A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya

7 évvel később és 1280 km-rel távolabb otthonától találtak rá egy július 4-i ünnepség tűzijátékától megriadt kutyára.


2023. január 03., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Az Orange County Animal Services menhely munkatársait egy floridai hotelszobában, étlen-szomjan magára hagyott, idős kutyushoz hívták ki az ott dolgozók, aki annyira le volt gyengülve, hogy járni is alig tudott. 

Az állatvédők 9-10 évesre becsülték első ránézésre az ebet, aki borzasztó ízületi gyulladása ellenére végtelen kedvességgel és gyengédséggel fogadta az érte kiérkezőket. A gondozók már előre sajnálták a kutyust, hiszen pontosan tudták, hogy egy ilyen idős, rossz állapotú négylábúnak mennyire nehéz új otthont találni, ahol hátralévő idejét töltheti.


Hatalmas volt hát a meglepetésük, amikor a leolvasásnál a microchip olvasó jelzett és kiderült, hogy Jazzy 12 éves és bizony keresi a családja, akik sosem adták fel a reményt, hogy egyszer még visszakapják őt.

 

 

Jazzy a megtalálásakor járni is alig tudott
Jazzy a megtalálásakor járni is alig tudott
Fotó: Orange County Animal Services Amikor felhívták a gazdit Kerry Smith-t és tájékoztatták arról, hogy megtalálták elveszett társát, illetve, hogy milyen állapotban van a kutyus, ő egy pillanatig sem habozott, azonnal leszervezte az utazását. Pár nappal később meg is érkezett Texas-ból a floridai Orlando-ba, hogy hazavigye Jazzy-t.

 

„Egyesítettünk már pár olyan családot a kedvencükkel, akik néhány évet töltöttek külön, de ilyen hosszú időre még nem volt példa. 7 év egy kutyánál gyakorlatilag egy egész élet” – nyilatkozta Bryant Almeida, a szervezet kommunikációs munkatársa a BBC-nek.


Senki sem tudja, hogy milyen utat járt be Jazzy, hogy hogyan került otthonától 1280 km-rel arrébb az eltelt évek alatt, hogy milyen kalandokban és viszontagságokban volt közben része. Az azonban elképesztő volt, hogy amint meghallotta szeretett gazdája hangját a kutyus majd kibújt a bőréből örömében. Kerry szíve is túlcsordult a boldogságtól miközben közös életükről mesélt a megtalálóknak. Jazzy pedig le sem vette a szemét többé gazdijáról, egyfolytában a kezét nyalogatta és olyan szorosan bújt hozzá, amennyire csak lehetett. Az eltelt idő semmin sem változtatott, a kutyus szíve jól láthatóan ehhez az emberhez tartozott és most végre hazatért.

 

 

Jazzy gazdájával, akit sohasem feledett
Jazzy gazdájával, akit sohasem feledett
Fotó: Orange County Animal Services 

 

 

A gazdi, Kerry Smith az alábbi angol nyelvű videóban elmeséli az újbóli egymásratalálás történetét és mindenkit arra bíztat, hogy mindenképpen chip-eltesse be kedvencét. A video itt megtekinthető.

 

 


 

Forrás: Orange County Animal Services

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná
A kötelék gazdi és kutyája között hihetetlenül erőteljessé válhat, értéke számokban nem mérhető. Egymás iránti szeretet, megbecsülés, de mindenek felett bizalom, amin alapszik. Milyen jelekből tudhatod, hogy kedvenced bízik benned?

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Miért nyalogat a kutyád? Miért nyalogat a kutyád?
Téged is gyakran nyalogat a kutyád? Akkor biztosan elgondolkodtál már azon, mi állhat e viselkedés hátterében, miért szereti annyira ezt a cselekvést rajtad gyakorolni négylábú barátod.

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újévi szeparációs szorongás Hírek - Címlapon
Újévi szeparációs szorongás
Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére Hírek - Címlapon
Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére