A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya

7 évvel később és 1280 km-rel távolabb otthonától találtak rá egy július 4-i ünnepség tűzijátékától megriadt kutyára.


2023. január 03., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű




Az Orange County Animal Services menhely munkatársait egy floridai hotelszobában, étlen-szomjan magára hagyott, idős kutyushoz hívták ki az ott dolgozók, aki annyira le volt gyengülve, hogy járni is alig tudott.



 

Az állatvédők 9-10 évesre becsülték első ránézésre az ebet, aki borzasztó ízületi gyulladása ellenére végtelen kedvességgel és gyengédséggel fogadta az érte kiérkezőket. A gondozók már előre sajnálták a kutyust, hiszen pontosan tudták, hogy egy ilyen idős, rossz állapotú négylábúnak mennyire nehéz új otthont találni, ahol hátralévő idejét töltheti.


Hatalmas volt hát a meglepetésük, amikor a leolvasásnál a microchip olvasó jelzett és kiderült, hogy Jazzy 12 éves és bizony keresi a családja, akik sosem adták fel a reményt, hogy egyszer még visszakapják őt.

 

 

Jazzy a megtalálásakor járni is alig tudott
Jazzy a megtalálásakor járni is alig tudott
Fotó: Orange County Animal Services 



Amikor felhívták a gazdit Kerry Smith-t és tájékoztatták arról, hogy megtalálták elveszett társát, illetve, hogy milyen állapotban van a kutyus, ő egy pillanatig sem habozott, azonnal leszervezte az utazását. Pár nappal később meg is érkezett Texas-ból a floridai Orlando-ba, hogy hazavigye Jazzy-t.

 

„Egyesítettünk már pár olyan családot a kedvencükkel, akik néhány évet töltöttek külön, de ilyen hosszú időre még nem volt példa. 7 év egy kutyánál gyakorlatilag egy egész élet” – nyilatkozta Bryant Almeida, a szervezet kommunikációs munkatársa a BBC-nek.


Senki sem tudja, hogy milyen utat járt be Jazzy, hogy hogyan került otthonától 1280 km-rel arrébb az eltelt évek alatt, hogy milyen kalandokban és viszontagságokban volt közben része. Az azonban elképesztő volt, hogy amint meghallotta szeretett gazdája hangját a kutyus majd kibújt a bőréből örömében. Kerry szíve is túlcsordult a boldogságtól miközben közös életükről mesélt a megtalálóknak. Jazzy pedig le sem vette a szemét többé gazdijáról, egyfolytában a kezét nyalogatta és olyan szorosan bújt hozzá, amennyire csak lehetett. Az eltelt idő semmin sem változtatott, a kutyus szíve jól láthatóan ehhez az emberhez tartozott és most végre hazatért.

 

 

Jazzy gazdájával, akit sohasem feledett
Jazzy gazdájával, akit sohasem feledett
Fotó: Orange County Animal Services 

 

 

A gazdi, Kerry Smith az alábbi angol nyelvű videóban elmeséli az újbóli egymásratalálás történetét és mindenkit arra bíztat, hogy mindenképpen chip-eltesse be kedvencét. A video itt megtekinthető.

 

 


 

Forrás: Orange County Animal Services

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újévi szeparációs szorongás Hírek - Címlapon
Újévi szeparációs szorongás
Szilveszteri égzengés - vigyázz kutyádra, előzd meg a bajt! Hírek - Címlapon
Szilveszteri égzengés - vigyázz kutyádra, előzd meg a bajt!