A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás paradicsom a Balatonnál: Hotel Három Hattyú***

2015. december 02., 06:00


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló
Egy igazán kutyabarát hotel a Balaton partján, ahol mindent megtesznek a kedvenceikkel érkező vendégekért. Ismerd meg a balatonföldvári Hotel Három Hattyút ***! Nándori Mártonnal beszélgettünk.- A szálloda nemrég vált kutyabaráttá. Mesélj nekünk arról, mi ösztönzött Titeket a váltásra? Milyen szempontok alapján döntöttétek el, hogy a kutyás vendégek előtt is megnyitjátok a hotel kapuit?

- A szálloda tulajdonosa 2015. elején úgy döntött, hogy vérfrissítésre, új szemlélet bevezetésére van szükség. Ennek megfelelően május 1-én a korábbi vezetőség leváltásra került, és egy kétfős menedzsment került a szálloda élére. A váltást követően azonnal megkezdtük a szálloda működésének átvilágítását, és az első intézkedéseink egyike volt, hogy kutyabaráttá tettük a hotelt.

Fontos volt ez számunkra azért is, mert mindketten – a szálloda teljes személyzetével egyetemben – imádjuk az állatokat és legfőképp a kutyákat, és pontosan tudjuk, hogy a pihenés a családok számára a házi kedvenceikkel együtt lehet teljes és tökéletes.

 

A Hotel Három Hattyú gyönyörű ősszel is - a kutyák kedvükre szaladhatnak, játszhatnak!
A Hotel Három Hattyú gyönyörű ősszel is - a kutyák kedvükre szaladhatnak, játszhatnak!

 

- Neked is van kutyád? 

- A szüleimmel két West Highland White Terrier és egy zsemleszínű Labrador is lakik, ketten közülük talált, örökbefogadott kutyusok. Sajnos mivel én Budapest és Balatonföldvár között ingázom, ezért nincs lehetőségem felelősségteljesen gondoskodni egy saját kutyáról, azonban amikor csak tehetem, meglátogatom a szüleimet és a kutyusokat.

 

- Voltak már kutyás vendégeitek? Mik a tapasztalataitok?

- A döntést követő első héten már fogadtunk négylábú vendéget. Nagyon érdekes volt azt látni, hogy olyan vendégeket is sikerült a szálloda kisállat baráttá tételével megszólítanunk, akik korábban nem ismertek minket vagy nem voltak nálunk, azonban évek óta visszajáró törzsvendégek is örömmel hozták magukkal házi kedvenceiket.

A tapasztalataink abszolút pozitívak. Úgy gondolom mind a gazdik, mind a kutyusok nagyon jól érzik magukat a Három Hattyúban, és ennek egyik oka, hogy együtt lehetnek kicsit kiszakadva a mindennapokból. Volt olyan kutyus vendégünk, aki a Hotel Három Hattyú kertjében volt először szabad téren póráz nélkül. Azt a boldogságot, ahogy fel-alá rohangált a kertben, szinte mosolyogva, sosem fogom elfelejteni.

 

Őszi színek a Hotel Három Hattyú kertjében
Őszi színek a Hotel Három Hattyú kertjében

 

- Mit kínáltok a kutyával érkező vendégeitek számára?

- Szállodánk valamennyi szobatípusába lehetőség van kutyával érkezni. A szálloda teljes területe rendelkezésre áll a kutyusok és gazdáik számára, egyedül az étterembe nem kísérhetik el a gazdikat a kiskedvencek.

Természetesen a május óta eltelt időszakban folyamatosan próbáljuk fejleszteni a szállodát, javítani a szolgáltatásokat. Ennek keretében igyekszünk jövő nyárra a kutyusok számára is otthonosabbá tenni a kertet és az épületet, tervben van egy elkerített kutyafuttató, játékok és egyéb eszközök a kutyusok számára. Természetesen szívesen fogadjuk volt és leendő vendégeink ötleteit is ezzel kapcsolatban, hiszen a mi célunk a vendégek minél teljesebb kiszolgálása.

 

- A Hotel Három Hattyú *** közvetlenül a Balaton-parton helyezkedik el. Saját strandszakasszal is rendelkeztek? Ezen a területen a kutyák is megmártózhatnak gazdáikkal?

- Egy korábbi önkormányzati rendelkezés értelmében Balatonföldváron a közvetlen partszakasz nem lehet magántulajdonban, így egy kb. 15-20 méteres sáv jó pár éve az Önkormányzat tulajdonában áll. A szálloda kertjéből azonban közvetlenül a vízpartra érkezhetnek meg a kedves vendégek, ahol saját lépcsővel is rendelkezünk a vízbe a nyári hónapokban. Szerencsénkre a szállodasoron miénk az utolsó hotel, így az előttünk lévő partszakaszon kizárólag a mi vendégeink élvezik a Balaton sugározta fantasztikus nyugalmat.

Ami a kutyusokat illeti, sajnos mivel a partszakaszon a fentiek miatt nem mi alkotjuk a szabályokat, ezért ráhatásunk nincs a dologra. Szabály szerint a Balaton ezen része nem kutyabarát abból a szempontból, hogy a kutyák pancsolása hivatalosan tilos, de persze köztünk nincs, aki akadályát jelentené egy kis kihágásnak… J

 

- Ha a kutyás vendégek aktívan szeretnék eltölteni pihenésüket, milyen kikapcsolódási lehetőségeket ajánlotok a hotelben és környékén? (pl. kirándulóhelyek)

- Vendégeink számára ingyenesen biztosítjuk a kerékpározás lehetőségét, melyet akár a kutyus sétáltatásával is összeköthetnek. A Hotel Három Hattyú nagyon szerencsés helyen fekszik abból a szempontból, hogy a Balaton szinte minden látványossága könnyedén megközelíthető. Délen – a teljesség igénye nélkül – a földvári platánfasor, a szárszói József Attila Múzeum, vagy éppen a balatonboglári borvidék felfedezése egész évben izgalmas élményeket nyújt, a Szántód és Tihany között közlekedő komp pedig autóval 5 perc távolságra van a szállodától, így Balatonfüred vagy a Badacsony is akár fél óra alatt megközelíthető.

 

A Hotel Három Hattyúban mindenki jól érezheti magát
A Hotel Három Hattyúban mindenki jól érezheti magát

 

Köszönjük a beszégetést! 

Aki a Hotel Három Hattyút*** választja pihenésre, legyen az egy hétvége, vagy egy hosszabb nyaralás, nem fog csalódni! A balatonföldvári hotelben valóban szeretettel fogadják a kutyás vendégeket. Minket meggyőzött! :) 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyabaráttá vált a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kutyabaráttá vált a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár
A megyei könyvtárak közt elsőként vált a Veszprém megyei Eötvös Károly Megyei Könyvtár kutyabaráttá.

Egy rendőr esernyője alatt lelt menedékre két kóbor kutya a szakadó esőben Egy rendőr esernyője alatt lelt menedékre két kóbor kutya a szakadó esőben
Egyetlen apró szívesség a világot jelentheti annak, aki segítségre szorul - a hontalan kutyák pedig csak ránk számíthatnak. Egy ember, egy fénykép, mely nemcsak példát mutat, hanem inspirál is arra, hogy tegyünk jót másokkal.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz 7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz
De megéri, mert a kettőnk közt létrejövő szeretetteljes kapcsolat igazi ajándék. Néha azonban nem is olyan könnyű összeegyeztetni életünket, mégis haladunk a változással, hiszen fontos, hogy kedvencünk is jól érezze magát.

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Felejthetetlen élmény a kutyusoknak és gazdáiknak: így telt az Allee jótékony hétvégéje Felejthetetlen élmény a kutyusoknak és gazdáiknak: így telt az Allee jótékony hétvégéje
2021. június 12-13-án ismét a kutyusoké és a gazdiké volt a főszerep az Allee melletti Kőrösy sétányon: szombaton a legstílusosabb két- és négylábúakból álló vegyes párosok kerültek reflektorfénybe, vasárnap pedig vidám ügyességi versenyeken vehettek részt a vállalkozó kedvű kutyabarátok és kedvenceik.

Befolyásolja a kutyák iránti szeretetünket az, hogy a világ mely pontján élünk? Befolyásolja a kutyák iránti szeretetünket az, hogy a világ mely pontján élünk?
Miért szeretik egyesek a házikedvenceket, míg mások nem? Egy tanulmány szerint óriási különbségek vannak a nemzetek között a kutya- és macskatartás tekintetében.

Kutyamedence készül Budapesten! Kutyamedence készül Budapesten!
Gazdi és kutyus együtt strandolhat? Igen! Budapest első kutyamedencéje készülőben a Petneházy Club Hotelben!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
A világ legjobb romkutató kutyái közé választották a magyar Symbát Hírek - Címlapon
A világ legjobb romkutató kutyái közé választották a magyar Symbát
Imádta a kutyákat, mégis ez lett a veszte Hírek - Címlapon
Imádta a kutyákat, mégis ez lett a veszte