A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Illem a kutyabarát szállásokon

Írott és íratlan szabályok


2015. július 09., 06:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Jó tudni!
A kutyabarát szállásokon szívesen látott vendég minden kedves négylábú, de vegyük figyelembe, hogy itt is lehetnek tisztaságot kedvelő, vagy nem kutyapárti vendégek. Az alapvető szabályokkal nekünk, és kutyánknak sem árt tisztában lenni, a neveletlenség legtöbbször nem megtűrendő.A legtöbb szálláshelyen alapvető szempont a vendég kívánsága, igyekeznek úgy alakítani a feltételeket, hogy a látogatóknak az leginkább megfeleljen. Mégsem árt, ha odafigyelünk néhány apróságra, ha kutyával érkezünk.

 

Ne legyen neveletlen!

 

A legtöbb helyen kutyás és kutyátlan egyaránt megszállhat, így figyeljünk oda másokra is. Nem hátrány, ha kedvencünket előzetesen hozzászoktatjuk az egyedülléthez, hiszen egyik pihenni vágyónak se volna kellemes, ha egész nap az ugatást kellene hallgatni. Ne engedjük, hogy az eb megszagolja, nyalogassa a többi vendéget, vagy netalántán nekidörgölőzzön a sáros, vizes, szőrös testével.  Vegyük figyelembe, mi kutyások a társadalom kisebb rétegét képezzük, nem kényszeríthetünk rá másokat, hogy osszák a kutya iránti szeretetünket! Tartsuk szem előtt, hogy a többi ebet se zavarja a mi kutyánk jelenléte, ha nem barátságos inkább kerüljünk el másokat. 

 

Jól nevelt ebbel élmény a nyaralás
Jól nevelt ebbel élmény a nyaralás
Forrás: Hotel Villa Natura

 

Ügyeljünk a tisztaságra!

 

Feltételezhető, hogy az ebek szobatisztaként érkeznek egy hotelbe, és ez el is várható. Ennek ellenére ügyeljünk, hogy ha rájön a hasmenés hamar kijussunk az épületből kellemetlenség nélkül. Mindig tartsunk magunknál zacsit, hiszen a parkban sem túl szép látvány a termetes rakás.

Esős időben legyen nálunk egy rossz törölköző, vagy rongy, amivel eltávolítható a sár a négy tappancsról. Az sem utolsó szempont, ha kedvencünk kivételesen az ágy helyett a helyén alszik. Nem egyszerű eltüntetni a szőrt az ágyneműből.  Ha megmossuk a hasát, vagy fürdetésre kerül a sor ügyeljünk a lefolyó tisztaságára, ne dugítsa el a szőr.

Lehetőleg az etetést csempézett padlón oldjuk meg, ne a szőnyegen, vagy parkettán egye a szaftos csontot az eb.

 

Ne rágjon szét semmit!

 

Óriási kellemetlenséggel kell szembenéznünk, ha kutyánk megette az antik szekrény sarkát, vagy szétrágta a riasztókábelt. Rombolásra hajlamos négylábút semmiképpen ne hagyjunk a szálláson, még rövid időre se (erre néhány helyen van szabály is)! 

Másoknál is előfordulhat az eset, ekkor a kiváltó ok az idegen környezet, vagy a hirtelen jött egyedüllét. Terítsük le kedvencünk saját pokrócát a földre, és vegyük körbe játékaival, rágócsontokkal. Ezzel megelőzhető a baj.

 

Csak akkor, ha nem sáros a tappancs, és nem vedlik az eb!
Csak akkor, ha nem sáros a tappancs, és nem vedlik az eb!
Forrás: http://gadling.com/

 

Írott szabályok

 

Elenyésző az ilyen példa, a legtöbb helyen nem is fordul elő. Egyes szállásokon azonban előírás a liftben és a folyosón a szájkosár használata, máshol pedig érkezéskor be kell mutatni az oltási könyvet.

 

Kedvelt kutyás szálláshelyünk, a Hotel Villa Natura vezetőségéből Hermán Eszter megosztotta velünk gondolatait a témával kapcsolatban - Sosem azt nézzük, hogy mi mit kérnénk, hanem hogy mi mit adhatnánk nekik (a vendégeknek).  Ami fontos és jó dolog, ha a kutya nem jön az étterembe, wellnessbe, ha vizes tappancsát megtörlik, mielőtt a szobába viszik. Erre a célra van is nekik törölköző.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: wordpress.com
Cikk első megjelenése: 2015. június 03.

Témába vág

Téli napok Szilvásváradon a kedvenceinkkel Téli napok Szilvásváradon a kedvenceinkkel
December eljöttét a hó köszöntötte és szerencsére nekünk is volt benne részünk. Néhány felejthetetlen napot töltöttünk Szilvásváradon a kutyáinkkal, ahol felfedeztük a környéket, kirándultunk és pihentünk nagyokat. Az egész élményt a kutyabarát Szalajka Liget Hotel**** és Apartmanházak vendégszeretete és az erdő szomszédsága tette tökéletessé.

Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája
Megtisztelő felkérést kaptunk: társszervezőként, a Hampton by Hilton Budapest City Centre szálloda és a PetWiseCare csapatával karöltve mutattuk be a Hilton legújabb budapesti szálllodáját mint abszolút kutyabarát szállást! A bemutató keretén belül a vendégek megismerhették a szálloda kutyabarát szolgáltatásait, valamint részt vehettek egy kutya-elsősegély előadáson is.

Kutyás barangolások - Kutyás időtöltés ősszel, Egerben Kutyás barangolások - Kutyás időtöltés ősszel, Egerben
Októberben mindenhol gyönyörű színekben pompázó tájat találunk, főleg egy borvidéken, mint Egerben. Mi a kirándulást és a városnézést is beiktattuk, hogy ne csak a kutya élvezze a mászkálást, hanem a gazdi is lelassuljon egy pohár bor mellett.

Kutyás barangolások – Kétnapos őszi kirándulás a Mátrában kutyával Kutyás barangolások – Kétnapos őszi kirándulás a Mátrában kutyával
Vadregényes ösvények, csodás panorámák, kilátók, lélegzetelállító természeti környezet – beszámoló egy kétnapos őszi kirándulásról!

Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma
Paula Rodriguez kéthetes nyaralásra érkezett volna Kaliforniába a Dominikai Köztársaságból, ám az egyik átszállás során a légitársaság elkeverte egyik csomagját. Méghozzá a legfontosabbat: a kutyát. A hatéves Maia az atlantai repülőtéren veszett el, és senkinek nem volt információja hollétéről...

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ilyen volt a II. Deményista Piknik Hírek - Címlapon
Ilyen volt a II. Deményista Piknik
10 hűsítő eszköz a kutyamelegben! Hírek - Címlapon
10 hűsítő eszköz a kutyamelegben!