A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mit keres egy golden retriever egy fogászati rendelőben?

2016. április 06., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Az amerikai fogorvos egyik legnagyobb segítsége a rendelési idő alatt nem más, mint Jojo a golden retriever. De miben lehet egy orvos segítségére egy kutya?Sokan addig halogatjuk a fogorvosunk meglátogatását, ameddig csak lehet. Miért? A válaszhoz elég felidéznünk a fúró hangját, az injekciós tűt… Illionis államban azonban van egy gyerekfogászat, ahova szívesen mennek a kis páciensek.

 

A fogászati kezelés alatt simogathatják a gyerekek a golden retrievert
A fogászati kezelés alatt simogathatják a gyerekek a golden retrievert
Fotó:  Pediatric Dentistry of Northbrook / Facebook

 

Ennek oka nem más, mint JoJo, a gyönyörű golden retriever. JoJo vizsgázott terápiás kutya, aki már korábban is rengeteg embernek segített: támogatást nyújtott a Missouriban tomboló tornádók áldozatainak, és a 2012-es Connecticutban történt iskolai lövöldözés után ő is segített a gyerekeknek a történte feldolgozásában.

JoJo jelenleg egy fogászati klinikán dolgozik: azokat a gyerekeket segít megnyugtatni, akik félnek a fogászati kezelésektől.

 

Hála a kutyának, a gyerekek már nem félnek a fogorvosnál
Hála a kutyának, a gyerekek már nem félnek a fogorvosnál
Fotó:  Pediatric Dentistry of Northbrook / Facebook

 

Amit tesz, az csodálatos: a félő gyerek ölébe hajtja a fejét, amint az helyet foglal az ijesztő fogorvosi székben. Amíg a kezelés tart, a gyerekek simogathatják JoJo-t. A kutyasimogatásnak és a kutya jelenlétének pedig igen nyugtató, stresszoldó hatása van – ez már több ízben bizonyításra került.

 

JoJo és a fogorvosok
JoJo és a fogorvosok
Fotó:  Pediatric Dentistry of Northbrook / Facebook

 

A szülők kifejezetten örülnek JoJo jelenlétének. Mindannyian arról számoltak be, hogy gyermekük sokkal nyugodtabban tűri a fogászati kezelést, holott korábban szinte rettegtek tőle.

 

A gyerekek és a fogorvosok is nagyon örülnek JoJo jelenlétének
A gyerekek és a fogorvosok is nagyon örülnek JoJo jelenlétének
Fotó:  Pediatric Dentistry of Northbrook / Facebook

 

Reméljük, hamarosan hazai példát is hozhatunk hasonló témában: közeledik Rex vizsgája,  amit ha megszerez, ő is benn tartózkodhat majd a gyermekorvosi rendelőben a kis betegek legnagyobb örömére!

Forrás: fakto.hu
Indexkép forrás: Pediatric Dentistry of Northbrook / Facebook

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat
Hm, itt valami bűzlik... Csak nem a kutya? De hiszen nem is koszos! Vagy mégis? Néhány egyszerű ötlet segítségével szerencsére útját állhatjuk a zavaró illatoknak.

Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell
Kedvencünk egészségének megőrzése érdekében jó, ha tisztában vagyunk a kutyákat érintő leggyakoribb betegségekkel. Gyógyulását is elősegíthetjük, ha időben felismerjük az árulkodó jeleket!

Miért csikorgatja a kutya a fogait? Miért csikorgatja a kutya a fogait?
Szokatlan és meglepő, de kedvenceinknél is előfordulhat: a fogcsikorgatás. Mi okozza, mire utalhat, és mit tegyünk, ha észleljük kutyánknál?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Fokozott nyáladzás kutyáknál - mi okozhatja? Fokozott nyáladzás kutyáknál - mi okozhatja?
A kutyanyál. Csöpög, nyúlik, ragad… Nem éppen a kedvencünk, de hozzátartozik kedvencünkhöz. Lássuk hát, mi minden állhat a túlzott nyálzás hátterében!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. MTI Hírstart Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Zamárdiban is lesz kutyabarát strand? Hírek - Címlapon
Zamárdiban is lesz kutyabarát strand?
Itt a zseniális keverék kutya app! Hírek - Címlapon
Itt a zseniális keverék kutya app!