A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya

7 évvel később és 1280 km-rel távolabb otthonától találtak rá egy július 4-i ünnepség tűzijátékától megriadt kutyára.


2023. január 03., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Az Orange County Animal Services menhely munkatársait egy floridai hotelszobában, étlen-szomjan magára hagyott, idős kutyushoz hívták ki az ott dolgozók, aki annyira le volt gyengülve, hogy járni is alig tudott. 

Az állatvédők 9-10 évesre becsülték első ránézésre az ebet, aki borzasztó ízületi gyulladása ellenére végtelen kedvességgel és gyengédséggel fogadta az érte kiérkezőket. A gondozók már előre sajnálták a kutyust, hiszen pontosan tudták, hogy egy ilyen idős, rossz állapotú négylábúnak mennyire nehéz új otthont találni, ahol hátralévő idejét töltheti.


Hatalmas volt hát a meglepetésük, amikor a leolvasásnál a microchip olvasó jelzett és kiderült, hogy Jazzy 12 éves és bizony keresi a családja, akik sosem adták fel a reményt, hogy egyszer még visszakapják őt.

 

 

Jazzy a megtalálásakor járni is alig tudott
Jazzy a megtalálásakor járni is alig tudott
Fotó: Orange County Animal Services Amikor felhívták a gazdit Kerry Smith-t és tájékoztatták arról, hogy megtalálták elveszett társát, illetve, hogy milyen állapotban van a kutyus, ő egy pillanatig sem habozott, azonnal leszervezte az utazását. Pár nappal később meg is érkezett Texas-ból a floridai Orlando-ba, hogy hazavigye Jazzy-t.

 

„Egyesítettünk már pár olyan családot a kedvencükkel, akik néhány évet töltöttek külön, de ilyen hosszú időre még nem volt példa. 7 év egy kutyánál gyakorlatilag egy egész élet” – nyilatkozta Bryant Almeida, a szervezet kommunikációs munkatársa a BBC-nek.


Senki sem tudja, hogy milyen utat járt be Jazzy, hogy hogyan került otthonától 1280 km-rel arrébb az eltelt évek alatt, hogy milyen kalandokban és viszontagságokban volt közben része. Az azonban elképesztő volt, hogy amint meghallotta szeretett gazdája hangját a kutyus majd kibújt a bőréből örömében. Kerry szíve is túlcsordult a boldogságtól miközben közös életükről mesélt a megtalálóknak. Jazzy pedig le sem vette a szemét többé gazdijáról, egyfolytában a kezét nyalogatta és olyan szorosan bújt hozzá, amennyire csak lehetett. Az eltelt idő semmin sem változtatott, a kutyus szíve jól láthatóan ehhez az emberhez tartozott és most végre hazatért.

 

 

Jazzy gazdájával, akit sohasem feledett
Jazzy gazdájával, akit sohasem feledett
Fotó: Orange County Animal Services 

 

 

A gazdi, Kerry Smith az alábbi angol nyelvű videóban elmeséli az újbóli egymásratalálás történetét és mindenkit arra bíztat, hogy mindenképpen chip-eltesse be kedvencét. A video itt megtekinthető.

 

 


 

Forrás: Orange County Animal Services

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal
Mi történik, ha kedvenced meghallja a kérdést: Menjünk sétálni? Rögtön felfigyel rá? Izgatottá válik? Legtöbbször igen, ami remekül jelzi, miként érez a sétákkal kapcsolatban. Indulááás!

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná
A kötelék gazdi és kutyája között hihetetlenül erőteljessé válhat, értéke számokban nem mérhető. Egymás iránti szeretet, megbecsülés, de mindenek felett bizalom, amin alapszik. Milyen jelekből tudhatod, hogy kedvenced bízik benned?

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Hírstart Praktiker AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újévi szeparációs szorongás Hírek - Címlapon
Újévi szeparációs szorongás
Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére Hírek - Címlapon
Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére