A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Játékot az ebünknek, de milyet?

2015. március 28., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Könnyű
„Ne lehessen szétrágni, ne tudja megenni a kutya, tartós legyen, és szeressen vele játszani.” – Oké, tisztázzuk le az elején, ezt a fajta játékszert még nem találták fel. Sajnálom! De azért van pár fontos tény, amit vásárláskor érdemes kutyánk orra, és a mi szemünk előtt tartani… 

Az első aranyszabály, amit minden kutyásnak el kell fogadnia, hogy egy játék sem örök. Legyen az bármilyen erős gumiból, ellenálló anyagból, ha csócsálós ebünk van, akkor kopni fog a mókaszer. Ez természetes. Viszont ne lepődjünk meg azon , hogyha mindez egy nap alatt bekövetkezik, ha ott hagyjuk ebünknek a zsákmányt, had szórakozzon vele. Kedvencünk, ha rágós fajta nem fog totojázni, és két pislantás múlva már csak cafatokat találunk a játék hűlt helyén. Szóval ne adjuk oda „örökbe” az eszközt. Mindig legyünk kontaktusban négylábúnkkal, játszunk, diktáljuk a tempót, a feltételeket, s ha végeztünk tegyük el a labdát/rágókát/mást a következő kikapcsolódás idejére. Így az élettartamot  jócskán meg tudjuk hosszabbítani.

 

Képaláírás

 

Minden csahos nem szeretheti ugyanazt a fajta játékot. Van olyan kutya, aki megőrül, az égig repked egy labdáért, és semmi, de semmi más nem köti le. Neki hiába vennénk egy rágócsontot, hidegen hagyná. S ha egy „rágcsáló” ebnek labdát ajándékozunk, maximum azt érjük el vele, hogy futás helyett fogkoptatás lesz a délutáni program. „Ismerd a közönséget” – szól a mondás, ez itt sincs másképp.

 

Képaláírás

 

Érdemes a boltban olyan anyagú kelléket választani, ami azért akkor sem okoz nagy galibát, ha kedvencünk gyomrába kerül. Így a szomszéd kislány Barbie babája nem a legjobb választás, még akkor sem, ha rágcsáló csahosunk feni rá a fogát.

 

Olykor egyébként a természet kínálja a legjobb módját a szórakozásnak. Egy erdei baktatás alkalmával bátran próbáljuk ki a faágak ráncigálását, a tobozok eldobálását – na, ha lehet ne egyedül, hanem kedvencünk társaságában!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál? Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál?
Úgy adogatja a labdát a fekete-fehér kutya gazdájával, mint a profi strandröplabdások!

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tényleg görbe az a tükör? Hírek - Címlapon
Tényleg görbe az a tükör?
Kutyaformájúak szabadon Hírek - Címlapon
Kutyaformájúak szabadon