A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya

7 évvel később és 1280 km-rel távolabb otthonától találtak rá egy július 4-i ünnepség tűzijátékától megriadt kutyára.


2023. január 03., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Az Orange County Animal Services menhely munkatársait egy floridai hotelszobában, étlen-szomjan magára hagyott, idős kutyushoz hívták ki az ott dolgozók, aki annyira le volt gyengülve, hogy járni is alig tudott. 

Az állatvédők 9-10 évesre becsülték első ránézésre az ebet, aki borzasztó ízületi gyulladása ellenére végtelen kedvességgel és gyengédséggel fogadta az érte kiérkezőket. A gondozók már előre sajnálták a kutyust, hiszen pontosan tudták, hogy egy ilyen idős, rossz állapotú négylábúnak mennyire nehéz új otthont találni, ahol hátralévő idejét töltheti.


Hatalmas volt hát a meglepetésük, amikor a leolvasásnál a microchip olvasó jelzett és kiderült, hogy Jazzy 12 éves és bizony keresi a családja, akik sosem adták fel a reményt, hogy egyszer még visszakapják őt.

 

 

Jazzy a megtalálásakor járni is alig tudott
Jazzy a megtalálásakor járni is alig tudott
Fotó: Orange County Animal Services Amikor felhívták a gazdit Kerry Smith-t és tájékoztatták arról, hogy megtalálták elveszett társát, illetve, hogy milyen állapotban van a kutyus, ő egy pillanatig sem habozott, azonnal leszervezte az utazását. Pár nappal később meg is érkezett Texas-ból a floridai Orlando-ba, hogy hazavigye Jazzy-t.

 

„Egyesítettünk már pár olyan családot a kedvencükkel, akik néhány évet töltöttek külön, de ilyen hosszú időre még nem volt példa. 7 év egy kutyánál gyakorlatilag egy egész élet” – nyilatkozta Bryant Almeida, a szervezet kommunikációs munkatársa a BBC-nek.


Senki sem tudja, hogy milyen utat járt be Jazzy, hogy hogyan került otthonától 1280 km-rel arrébb az eltelt évek alatt, hogy milyen kalandokban és viszontagságokban volt közben része. Az azonban elképesztő volt, hogy amint meghallotta szeretett gazdája hangját a kutyus majd kibújt a bőréből örömében. Kerry szíve is túlcsordult a boldogságtól miközben közös életükről mesélt a megtalálóknak. Jazzy pedig le sem vette a szemét többé gazdijáról, egyfolytában a kezét nyalogatta és olyan szorosan bújt hozzá, amennyire csak lehetett. Az eltelt idő semmin sem változtatott, a kutyus szíve jól láthatóan ehhez az emberhez tartozott és most végre hazatért.

 

 

Jazzy gazdájával, akit sohasem feledett
Jazzy gazdájával, akit sohasem feledett
Fotó: Orange County Animal Services 

 

 

A gazdi, Kerry Smith az alábbi angol nyelvű videóban elmeséli az újbóli egymásratalálás történetét és mindenkit arra bíztat, hogy mindenképpen chip-eltesse be kedvencét. A video itt megtekinthető.

 

 


 

Forrás: Orange County Animal Services

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya 14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya
Az imádnivaló melák mindenkinek belopta magát a szívébe, mégis időbe telt, mire rátalált az Igazi Gazdi.

Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket
Egy kutatás szerint mélyebben együtt érzünk azokkal, akik nem tudják megvédeni önmagukat, és az irántuk érzett szeretetünk is erősebb.

Hirtelen bújós lett a kutyád? Lehet, hogy ezeket szeretné elmondani Hirtelen bújós lett a kutyád? Lehet, hogy ezeket szeretné elmondani
Nem számít, milyen hangulatban érkezünk haza egy hosszú nap végén, négylábú barátunk kicsattanó örömmel fogad minket. De ha kedvencünk szokatlanul bújós, érdemes odafigyelni rá!

140 menhelyi kutya karácsonya 140 menhelyi kutya karácsonya
Ritkán szoktunk így belegondolni, de egy menhelyi kutyusnak, - akinek egész napja a rácsok mögött telik arra várva, hogy végre valaki a kennel előtt elsétálva meglátja benne a csodát – bizony a nap fénypontja, amikor kiszabadulva önfeledten szaglászhat, sétálhat. Érthető hát a négylábúak izgatottsága, amikor az önkéntesek megjelentek, hogy sétálni vigyék őket.

Miért szeretik annyira a kutyák a pocaksimit? Miért szeretik annyira a kutyák a pocaksimit?
Simogatás közben kedvenced a hátára hemperedik és ragyogó tekintettel néz? Mintha azt kérné, vakargasd meg a pocakját is. Mitől olyan jó, és mit árul el kettőtök kapcsolatáról?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újévi szeparációs szorongás Hírek - Címlapon
Újévi szeparációs szorongás
Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére Hírek - Címlapon
Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére