A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás paradicsom a Balatonnál: Hotel Három Hattyú***

2015. december 02., 06:00


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




Egy igazán kutyabarát hotel a Balaton partján, ahol mindent megtesznek a kedvenceikkel érkező vendégekért. Ismerd meg a balatonföldvári Hotel Három Hattyút ***! Nándori Mártonnal beszélgettünk.



- A szálloda nemrég vált kutyabaráttá. Mesélj nekünk arról, mi ösztönzött Titeket a váltásra? Milyen szempontok alapján döntöttétek el, hogy a kutyás vendégek előtt is megnyitjátok a hotel kapuit?

- A szálloda tulajdonosa 2015. elején úgy döntött, hogy vérfrissítésre, új szemlélet bevezetésére van szükség. Ennek megfelelően május 1-én a korábbi vezetőség leváltásra került, és egy kétfős menedzsment került a szálloda élére. A váltást követően azonnal megkezdtük a szálloda működésének átvilágítását, és az első intézkedéseink egyike volt, hogy kutyabaráttá tettük a hotelt.

Fontos volt ez számunkra azért is, mert mindketten – a szálloda teljes személyzetével egyetemben – imádjuk az állatokat és legfőképp a kutyákat, és pontosan tudjuk, hogy a pihenés a családok számára a házi kedvenceikkel együtt lehet teljes és tökéletes.

 

A Hotel Három Hattyú gyönyörű ősszel is - a kutyák kedvükre szaladhatnak, játszhatnak!
A Hotel Három Hattyú gyönyörű ősszel is - a kutyák kedvükre szaladhatnak, játszhatnak!

 

- Neked is van kutyád? 

- A szüleimmel két West Highland White Terrier és egy zsemleszínű Labrador is lakik, ketten közülük talált, örökbefogadott kutyusok. Sajnos mivel én Budapest és Balatonföldvár között ingázom, ezért nincs lehetőségem felelősségteljesen gondoskodni egy saját kutyáról, azonban amikor csak tehetem, meglátogatom a szüleimet és a kutyusokat.

 

- Voltak már kutyás vendégeitek? Mik a tapasztalataitok?

- A döntést követő első héten már fogadtunk négylábú vendéget. Nagyon érdekes volt azt látni, hogy olyan vendégeket is sikerült a szálloda kisállat baráttá tételével megszólítanunk, akik korábban nem ismertek minket vagy nem voltak nálunk, azonban évek óta visszajáró törzsvendégek is örömmel hozták magukkal házi kedvenceiket.

A tapasztalataink abszolút pozitívak. Úgy gondolom mind a gazdik, mind a kutyusok nagyon jól érzik magukat a Három Hattyúban, és ennek egyik oka, hogy együtt lehetnek kicsit kiszakadva a mindennapokból. Volt olyan kutyus vendégünk, aki a Hotel Három Hattyú kertjében volt először szabad téren póráz nélkül. Azt a boldogságot, ahogy fel-alá rohangált a kertben, szinte mosolyogva, sosem fogom elfelejteni.

 

Őszi színek a Hotel Három Hattyú kertjében
Őszi színek a Hotel Három Hattyú kertjében

 

- Mit kínáltok a kutyával érkező vendégeitek számára?

- Szállodánk valamennyi szobatípusába lehetőség van kutyával érkezni. A szálloda teljes területe rendelkezésre áll a kutyusok és gazdáik számára, egyedül az étterembe nem kísérhetik el a gazdikat a kiskedvencek.

Természetesen a május óta eltelt időszakban folyamatosan próbáljuk fejleszteni a szállodát, javítani a szolgáltatásokat. Ennek keretében igyekszünk jövő nyárra a kutyusok számára is otthonosabbá tenni a kertet és az épületet, tervben van egy elkerített kutyafuttató, játékok és egyéb eszközök a kutyusok számára. Természetesen szívesen fogadjuk volt és leendő vendégeink ötleteit is ezzel kapcsolatban, hiszen a mi célunk a vendégek minél teljesebb kiszolgálása.

 

- A Hotel Három Hattyú *** közvetlenül a Balaton-parton helyezkedik el. Saját strandszakasszal is rendelkeztek? Ezen a területen a kutyák is megmártózhatnak gazdáikkal?

- Egy korábbi önkormányzati rendelkezés értelmében Balatonföldváron a közvetlen partszakasz nem lehet magántulajdonban, így egy kb. 15-20 méteres sáv jó pár éve az Önkormányzat tulajdonában áll. A szálloda kertjéből azonban közvetlenül a vízpartra érkezhetnek meg a kedves vendégek, ahol saját lépcsővel is rendelkezünk a vízbe a nyári hónapokban. Szerencsénkre a szállodasoron miénk az utolsó hotel, így az előttünk lévő partszakaszon kizárólag a mi vendégeink élvezik a Balaton sugározta fantasztikus nyugalmat.

Ami a kutyusokat illeti, sajnos mivel a partszakaszon a fentiek miatt nem mi alkotjuk a szabályokat, ezért ráhatásunk nincs a dologra. Szabály szerint a Balaton ezen része nem kutyabarát abból a szempontból, hogy a kutyák pancsolása hivatalosan tilos, de persze köztünk nincs, aki akadályát jelentené egy kis kihágásnak… J

 

- Ha a kutyás vendégek aktívan szeretnék eltölteni pihenésüket, milyen kikapcsolódási lehetőségeket ajánlotok a hotelben és környékén? (pl. kirándulóhelyek)

- Vendégeink számára ingyenesen biztosítjuk a kerékpározás lehetőségét, melyet akár a kutyus sétáltatásával is összeköthetnek. A Hotel Három Hattyú nagyon szerencsés helyen fekszik abból a szempontból, hogy a Balaton szinte minden látványossága könnyedén megközelíthető. Délen – a teljesség igénye nélkül – a földvári platánfasor, a szárszói József Attila Múzeum, vagy éppen a balatonboglári borvidék felfedezése egész évben izgalmas élményeket nyújt, a Szántód és Tihany között közlekedő komp pedig autóval 5 perc távolságra van a szállodától, így Balatonfüred vagy a Badacsony is akár fél óra alatt megközelíthető.

 

A Hotel Három Hattyúban mindenki jól érezheti magát
A Hotel Három Hattyúban mindenki jól érezheti magát

 

Köszönjük a beszégetést! 

Aki a Hotel Három Hattyút*** választja pihenésre, legyen az egy hétvége, vagy egy hosszabb nyaralás, nem fog csalódni! A balatonföldvári hotelben valóban szeretettel fogadják a kutyás vendégeket. Minket meggyőzött! :) 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges! Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges!
Legendák és rejtélyek nyomában járhatsz kedvenceddel ebben a lélegzetelállító kutyabarát hotelben. A Mystery Hotel Budapestben Te és kedvenced is megtapasztalhatjátok a luxust, a varázslatot és az élményt!

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája
Megtisztelő felkérést kaptunk: társszervezőként, a Hampton by Hilton Budapest City Centre szálloda és a PetWiseCare csapatával karöltve mutattuk be a Hilton legújabb budapesti szálllodáját mint abszolút kutyabarát szállást! A bemutató keretén belül a vendégek megismerhették a szálloda kutyabarát szolgáltatásait, valamint részt vehettek egy kutya-elsősegély előadáson is.

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A világ legjobb romkutató kutyái közé választották a magyar Symbát Hírek - Címlapon
A világ legjobb romkutató kutyái közé választották a magyar Symbát
Imádta a kutyákat, mégis ez lett a veszte Hírek - Címlapon
Imádta a kutyákat, mégis ez lett a veszte