A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Illem a kutyabarát szállásokon

Írott és íratlan szabályok


2015. július 09., 06:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Jó tudni!




A kutyabarát szállásokon szívesen látott vendég minden kedves négylábú, de vegyük figyelembe, hogy itt is lehetnek tisztaságot kedvelő, vagy nem kutyapárti vendégek. Az alapvető szabályokkal nekünk, és kutyánknak sem árt tisztában lenni, a neveletlenség legtöbbször nem megtűrendő.



A legtöbb szálláshelyen alapvető szempont a vendég kívánsága, igyekeznek úgy alakítani a feltételeket, hogy a látogatóknak az leginkább megfeleljen. Mégsem árt, ha odafigyelünk néhány apróságra, ha kutyával érkezünk.

 

Ne legyen neveletlen!

 

A legtöbb helyen kutyás és kutyátlan egyaránt megszállhat, így figyeljünk oda másokra is. Nem hátrány, ha kedvencünket előzetesen hozzászoktatjuk az egyedülléthez, hiszen egyik pihenni vágyónak se volna kellemes, ha egész nap az ugatást kellene hallgatni. Ne engedjük, hogy az eb megszagolja, nyalogassa a többi vendéget, vagy netalántán nekidörgölőzzön a sáros, vizes, szőrös testével.  Vegyük figyelembe, mi kutyások a társadalom kisebb rétegét képezzük, nem kényszeríthetünk rá másokat, hogy osszák a kutya iránti szeretetünket! Tartsuk szem előtt, hogy a többi ebet se zavarja a mi kutyánk jelenléte, ha nem barátságos inkább kerüljünk el másokat. 

 

Jól nevelt ebbel élmény a nyaralás
Jól nevelt ebbel élmény a nyaralás
Forrás: Hotel Villa Natura

 

Ügyeljünk a tisztaságra!

 

Feltételezhető, hogy az ebek szobatisztaként érkeznek egy hotelbe, és ez el is várható. Ennek ellenére ügyeljünk, hogy ha rájön a hasmenés hamar kijussunk az épületből kellemetlenség nélkül. Mindig tartsunk magunknál zacsit, hiszen a parkban sem túl szép látvány a termetes rakás.

Esős időben legyen nálunk egy rossz törölköző, vagy rongy, amivel eltávolítható a sár a négy tappancsról. Az sem utolsó szempont, ha kedvencünk kivételesen az ágy helyett a helyén alszik. Nem egyszerű eltüntetni a szőrt az ágyneműből.  Ha megmossuk a hasát, vagy fürdetésre kerül a sor ügyeljünk a lefolyó tisztaságára, ne dugítsa el a szőr.

Lehetőleg az etetést csempézett padlón oldjuk meg, ne a szőnyegen, vagy parkettán egye a szaftos csontot az eb.

 

Ne rágjon szét semmit!

 

Óriási kellemetlenséggel kell szembenéznünk, ha kutyánk megette az antik szekrény sarkát, vagy szétrágta a riasztókábelt. Rombolásra hajlamos négylábút semmiképpen ne hagyjunk a szálláson, még rövid időre se (erre néhány helyen van szabály is)! 

Másoknál is előfordulhat az eset, ekkor a kiváltó ok az idegen környezet, vagy a hirtelen jött egyedüllét. Terítsük le kedvencünk saját pokrócát a földre, és vegyük körbe játékaival, rágócsontokkal. Ezzel megelőzhető a baj.

 

Csak akkor, ha nem sáros a tappancs, és nem vedlik az eb!
Csak akkor, ha nem sáros a tappancs, és nem vedlik az eb!
Forrás: http://gadling.com/

 

Írott szabályok

 

Elenyésző az ilyen példa, a legtöbb helyen nem is fordul elő. Egyes szállásokon azonban előírás a liftben és a folyosón a szájkosár használata, máshol pedig érkezéskor be kell mutatni az oltási könyvet.

 

Kedvelt kutyás szálláshelyünk, a Hotel Villa Natura vezetőségéből Hermán Eszter megosztotta velünk gondolatait a témával kapcsolatban - Sosem azt nézzük, hogy mi mit kérnénk, hanem hogy mi mit adhatnánk nekik (a vendégeknek).  Ami fontos és jó dolog, ha a kutya nem jön az étterembe, wellnessbe, ha vizes tappancsát megtörlik, mielőtt a szobába viszik. Erre a célra van is nekik törölköző.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: wordpress.com
Cikk első megjelenése: 2015. június 03.

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ilyen volt a II. Deményista Piknik Hírek - Címlapon
Ilyen volt a II. Deményista Piknik
10 hűsítő eszköz a kutyamelegben! Hírek - Címlapon
10 hűsítő eszköz a kutyamelegben!