A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Játékot az ebünknek, de milyet?

2015. március 28., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Könnyű




„Ne lehessen szétrágni, ne tudja megenni a kutya, tartós legyen, és szeressen vele játszani.” – Oké, tisztázzuk le az elején, ezt a fajta játékszert még nem találták fel. Sajnálom! De azért van pár fontos tény, amit vásárláskor érdemes kutyánk orra, és a mi szemünk előtt tartani…



 

Az első aranyszabály, amit minden kutyásnak el kell fogadnia, hogy egy játék sem örök. Legyen az bármilyen erős gumiból, ellenálló anyagból, ha csócsálós ebünk van, akkor kopni fog a mókaszer. Ez természetes. Viszont ne lepődjünk meg azon , hogyha mindez egy nap alatt bekövetkezik, ha ott hagyjuk ebünknek a zsákmányt, had szórakozzon vele. Kedvencünk, ha rágós fajta nem fog totojázni, és két pislantás múlva már csak cafatokat találunk a játék hűlt helyén. Szóval ne adjuk oda „örökbe” az eszközt. Mindig legyünk kontaktusban négylábúnkkal, játszunk, diktáljuk a tempót, a feltételeket, s ha végeztünk tegyük el a labdát/rágókát/mást a következő kikapcsolódás idejére. Így az élettartamot  jócskán meg tudjuk hosszabbítani.

 

Képaláírás

 

Minden csahos nem szeretheti ugyanazt a fajta játékot. Van olyan kutya, aki megőrül, az égig repked egy labdáért, és semmi, de semmi más nem köti le. Neki hiába vennénk egy rágócsontot, hidegen hagyná. S ha egy „rágcsáló” ebnek labdát ajándékozunk, maximum azt érjük el vele, hogy futás helyett fogkoptatás lesz a délutáni program. „Ismerd a közönséget” – szól a mondás, ez itt sincs másképp.

 

Képaláírás

 

Érdemes a boltban olyan anyagú kelléket választani, ami azért akkor sem okoz nagy galibát, ha kedvencünk gyomrába kerül. Így a szomszéd kislány Barbie babája nem a legjobb választás, még akkor sem, ha rágcsáló csahosunk feni rá a fogát.

 

Olykor egyébként a természet kínálja a legjobb módját a szórakozásnak. Egy erdei baktatás alkalmával bátran próbáljuk ki a faágak ráncigálását, a tobozok eldobálását – na, ha lehet ne egyedül, hanem kedvencünk társaságában!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen
Gödrök, lyukak, kiégett fű, esős időben pedig sár mindenhol? Ki ne szeretné épségben tudni otthona pázsitját az ásó tappancsoktól? Szerencsére több trükköt is bevethetünk ennek érdekében úgy, hogy közben kutyánk is pozitív élményként élje meg a változást.

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tényleg görbe az a tükör? Hírek - Címlapon
Tényleg görbe az a tükör?
Kutyaformájúak szabadon Hírek - Címlapon
Kutyaformájúak szabadon