A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

10 hűsítő eszköz a kutyamelegben!

2015. július 06., 06:00


Szerző: RSM


Kategória: Egészség




Valahogy ki kell bírnunk a 30 fok feletti meleget. Nekünk is, és a kutyánknak is. Hoztunk néhány használható és kivitelezhető ötletet, hogy túléljük a kánikulát.



Innovatív ötletekkel (is) előállunk a nagy melegben. Nagyon sok kutya él ilyenkor a szabadban, a mi dolgunk, hogy megkönnyítsük ezeket a napokat számukra. A most következő eszköztárból kedvünkre - és kedvencünkére - szemezgethetünk.  

 

1. Külső légkondi

Ez a termék interneten kapható. Hűtésre és fűtésre egyaránt használható. Kifejezetten kisállatok lakrészéhez tervezték. Külsőleg lehet hozzácsatlakoztatni a kutyaházhoz. 500 dolláros áron kezdődik. Előnye, hogy folyamatosan elviselhető fokban lehet kedvencünk. 

 

Légkondi a kutyánknak, ma már ez sem luxus
Légkondi a kutyánknak, ma már ez sem luxus
Fotó: http://imageck.com/

 

2. Önitató

A kutya folyamatos folyadékpótlását segíti ez a szerkentyű. A kinti csapra szerelhető. Egy olyan érzékelő van benne, ami csak akkor enged vizet, ha a kutya a közelben tartózkodik. Így nincs pocsékolás. A "WaterDog" előnye, hogy mindig friss és hideg vizet ad. 

 

Érzékel és itat
Érzékel és itat
Fotó: http://www.thegreenhead.com/

 

3. Kutyamedence

Nagyon sok kutya szereti megmártani magát a hűvös vízben. De azt már tudjuk, hogy a felhevült kutyatestnek végzetes lehet egy hideg vizes csobbanás. Azt sem feltétlenül szeretjük, ha a gyerekeink medencéjébe fekszenek bele állataink. A köztes megoldás itt van a kezünkben! Az egyszerű kutyaúsztatótól a külön fakkos fürdő-itatóig, színes skálát találunk a piacon.

 

Egy használaton kívüli gyerekmedence is megteszi
Egy használaton kívüli gyerekmedence is megteszi
Fotó: http://sss-mag.com/

 

4. Vízágy

Különleges ágy mely hidegen tartja a kutya testét? Igen! Ez a Cool Bed! Mára tökéletesre fejlesztették, így a beletöltött víz hosszan marad hideg. Rugalmas anyagból készül, de mégsem szakad ki a kaparáskor sem. Több méretben is kapható, és nagyon egyszerűen beüzemelhető. A legjobb fekhely nyáron!

 

Hűtött fekhely a legnagyobb kánikulában is jó megoldás
Hűtött fekhely a legnagyobb kánikulában is jó megoldás
Fotó: http://ecx.images-amazon.com/

 

5. Hűsítő mellény

Eredetileg munkakutyáknak tervezték ezt a speciális anyagból készült kelléket. Az a célja, hogy a tűzoltásokkor, vagy háborús helyzetekben is bevethetőek legyenek az állatok, anélkül, hogy felmelegedne, vagy lehűlne a testük. Ma már kapható otthoni használatra is. A speciális mellény a törzset védi a hőhatások ellen, és "élhető" hőfokot biztosít a kutya számára.

 

Praktikus felszerelés, ha hosszabb időre tervezzük a túrát, sétát
Praktikus felszerelés, ha hosszabb időre tervezzük a túrát, sétát
Fotó: http://www.scoutshouse.com/

 

6. Speciális kutyacipő

Korábban már írtunk a cipők használatáról ebben a cikkben. Akkor is hangsúlyoztuk, hogy van az az ok, amiért lábbelivel illetjük kedvencünket. A nyári forró aszfalt és homok bizony súlyos sérüléseket okozhat a tappancsokon. Megvédhetjük egyszer használatos, és strapabíró cipővel is kutyánk lábát. Minden esetben megfelelő méretet válasszunk!

 

Megelőzés eszköze a cipő
Megelőzés eszköze a cipő
Fotó: http://www.muttluks.com/

 

7. Kendő, ami hideg

A különböző méretben kapható nyakkendő célja, hogy lehűtse a kutya testét. A hideg vizet órákig magában tartja, úgy, hogy nem melegszik fel. Így véd a túlhevülés ellen. 

 

Kényelmes és hűsítő kendő
Kényelmes és hűsítő kendő
Fotó: http://www.coolstuffforpets.com/

 

8. Napernyő, mely kicsit más

Kisállatok számára tervezték azt a napernyőt, mely méretezésében tér el a hagyományostól. Mivel a normál árnyékolót nehéz beállítani, hogy hosszabb időn keresztül védje a kutyát, ezért terveztek olyat, aminek elég nagy az ernyője, de a váza viszont alacsony. Fontos szempont a stabilitás és a megfelelő napvédelem. Olyan kertekbe tökéletes, ahol nagyon kevés a fa, ahol a kutya hűsölhetne. 

 

Ha sehol egy fa, árnyékot ad a PetBrella
Ha sehol egy fa, árnyékot ad a PetBrella
Fotó: http://www.thegreenhead.com/

 

9. Utazáshoz árnyékoló

Nem csak a gyerekeknek, vagy a hátul utazóknak van szüksége árnyékolóra a kocsiban, hanem a kutyáknak is! Ha már van, ne felejtsük el használni! Léteznek külön kutyák számára gyártott autós napellenzők is, de akinek erre nincs pénze, az választhatja a hagyományost. 

 

Az árnyékolóra is szükségük van, ahogy a levegőre
Az árnyékolóra is szükségük van, ahogy a levegőre
Fotó: http://www.leicestermercury.co.uk/

 

10. Párásíts!

Óriási találmány a ventilátorra szerelhető kerti csap, amiből első osztályú párásító lesz! A vizet a nagyon erős motorú gép apró szemcsékké darálja, ami legalább 20 fokkal csökkenti a hőérzetet. Az biztos, hogy a kutyán kívül mi, és az összes gyerekünk is élvezni fogja ezt a fajta felfrissülést! 

Ha nincs ilyen szerkentyűnk, akkor saját ötletből is készíthetünk párásítót. A lényeg, hogy a kutyánk is kapjon a jóból.

 

A párásítás üdítően hat!
A párásítás üdítően hat!
Fotó: www.modernmistingsystems.com

 

Ezek az eszközök úgy lettek kifejlesztve, hogy a lehető legjobban segítsék a kutyákat a forró nyári napokon. Vannak köztük olyanok, melyek egy kis találékonysággal házilag is elkészíthetőek, míg másokért komoly árat kell fizetni.

Reméljük, hogy elindítottuk a fantáziájukat, és kitalálnak még néhány megvalósítható, hűsítő ötletet!

 

A cikk a petslady.com oldal alapján készült.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: pethealthnetwork.com

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál Kullancsbénulás, avagy a kullancscsípés okozta paralízis kutyáknál
Rendkívül ijesztő látvány, késői felismerés esetén pedig életveszélyessé is válhat, ha a kullancs csípése következtében bénulás jelentkezik a kutyánál. Mit kell tudni az állapotról és a megelőzésről?

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Illem a kutyabarát szállásokon Hírek - Címlapon
Illem a kutyabarát szállásokon
Hol és és hogyan fürdethetem kutyámat? Hírek - Címlapon
Hol és és hogyan fürdethetem kutyámat?