A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL

2023. augusztus 21., 10:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A kánikula kemény próbatétel elé állítja a kutyákat és a gazdikat egyaránt, és ugyanez igaz az előrejelzések szerint forrónak ígérkező augusztus 20-i ünnepségekre is. A MOL-ra ilyenkor is biztosan lehet számítani: aki úton van, mindig betérhet kedvencével együtt a több mint 400 kutyabarát töltőállomás valamelyikére, ha pedig az ünnep estéjén az elővigyázatosság ellenére a fény- és hanghatásoktól megriadva világgá menne a kutyus, a MOL-kutakon abban is segítenek, hogy a lehető leggyorsabban hazataláljon. 

Immár 204 hazai MOL-kúton, vagyis a vállalat lényegében minden második töltőállomásán megtalálható kutyachip-leolvasó. Csak idén augusztusig már több mint 1450 elkóborolt kutyust vittek be valamelyik töltőállomásra. Ebből 1140 állatnak volt kutyachipje, így a chip leolvasása után, az online adatbázis segítségével ezeknek a kutyusoknak tudták azonosítani a gazdáját, és segíteni a négylábú hazajutását.

 

 

Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL
Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL

 

 

„Hogy mit jelent a felelős állattartás, azt olyankor érzékeljük igazán, amikor valamilyen nehézséggel szembesülünk. A kutyás gazdák számára nincs ijesztőbb annál, mint amikor a kedvencüket nem találják, de számos kutatás igazolja, hogy ezek a helyzetek a kutyák számára is súlyos stresszt okoznak. Kutyachip-leolvasóink lényegesen egyszerűbbé teszik az elszökött vagy eltévedt kutyák gazdáinak beazonosítását, ami az augusztus 20-i ünnepségek idején különösen nagy segítséget jelenthet. De olyankor is ott vagyunk a kutyások mellett, amikor nincs semmilyen váratlan esemény, csupán egy gyors felüdülésre van szükségük út közben, hiszen a MOL valamennyi magyarországi töltőállomása kutyabarát” – nyilatkozta Bakos Piroska, a MOL szóvivője.

 

Ez azt jelenti, hogy nem kell az autóban hagyni a kutyust a tankolás, vagy kávézás idejére – ez különösen a nyári kánikulában fontos, amikor az ebeknek elemi szükségletük a hűsölés és az ivás, hiszen a testüket sűrű bunda fedi, párologtatni pedig csak a nyelvükön keresztül tudnak. A gazdik őket is bevihetik az árnyékos, klimatizált belső terekbe, valamennyi MOL-kúton itató is várja őket, hogy számukra is komfortosabb legyen az utazás.

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai
Kilenc kutyát szállított hamis útlevelekkel egy szerb férfi, akit a NAV ellenőrei a hetényegyházi pihenőből már nem engedtek tovább.

Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya
Az Orange County Animal Services menhely munkatársait egy floridai hotelszobában, étlen-szomjan magára hagyott, idős kutyushoz hívták ki az ott dolgozók, aki annyira le volt gyengülve, hogy járni is alig tudott.

Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni
Immár több mint másfélszáz MOL kúton van lehetőség a kutyák azonosító chipjeinek leolvasására, ami hatalmas segítséget jelent, hogy a szilveszteri petárdaszezonban elkóborolt négylábúak sikeresen hazatalálhassanak szerető gazdáikhoz. Az állatvédő szervezetek szerint az év utolsó napjaiban rendre ezres nagyságrendű kutya szökik el a számukra extrém zajterhelést jelentő robbanások miatt – közülük szerencsére több százat sikerül biztonságba helyezni az ingyenes chipleolvasásnak köszönhetően.

Újabb 27 MOL kútra került kutyachip-leolvasó Újabb 27 MOL kútra került kutyachip-leolvasó
2022 első félévében újabb 27 MOL-töltőállomás kapott chip-leolvasót, ezzel már 153 kúton tudnak segíteni az elkóborolt kutyákon. Így ma már az ország szinte bármely pontján találhatunk olyan töltőállomást, ahol megoldható az elkóborolt eb azonosítása.

Nem lesz tűzijáték több városban augusztus 20-án - Frissítve Nem lesz tűzijáték több városban augusztus 20-án - Frissítve
Több városban is elmarad az augusztus 20-i tűzijáték: hol gazdasági okokra, hol környezet- és állatvédelemre hivatkozva. Egy biztos: ezeken a településeken fellélegezhetnek az állattartók.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai Hírek - Címlapon
Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai
Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Hírek - Címlapon
Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?