A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Idén sem lesz tűzijáték Esztergomban - a város fényfestéssel ünnepel augusztus 20-án

2021. August 17., 10:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Idén sem lesz tűzijáték augusztus 20-án Esztergomban. A város három estén át tartó fényfestéssel ünnepli a nemzeti ünnepünket.



 

 

Tűzijáték helyett fényfestéssel ünnepel Esztergom város augusztus 20-án. A döntés a tűzijátékok káros hatására való tekintettel született: a tűzijáték fény és hanghatásai rendkívül károsak a házi- és vadon élő állatokra. Pánikot, sokkos állapotot él meg a rakétázás ideje alatt a legtöbb állat.

 

 

“Vigyázzunk környezetünkre és az állatvilágra!” - hívja fel a figyelmet Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere a Facebook oldalán

 

 

A hosszú hétvégén három estén át tart majd a lenyűgöző fényfestés a Kis-Duna sétányon: augusztus 19 és 21. között 21 és 23 óra között lesz megtekinthető a Kis-Duna Bottyán híd és Kossuth híd közti szakaszon. A fényfestésen túl kézműves vásárral és koncertekkel várják az érdeklődőket.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Augusztus 20-i tűzijáték – Így védd meg kutyádat Augusztus 20-i tűzijáték – Így védd meg kutyádat
Ünneplő tömeg kontra rettegő, összezavarodott házi- és vadállatok. Az augusztus 20-i tűzijátékra ugyanúgy fel kell készülnie az állattartóknak, mint a szilveszterire. Felelős gazdiként kötelességünk felkészülni és megvédeni kedvenceinket.

Így segíthetsz a tűzijáték alatt eltűnt kutyáknak hazatalálni Így segíthetsz a tűzijáték alatt eltűnt kutyáknak hazatalálni
A tűzijátékok miatt az egyes ünnepek – mint az augusztus 20. vagy a szilveszter – a kutyák számára elviselhetetlenné válhatnak. Országszerte 204 MOL töltőállomáson található ingyenes mikrochip-leolvasó, mely segíti az elkóborolt állatok minél előbbi hazajutását. A mikrochip-leolvasók kihelyezése óta, az elmúlt 6 évben több ezer kutyát sikerült azonosítani a MOL töltőállomásokon.

Gondoskodjunk kedvenceink nyugalmáról az ünnepek alatt is! Gondoskodjunk kedvenceink nyugalmáról az ünnepek alatt is!
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos figyelmezteti az állattartókat, hogy az augusztus 20-i tűzijátékok idején is kiemelten gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról, akárcsak szilveszterkor.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Beagle Club Online MTI EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rekordot állítottak fel a vizslák! Hírek - Címlapon
Rekordot állítottak fel a vizslák!
Ő az első hallássegítő kutya Magyarországon! Hírek - Címlapon
Ő az első hallássegítő kutya Magyarországon!