A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Itt a zseniális keverék kutya app!

2016. április 06., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Szeretnéd tudni, keverék kutyusod milyen fajtájú felmenőkkel rendelkezhet? Ez az egyedülálló alkalmazás segíthet kitalálni!A "What's My Mutt?" applikáció egy amerikai állatorvos, Dr. Lauren Schluterman nevéhez fűződik. Rendelőjében rengeteg keverék kutya fordul meg, ez adta az ötletet az alkalmazás megalkotására, hogy a kíváncsi gazdik érdeklődésére választ adhasson. 

 

Lauren menhelyről fogadta örökbe kedvencét, Indyt. Szerette volna tudni, milyen vér csörgedez ereiben, hosszú órákat töltött el az interneten fényképek nézegetésével és fajtaleírások olvasásával, hogy többet tudhasson meg származásáról.  A gazdikereső szövegében ausztrál pásztorkutya-keverék állt, ám rövidesen túllépte a 30 kilós testsúlyt, így az állatorvos úgy vélte, más is állhat a háttérben. 

 

Dr. Lauren Schluterman, a What's My Mutt? applikáció megalkotója és kutyája, Indy
Dr. Lauren Schluterman, a What's My Mutt? applikáció megalkotója és kutyája, Indy
Fotó: thv11.com

 

A DNS-vizsgálat a legtöbb gazdi számára elérhetetlen, ezért Lauren egy sokkal gazdaságosabb módszer kifejlesztését tűzte ki célul. Közel 3 éven át dolgozott az alkalmazáson, 65 kutyafajta domináns jellemvonásait építette bele az algoritmusba.

 

„Mielőtt elindítottuk az appot, kb. 1000 kutyán teszteltük az algoritmust. Szeretnénk elérni, hogy a menhelyek és állatmentők, valamint az örökbefogadást tervező leendő gazdik számára hasznos eszköz legyen egy adott méretű vagy jellemű kutya kiválasztásánál. Minél többen veszik igénybe, annál több adatra tehetünk mi is szert.” – mondta el Dr. Schluterman. 

 

What's My Mutt? IOS-en elérhető alkalmazás
What's My Mutt? IOS-en elérhető alkalmazás 
Fotó: whatsmymuttapp.com

 

Az alkalmazásban a "rajzolt" Indy hét lépésen vezeti végig a felhasználót. A kérdések a felnőtt kutya egyéni jellemzőire fókuszálnak, az értékelésben pedig az alábbi információkat kapjuk meg:

  • három domináns fajta neve, amelyből a keverék kutya származhat
  • egy rövid leírás mindhárom fajtáról és tipikus személyiségjegyeikről

A program 65 fajtáról tartalmaz alapvető információkat, rajzolt és fényképes formában is, az eredményt a közösségi médián keresztül is megoszthatjuk. Az app mindössze 99 centért tölthető le az iTunes Store-ból, a befolyt összegekből állatvédelmi célokat támogatnak.  A nyereség egy részét például a Last Hope K9 Rescue szervezetnek adományozzák, mely elhagyott, bántalmazott kutyákat ment olyan amerikai menhelyekről, ahol rendszeres az eutanázia. 

 

 

A What's My Mutt? applikációban 65 kutyafajta szerepel
A What's My Mutt? applikációban 65 kutyafajta szerepel
Fotó: facebook.com/whatsmymutt/

 

A „What’s My Mutt?” hiteles eredményt adó szórakoztató és megnyerő alkalmazás. Egyelőre iPhone-on és iPad-on érhető el (angol nyelven), de a fejlesztők reményei szerint a közeljövőben Android-ra is kibővítik a rendszert, hogy minél több kíváncsi gazdihoz eljuthasson ez a különleges, egyedi app. „Ehhez hasonló még nincs a piacon.”

 

2016. február 20.-án indították útjára, s az első hónapban már 3000 letöltést ért el. Küldetésének egyik célja, hogy segítséget nyújtson menhelyeknek és állatvédő szervezeteknek a hozzájuk bekerülő gazdátlan keverékek típusának megállapításában. Így a potenciális örökbefogadók is jobban megérthetik a kiszemelt keverék kutyus jellemét, s a hozzájuk leginkább illő ebek közül választhatnak. 

 

 

 

Tudj meg többet az alábbi elérhetőségeken:

„What’s My Mutt?” Facebook 

„What’s My Mutt?” Instagram

„What’s My Mutt?” Twitter

 

Íme néhány aranyos példa! Próbáld ki Te is!

 

Reynolds (Yorkshire terrier, csivava és Cairn terrier keverék)
Reynolds (Yorkshire terrier, csivava és Cairn terrier keverék)
Fotó: facebook.com/whatsmymutt/

 

Baby (labrador, golden retriever, ausztrál juhászkutya keverék)
Baby (labrador, golden retriever, ausztrál juhászkutya keverék)
Fotó: facebook.com/whatsmymutt/

 

Forrás: thv11.com, veterinarypracticenews.com, whatsmymuttapp.com
Indexkép forrás: facebook.com/whatsmymutt/
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja
Ahogy mi, emberek egyedi ujjlenyomattal, úgy kutyáink is rendelkeznek egyedi mintázattal, ami akár az azonosításukra is használható: az ő esetükben az orruk rendelkezik ilyen egyedre jellemző mintával. Ezt használná ki a kínai cég applikációja: az orrlenyomat segítségével azonosítaná a kutyákat.

Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína Rendőrkutya-klónokat alkalmazna Kína
Tökéletesen egyforma, szuperképességű rendőrkutyák… Jön a klónok támadása?

Drónok vehetik át a juhászkutyák szerepét? Drónok vehetik át a juhászkutyák szerepét?
A modern technika betolakodik az élet minden területére - kérdés, jó-e ez nekünk? Új-Zélandon a gazdák új technikával kísérleteznek a gazdaságokban: juhászkutyáik mellett drónokat is bevetnek a nyájak terelésére.

Kutyaszerű robotok élnek majd velünk a jövőben? Kutyaszerű robotok élnek majd velünk a jövőben?
Legalábbis ami a viselkedésüket illeti. Egy új kutatás arra kereste a választ, miért idegenkedünk az emberszerű robotoktól, és min lehetne változtatni, hogy befogadóbbak legyünk a technikai újítás iránt. A válasz (mint oly sok mindenre is): a kutya!

Ő a világon az első kutya, aki mind a négy lábára művégtagot kapott Ő a világon az első kutya, aki mind a négy lábára művégtagot kapott
Szörnyű körülmények között találtak rá a kis kölyökkutyára: mancsai a hidegben egy pocsolyába fagytak, ami által maradandó sérüléseket szerzett.

Ilyen lesz a jövő kutya-játéka? Ilyen lesz a jövő kutya-játéka?
Egy új kutyás kütyü dobhatja fel az otthon unatkozó kutyák napját, míg a gazdi dolgozik, vagy utazik. Az érdekes benne az, hogy távolról, akár a világ túlsó feléről is játszat a gazdi kedvencével a találmánynak köszönhetően.

Milyen fajta kutya lennél? Ez a program megmondja! Milyen fajta kutya lennél? Ez a program megmondja!
Csak egy fotót kell feltöltened, és meg is kapod a választ!

Segíts, hogy segíthessünk - nyereményjáték a findlost24-el! Segíts, hogy segíthessünk - nyereményjáték a findlost24-el!
A findlost24 és a kutyabarathelyek.hu nyereményjátékot hirdet! A játékkal segíthetsz az elveszett, elkóborolt kutyáknak hazatalálni!

3D-nyomtatóval készült lábat kapott Derby 3D-nyomtatóval készült lábat kapott Derby
Derby úgy született, hogy mellső lábai és mancsai nem fejlődtek ki rendesen. A husky keverék kutya korábban is kapott már egy pár műlábat, de azok még nem voltak igazán megfelelőek. Mostantól Derby új, háromdimenziós nyomtatással készült lábakon járhat.

Tudod mit érez a kutyád? Tudod mit érez a kutyád?
Egy innovatív termékre bukkantunk az interneten: egy pánt és az okostelefonod segítségével megtudhatod, hogyan érez a kutyád!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Mondial Assistance GesmbH MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Mit keres egy golden retriever egy fogászati rendelőben? Hírek - Címlapon
Mit keres egy golden retriever egy fogászati rendelőben?
Kutyával a vonaton - már a  helyjegyes vonalakon is! Hírek - Címlapon
Kutyával a vonaton - már a helyjegyes vonalakon is!