két év után lett meg egy elveszett vizsla

2023. június 07., 16:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem
Boni vizsla gazdáinak szíve megszakadt, amikor szeretett kutyusuknak két évvel ezelőtt nyoma veszett Orosházán. 

Segítséget kértek a közösségi oldalakon, sokáig keresték a környéken és pénzjutalmat is felajánlottak a megtalálónak, azonban a vizslát mintha föld nyelte volna el. Senki nem látta a hűséges négylábút.

 

A családot annyira megviselte szeretett kedvencük eltűnése, hogy el is határozták, több kutya nem lesz a háznál. A kutyaházat azonban nem volt szívük elajándékozni a kertből. Az ott árválkodott magányosan, minden nap emlékeztetve a gazdikat a veszteségre, ami érte őket.

 

Június 4-én aztán megcsörrent a telefon és csodálatos hírt közöltek a megilletődött családdal. Előkerült Boni vizsla.

 

Az orosháziak szikháti állatmenhelye kapta a hívást először, amely szerint találtak egy vizslát Újkígyóson. A megtalálók vitték a menhelyre a kutyust, ahol egyből chip-et olvastak és a regisztrációnak hála egyből értsítették is a gazdikat.

 

„Nem tudjuk hol lehetett ezidáig Boni, de hogy valaki befogta, és nem jó kezekbe került az biztos. Valószínűleg madzaggal volt megkötve, teste több részén régi, hegesedett sérülések, sebhelyek vannak. Óriási szerencse, hogy valahogy sikerült kiszabadulnia fogvatartóitól és segítséget kapott az arra járóktól” – olvasható az állatmentők bejegyzésében.

Az is az ő beszámolójukból derült ki, hogy Boni bizony már messziről megismerte gazdái autójának hangját és hatalmas örömében alig lehetett bírni vele, annyira rohant volna, hogy azonnal beszállhasson hozzájuk.

 

A gazdik és az állatvédők mind megkönnyezték a csodálatos egymásra találást. Boni 2 év után végre hazaért és újra otthon alszik szeretteivel. Remélhetőleg hamar elfelejti majd a megpróbáltatásokkal teli éveket, amit távol kellett töltenie.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai
Kilenc kutyát szállított hamis útlevelekkel egy szerb férfi, akit a NAV ellenőrei a hetényegyházi pihenőből már nem engedtek tovább.

Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL
A kánikula kemény próbatétel elé állítja a kutyákat és a gazdikat egyaránt, és ugyanez igaz az előrejelzések szerint forrónak ígérkező augusztus 20-i ünnepségekre is. A MOL-ra ilyenkor is biztosan lehet számítani: aki úton van, mindig betérhet kedvencével együtt a több mint 400 kutyabarát töltőállomás valamelyikére, ha pedig az ünnep estéjén az elővigyázatosság ellenére a fény- és hanghatásoktól megriadva világgá menne a kutyus, a MOL-kutakon abban is segítenek, hogy a lehető leggyorsabban hazataláljon.

6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad 6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad
"Esküdni mernék, hogy megérezte, egyszerűen tudta!" – Ha hallottuk már e szavakat kutyás ismerőseinktől, vagy első kézből tapasztaltuk kedvencünkön, elgondolkodhatunk a miérteken. Tényleg létezik az a bizonyos hatodik érzék? Vagy kifinomult szaglása „üzent” neki?

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Hazaszökött eredeti gazdáihoz a kutya, akit 64 kilométerrel odébb fogadtak örökbe Hazaszökött eredeti gazdáihoz a kutya, akit 64 kilométerrel odébb fogadtak örökbe
Hűségük és szeretetük végtelen – Cooper, a golden retriever története is bizonyítja ezt. Az eset, akár csak egy felkiáltójel, rámutat arra, miért is fontos az, hogy alaposan végiggondoljuk lehetőségeinket, mielőtt magunkhoz veszünk egy kutyát – hisz annak a kutyának mi, gazdik leszünk a nagybetűs Minden. Ha pedig megválunk tőle, a szívét törjük össze. Szerencsére Cooper története boldog véget ért!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Terápiás kutyák társaságában a gyermekek is kevésbé érzik magukat stresszesnek Hírek - Címlapon
Terápiás kutyák társaságában a gyermekek is kevésbé érzik magukat stresszesnek
A leghosszabb nyelvű kutya: Új világrekord született! Hírek - Címlapon
A leghosszabb nyelvű kutya: Új világrekord született!