A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hihetetlen hazatérés – Két év után lett meg egy elveszett vizsla

2023. június 07., 16:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem
Boni vizsla gazdáinak szíve megszakadt, amikor szeretett kutyusuknak két évvel ezelőtt nyoma veszett Orosházán. 

Segítséget kértek a közösségi oldalakon, sokáig keresték a környéken és pénzjutalmat is felajánlottak a megtalálónak, azonban a vizslát mintha föld nyelte volna el. Senki nem látta a hűséges négylábút.

 

A családot annyira megviselte szeretett kedvencük eltűnése, hogy el is határozták, több kutya nem lesz a háznál. A kutyaházat azonban nem volt szívük elajándékozni a kertből. Az ott árválkodott magányosan, minden nap emlékeztetve a gazdikat a veszteségre, ami érte őket.

 

Június 4-én aztán megcsörrent a telefon és csodálatos hírt közöltek a megilletődött családdal. Előkerült Boni vizsla.

 

Az orosháziak szikháti állatmenhelye kapta a hívást először, amely szerint találtak egy vizslát Újkígyóson. A megtalálók vitték a menhelyre a kutyust, ahol egyből chip-et olvastak és a regisztrációnak hála egyből értsítették is a gazdikat.

 

„Nem tudjuk hol lehetett ezidáig Boni, de hogy valaki befogta, és nem jó kezekbe került az biztos. Valószínűleg madzaggal volt megkötve, teste több részén régi, hegesedett sérülések, sebhelyek vannak. Óriási szerencse, hogy valahogy sikerült kiszabadulnia fogvatartóitól és segítséget kapott az arra járóktól” – olvasható az állatmentők bejegyzésében.

Az is az ő beszámolójukból derült ki, hogy Boni bizony már messziről megismerte gazdái autójának hangját és hatalmas örömében alig lehetett bírni vele, annyira rohant volna, hogy azonnal beszállhasson hozzájuk.

 

A gazdik és az állatvédők mind megkönnyezték a csodálatos egymásra találást. Boni 2 év után végre hazaért és újra otthon alszik szeretteivel. Remélhetőleg hamar elfelejti majd a megpróbáltatásokkal teli éveket, amit távol kellett töltenie.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás
Az országban másodikként - Veszprém után - Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás.

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
Míg nekünk sokszor az év legvidámabb estéje, addig az érzékeny fülű és idegrendszerű kutyák számára félelmetes megpróbáltatás: minden évben sok ezer négylábú válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná a petárdák és a tűzijátékok kiváltotta menekülési ösztönreakciók következtében. Ám a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll: az ünnepnapokon is nyitva tartó MOL töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását. A vállalat számára kiemelten fontos a hazai kutyások sokmilliós közösségével való partnerség – ezt szolgálja, hogy a MOL valamennyi töltőállomása kutyabarát, és már 204 kúton van chipleolvasó is.

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai
Kilenc kutyát szállított hamis útlevelekkel egy szerb férfi, akit a NAV ellenőrei a hetényegyházi pihenőből már nem engedtek tovább.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Hírstart Beagle Club Online Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Terápiás kutyák társaságában a gyermekek is kevésbé érzik magukat stresszesnek Hírek - Címlapon
Terápiás kutyák társaságában a gyermekek is kevésbé érzik magukat stresszesnek
A leghosszabb nyelvű kutya: Új világrekord született! Hírek - Címlapon
A leghosszabb nyelvű kutya: Új világrekord született!