A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL

2023. augusztus 21., 10:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A kánikula kemény próbatétel elé állítja a kutyákat és a gazdikat egyaránt, és ugyanez igaz az előrejelzések szerint forrónak ígérkező augusztus 20-i ünnepségekre is. A MOL-ra ilyenkor is biztosan lehet számítani: aki úton van, mindig betérhet kedvencével együtt a több mint 400 kutyabarát töltőállomás valamelyikére, ha pedig az ünnep estéjén az elővigyázatosság ellenére a fény- és hanghatásoktól megriadva világgá menne a kutyus, a MOL-kutakon abban is segítenek, hogy a lehető leggyorsabban hazataláljon.



 

Immár 204 hazai MOL-kúton, vagyis a vállalat lényegében minden második töltőállomásán megtalálható kutyachip-leolvasó. Csak idén augusztusig már több mint 1450 elkóborolt kutyust vittek be valamelyik töltőállomásra. Ebből 1140 állatnak volt kutyachipje, így a chip leolvasása után, az online adatbázis segítségével ezeknek a kutyusoknak tudták azonosítani a gazdáját, és segíteni a négylábú hazajutását.

 

 

Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL
Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL

 

 

„Hogy mit jelent a felelős állattartás, azt olyankor érzékeljük igazán, amikor valamilyen nehézséggel szembesülünk. A kutyás gazdák számára nincs ijesztőbb annál, mint amikor a kedvencüket nem találják, de számos kutatás igazolja, hogy ezek a helyzetek a kutyák számára is súlyos stresszt okoznak. Kutyachip-leolvasóink lényegesen egyszerűbbé teszik az elszökött vagy eltévedt kutyák gazdáinak beazonosítását, ami az augusztus 20-i ünnepségek idején különösen nagy segítséget jelenthet. De olyankor is ott vagyunk a kutyások mellett, amikor nincs semmilyen váratlan esemény, csupán egy gyors felüdülésre van szükségük út közben, hiszen a MOL valamennyi magyarországi töltőállomása kutyabarát” – nyilatkozta Bakos Piroska, a MOL szóvivője.

 

Ez azt jelenti, hogy nem kell az autóban hagyni a kutyust a tankolás, vagy kávézás idejére – ez különösen a nyári kánikulában fontos, amikor az ebeknek elemi szükségletük a hűsölés és az ivás, hiszen a testüket sűrű bunda fedi, párologtatni pedig csak a nyelvükön keresztül tudnak. A gazdik őket is bevihetik az árnyékos, klimatizált belső terekbe, valamennyi MOL-kúton itató is várja őket, hogy számukra is komfortosabb legyen az utazás.

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás
Az országban másodikként - Veszprém után - Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás.

Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
Míg nekünk sokszor az év legvidámabb estéje, addig az érzékeny fülű és idegrendszerű kutyák számára félelmetes megpróbáltatás: minden évben sok ezer négylábú válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná a petárdák és a tűzijátékok kiváltotta menekülési ösztönreakciók következtében. Ám a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll: az ünnepnapokon is nyitva tartó MOL töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását. A vállalat számára kiemelten fontos a hazai kutyások sokmilliós közösségével való partnerség – ezt szolgálja, hogy a MOL valamennyi töltőállomása kutyabarát, és már 204 kúton van chipleolvasó is.

Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai
Kilenc kutyát szállított hamis útlevelekkel egy szerb férfi, akit a NAV ellenőrei a hetényegyházi pihenőből már nem engedtek tovább.

Kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök az M7-es autópályán Kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök az M7-es autópályán
Egy furgonban, a csomagok alatt, levegőtlen boxban bukkantak rá az apró kölykökre a pénzügyőrök egy moldáv autóban.

Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya
Az Orange County Animal Services menhely munkatársait egy floridai hotelszobában, étlen-szomjan magára hagyott, idős kutyushoz hívták ki az ott dolgozók, aki annyira le volt gyengülve, hogy járni is alig tudott.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta MTI Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kitüntetést kapott négy Afganisztánban szolgált bombakereső kutya Hírek - Címlapon
Kitüntetést kapott négy Afganisztánban szolgált bombakereső kutya
Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2016 Hírek - Címlapon
Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2016