A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Imádta a kutyákat, mégis ez lett a veszte

2015. november 30., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Egy amerikai asszony mindennél jobban szerette kedvenceit. Hirtelen bekövetkezett halála után azonban olyan történt, amire senki nem számított!



„Nagyon szerette az állatokat, imádta a kutyákat, de ez leginkább beteges gyűjtésre hasonlított” – nyilatkozta az arkansasi Van Buren megyei állatrendőrség vezetője, Reta Tharp a Huffington Post-nak. Amikor ez év augusztusában kiérkeztek a helyszínre, közel 50 alultáplált, agresszív kutyát találtak az ingatlanon. „A helyettesnek le kellett lőnie néhány állatot ahhoz, hogy egyáltalán bejuthassanak a házba”.

 

Ám a borzasztó felfedezés akkor érte őket, amikor beléptek az ajtón: a 65 éves asszonynak már csak a holttestét találták meg, amelyből az éhező kutyák lakmároztak! A vizsgálatok alapján Hepatitis-C vírusfertőzés miatt lelte halálát. A hatóságok azután jelentették be halálát, miután visszatértek a házba, és az állami egészségügyi hatóság rendelete alapján további 26 kutyát lőttek le. Körülbelül 8 kutya maradt még az ingatlanon – a tervek szerint befogják vagy elpusztítják őket.

 

Állatkínzás Arkansas államban - a vad kutyák egyike
Állatkínzás Arkansas államban - a vad kutyák egyike
Fotó: hufingtonpost.com

 

„Semmilyen egészségügyi ellátást sem kaptak, soha nem voltak oltva, éheztek, maguk között szaporodtak, és a beltenyésztettség miatt súlyos betegségekkel küzdöttek. Iszonyatos volt, remélem soha többet nem kell átélnem ugyanezt!” – jelentette ki Tharp. Arra a kérdésre, hogy honnan származhattak a kutyák, csupán annyit mondott: „ezt senki sem tudja. Az asszony összeszedte őket, mielőtt bárki észrevette volna, hogy mi történt. Egy idő után kicsúszott a kezéből az irányítás.”

 

Nem ez volt az első alkalom, hogy az állatrendőrségnek dolga akadt a tulajjal. A telken lévő kutyák száma csupán töredéke volt annak, ahányan valójában megfordultak az asszonynál, 2012-ben nem kevesebb, mint 103 kutyát koboztak el tőle. Akkor könnyebbséget jelentett, hogy ott volt, és segített befogni az állatokat. Ezúttal azonban a rendőrök és állatvédők minden próbálkozása kudarcba fulladt. Az elvadult kutyák az egyik állatorvost megmarták, az őrjöngő falka számos példányát le kellett lőni, és a szabadon kószáló kutyák miatt további intézkedésekre van szükség.

 

„Mindent megtettünk a lakosság védelme érdekében.” – foglalta össze Tharp az elmúlt hónapok erőn felüli munkáját. „A szomszédságban gyerekek is élnek, a szülők pedig féltették őket az udvarukba besétáló kóbor kutyáktól.” Tharp elmondta, hivatása során még nem találkozott hasonló esettel, így azt sem lehet tudni, hogyha sikerül is befogni a kutyákat, képesek lesznek-e beilleszteni őket a társadalomba. Bizonyára komoly állatorvosi ellátásra lesz szükség, és kérdéses, hogy valaha is örökbefogadható állapotba lehet őket hozni.

 

Állatkínzás Arkansas államban - az elhanyagolt ingatlan, ahol a kutyák éltek
Állatkínzás Arkansas államban - az elhanyagolt ingatlan, ahol a kutyák éltek
Fotó: huffingtonpost.com

 

Az ASPCA becslései szerint az Egyesült Államokban évente 900-2000 olyan új esettel találkoznak, amely az „állatgyűjtés” kategóriába sorolható. Az összegyűjtött állatok száma pedig a 250.000-et közelíti. Minden állam hallgatólagosan engedélyezi ezt a fajta tevékenységet mindaddig, amíg  megfelelőn gondoskodnak mindennapos ellátásukról (friss víz, megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék), megkapják az előírt állatorvosi ellátást, megfelelő körülmények között tartják őket, s nem merül fel az állatkínzás lehetősége.

 

„Az esetek nagy részében nehézkes és hosszadalmas a tulajdonos/gondozó bűntetőjogi felelősségre vonása. Hatékonysága megkérdőjelezhető, és ritkán vezet eredményre, mivel az érintett személyek gyakran pszichológiai problémákkal küzdenek, érzelmileg instabilak. Szándékaikat és tetteiket nem a rossz szándék, hanem sokszor a szeretet vezérli, ezért nem beszélhetünk bűncselekményről a szó szoros értelmében.” - áll a szervezet honlapján. 

 

 

 

Az állatok jogaiért küzdő szervezet azt tanácsolja, hogyha környezetünkben felmerül az „állatgyűjtés” gyanúja, lépjünk kapcsolatba a helyi jegyzővel, állatorvossal, rendőrséggel, állatvédő szervezettel vagy állatvédelmi járőrszolgálattal, és jelentsük az esetet.

 

Forrás: huffingtonpost.com
Indexkép forrás: huffingtonpost.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás paradicsom a Balatonnál: Hotel Három Hattyú*** Hírek - Címlapon
Kutyás paradicsom a Balatonnál: Hotel Három Hattyú***
A Delta légitársaság betiltotta kisállatok szállítását a csomagtérben Hírek - Címlapon
A Delta légitársaság betiltotta kisállatok szállítását a csomagtérben