A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat

2023. március 27., 12:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Létezik egy különleges menhely, ahol az árva kutyák mindennapjai vidámságban és szeretetben telnek.



 

Ha az ember belép e helyre, mosoly ül ki az arcára – egyszerűen magával ragadja a szeretetteljes hangulat. Első pillantásra nem is hinnénk, hogy itt olyan kutyák élnek, akiket a múltban elhagytak, kidobtak, és most arra várnak, hogy belophassák magukat valaki szívébe. Merőben újszerű élmény azok után, ha már megfordultunk egy tipikus menhelyen. Itt nincs félelem, szorongás, helyette vidámság és öröm lengi be a szobákat.

 

Ugatás helyett nyugtató zene fogadja a belépőt, és a kutyaorrnak is kellemes illatot árasztó gyertyák égnek a hallban. Kényelmes fotel várja a megpihenni vágyót, a közösségi terek, a kiszolgáló helyiségek és a kennelek, vagyis a lakóegységek is tiszták és elragadóak. Az ember felkapja a fejét, ha ilyet lát, az az érzése támad, ő maga is szívesen élne itt.

 

 

Egy különleges menhelye - Hotel Hontalan Kutyáknak
Egy különleges menhelye - Hotel Hontalan Kutyáknak
Fotó: hotelforhomelessdogs.com

 

 

Szerettünk volna egy olyan helyet létrehozni, ahol a kutyák jól érzik magukat, és persze az emberek is, mert ha ők örülnek, akkor a kutyák is boldogabbak.

 

Minél több önkéntes látogat el hozzánk, annál több foglalkozást kapnak a gazdikeresőink” - mondta el Susan Joseph, a New England Humane Society menhelyének vezetője, a 230 négyzetméteren elterülő hotel megálmodója.

 

Az állatbarát alkalmazottak pedig minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a lehető legkevesebb stressz érje az ebeket az itt töltött idejük alatt, amíg megérkezik értük az álomgazdi. Náluk első helyen szerepel a bentlakók fizikai és érzelmi jóléte, melynek fontos részét képezi a félelem, szorongás és stressz szintjének minimálisra csökkentése. Ez pedig magával vonzza azt is, hogy a dolgozók, az önkéntesek és a potenciális örökbefogadók is sokkal jobban érzik magukat, amikor belépnek e különleges (men)helyre. Összességében nézve tehát mindenki jól jár.

 

 

Cairo és Giza, a kutyahotel kedves lakói
Cairo és Giza, a kutyahotel kedves lakói
Fotó: fearfreehappyhomes.com

 

 

A Hotel For Homeless Dogs, avagy hontalan kutyák szállodája 2021 januárjában nyitotta meg kapuit a Rhode Island államban található Cumberland városában. A hivatalos megnyitót egy teljes éven át tartó munkálatok előzték meg, mivel a cél az volt, hogy a szokásos menhelyi körülmények helyett igazi luxuskörülményeket teremthessenek a négylábú lakók számára.

 

A kutyusok magasított fekhelyeken alhatnak, mintha saját ágyuk lenne, s ha vigyáznak a berendezésre, a pihe-puha takarók mellett plüssállatokat is adnak nekik. A kényelem tehát adott, de még sok minden történik annak érdekében, hogy megőrizzék az éjszaka csendjét. Kiemelt figyelmet fordítanak a környezetgazdagításra, a jobbnál-jobb programokat 250 önkéntes segítségével biztosítják a gazdikeresők számára. Minden kutyát naponta kétszer megsétáltatnak, azok pedig, akik szeretik mások társaságát, a hotel kertjének játszóterén „bandázhatnak” a többiekkel:

 

„Ez a kedvenc programom, hiszen lerí róluk a boldogság. Segítünk nekik abban, hogy barátokat szerezzenek, így a hotel máris kevésbé tűnik magányos helynek” - mesélte lelkesen Joseph.

 

 

A kutyahotel játszószobája
A kutyahotel játszószobája
Fotó: hotelforhomelessdogs.com

 

 

Emellett az érdeklődőket is szívesen látják nyitvatartási időben, vagyis 8-12 és 16-20 óra között. A két műszak közötti idő fontos része a pihenés, így a délelőtti játék és tanulás után minden kutyus kap egy rágcsálnivalót, majd jöhet egy kis séta, aztán a délutáni szundi. Így délután 4-kor feltöltődve, tettre készen várják az újabb önkénteseket és az izgalmas programokat.

 

Az örökbefogadni szándékozókat előre megbeszélt időpontban fogadják, hogy a legkevésbé zavarják meg a lakók napi rutinját. A kitöltött jelentkezési lap jóváhagyását követően ismerkedhetnek meg a kiszemelt kutyával. Bármilyen kérdés esetén a hotel szakemberei állnak rendelkezésükre, és ha a későbbiekben probléma merülne fel, a kutyatrénerek segítenek megtalálni a megoldást.

 

A kutyahotel megalkotói nemcsak saját lakóikon, hanem sorstársaikon is igyekeznek segíteni. Minden alkalommal, amikor új kutyák érkeznek a létesítménybe, az őket szállító mikrobuszba annyi élelmet pakolnak be, amennyi csak elfér, így nem távoznak üres kézzel. Azok a menhelyek is segítséget kapnak, ahonnan a kutyák származnak.

 

 

A kennelek, vagyis lakóegységek kényelmesek, jó hangulatot árasztanak
A kennelek, vagyis lakóegységek kényelmesek, jó hangulatot árasztanak
Fotó: hotelforhomelessdogs.com

 

 

Erre pedig óriási szükség van, hiszen az árva állatok számra szinte folyamatosan nő... Nemrég kampányt is indítottak a hely bővítése céljából, reményeik szerint a mostani 230 négyzetméterről több, mint 900-ra növelnék a hotelt, hogy még több kutyát és cicát tudjanak befogadni. Emellett egy másik projekt is kidolgozás alatt áll: Susan Joseph fia ugyanis külföldön teljesít katonai szolgálatot, innen jött az ötlet, hogy átmeneti otthont nyújtsanak a külföldön szolgáló katonák kisállatainak.

 

„Óriási igény van erre, ezért is szeretnénk a jövendőbeli létesítményünkben egy teljes részleget fordítani a hadsereg tagjai számára. Az ő kedvenceiket is be tudnánk fogadni, a közösségi médiában írnánk róluk, így mindenki megnyugodhat afelől, hogy jó kezekben, biztonságban vannak. A hotelbe történő eljutást is megszerveznénk, ahogy a hazaútjukat is, amikor a gazdi hazatér.”

 

 

A kutyahotel kertje tágas, rendezett - Itt jó érzés játszani, kikapcsolódni
A kutyahotel kertje tágas, rendezett - Itt jó érzés játszani, kikapcsolódni
Fotó: hotelforhomelessdogs.com

 

 

Addig is folytatják tevékenységüket, hogy a náluk lakó gazdikeresők mindennapjai vidámságban és szeretetben teljenek. Rendkívül hálásak támogatóiknak és önkénteseiknek, hogy megvalósíthassák ezt a különleges álmot – vallják, hogy a hagyományos menhelyi modell pozitív reformra szorul.

 

„Keményen dolgozunk azért, hogy megváltoztathassuk azt, ahogyan ma az állatjólétre tekintünk” - zárta sorait Joseph.

 

Forrás: fearfreehappyhomes.com, hotelforhomelessdogs.com
Indexkép forrás: hotelforhomelessdogs.com
Cikk első megjelenése: 2023. január 10.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges! Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges!
Legendák és rejtélyek nyomában járhatsz kedvenceddel ebben a lélegzetelállító kutyabarát hotelben. A Mystery Hotel Budapestben Te és kedvenced is megtapasztalhatjátok a luxust, a varázslatot és az élményt!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 Irodakutya.com Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ezek a magyarok kedvenc kutyafajtái és kutyanevei Hírek - Címlapon
Ezek a magyarok kedvenc kutyafajtái és kutyanevei
7 érv, miért fogadj örökbe kutyát Hírek - Címlapon
7 érv, miért fogadj örökbe kutyát