A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

7 érv, miért fogadj örökbe kutyát

2023. március 26., 16:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Ne vásárolj, fogadj örökbe! Ezzel a mondattal nagyon sokszor találkozhatunk, mégis, még mindig vannak fenntartások az örökbefogadással szemben. Hét olyan érvet hoztunk, ami meggyőz minden hezitálót, hogy az örökbefogadást válassza!



 

 

1. Fogadj örökbe egy állatot - ezzel rögtön két életet menthetsz meg!

 

Legyen szó kutyáról vagy cicáról, egy állat örökbefogadásával nem egy, hanem két életet mentesz meg. Miért? A menhelyek nagy része sajnos teltházzal működik, egyszerűen nincs már kapacitásuk újabb állatok befogadására addig, míg nem szabadul fel hely. Az ideiglenes befogadók valamelyest könnyítik a menhelyek, egyesületek helyzetét, de ez sem végleges megoldás. Ha örökbefogadsz egy kutyát, azzal egy helyet felszabadítasz, lehetőséget adva egy újabb rászoruló állat megmentésére.

 

 

Fogadj örökbe! Lehet ezeknek a szemeknek ellenállni?
Fogadj örökbe! Lehet ezeknek a szemeknek ellenállni?
Fotó: dognotebook.com

 

 

2. Végtelen hála és szeretet

 

Minden kutyának hatalmas szíve van, ez kétségtelen. Mindegyikük önzetlenül, őszintén és feltétel nélkül szeret. Ám mégis az örökbefogadott kutyusok valahogy még jobban. Sokuknak sajnos meg kellett járnia a poklot, utcán kóboroltak, éheztek, nem beszélve a végtelen magányról. Te azonban tehetsz azért, hogy ezek a kutyusok megtapasztalhassák, milyen egy szerető otthon, egy család, egy Gazdi.

 

 

3. Megtalálhatod az Igazit

 

Szomorú tény, hogy kutyák százai várnak arra, hogy egy nap majd eljön értük valaki, aki majd a Gazdijuk lesz. A sok-sok kutya között azonban biztosan megtalálod azt a csöppséget (vagy épp óriást?) aki számodra az Igazi lesz: kicsi vagy nagy, fiatal, vagy idősebb, lusta vagy pörgős.

 

 

Nagyon sok kutya vár gazdára - biztosan megtalálod köztük az Igazit!
Nagyon sok kutya vár gazdára - biztosan megtalálod köztük az Igazit!
Fotó: pet360.com

 

 

4. Egészségesek

 

A menhelyekre, vagy egyesületekhez kerülő kutyák megkapják a szükséges egészségügyi ellátást: oltás, féregtelenítés, ivartalanítás. Ha ne adj’ Isten valamilyen komolyabb betegsége lenne, arról mindenképp tájékoztatnak, így nem lesz “zsákbamacska” az örökbefogadás.

 

 

5. Az örökbefogadással tehetsz a szaporítók ellen

 

Fajtatiszta kutyád, de minél olcsóbban - sajnos ez a vásárlói igény vezet a szaporítók virágzásához. A borzalmas “kölyökgyárakból” származó kutyusok ráadásul nagy eséllyel betegesek is - amit a felelőtlen gazdák akár hamar meg is elégelhetnek. Ekkor pedig a kutyus mehet az utcára. A szaporítók ellen leginkább azzal léphetünk fel, ha nem vásárolunk tőlünk.

 

 

Vidámságot és szeretetet csempész a mindennapokba az örökbefogadott kutya
Vidámságot és szeretetet csempész a mindennapokba az örökbefogadott kutya
Fotó: spcawake.org

 

 

6. Kaphattak már valamilyen kiképzést

 

A menhelyi kutyusok már nagy eséllyel tanultak új dolgokat a mentésük óta: alap parancsszavakat, akár szobatisztaságot is. Gyakori, hogy a menhelyre kerülés előtt már gazdis volt a kutyus - onnan is hozhatott magával néhány jó szokást. A kutyusokkal foglalkozó önkéntesek, szakemberek pedig pontos felvilágosítást adhatnak arról, a kiszemelt kutya milyen habitussal és tudással rendelkezik.

 

 

Megmutathatod az árva kutyának, milyen is a boldog Gazdis lét
Megmutathatod az árva kutyának, milyen is a boldog Gazdis lét
Fotó: Reference.com

 

 

7. A kutya jót tesz az egészségnek - az örökbefogadottak a leginkább!

 

Tesztek, kutatások tucatjai bizonyították már, hogy a kutyák több módon is jót tesznek az egészségünknek. Nem csupán fizikai egészségünkre kell itt gondolni - pszichénkre és érzelmeinkre kiemelkedő hatást gyakorol feltétel nélküli szeretetük.

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: dognotebook.com
Cikk első megjelenése: 2016. november 09.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MTI Irodakutya.com Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veszélyben a velencei-tavi kutyás strand? Hírek - Címlapon
Veszélyben a velencei-tavi kutyás strand?
A Te kutyád tud úszni? Hírek - Címlapon
A Te kutyád tud úszni?