A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Karácsonyi kutyás könyvajánló

2021. december 15., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Még keresed a megfelelő ajándékot szeretteid számára? Ha kedvelik a szívmelengető történeteket, egy mesekönyv vagy regény igazi meglepetés lehet! Varázslatra fel!



Megan Rix: Folti, a hős

 

Joe mindig is vágyott egy kutyára. Amikor találkozik Foltival, az aranyszőrű labradorkölyökkel, rögtön tudja, hogy megtalálta, akit keresett. A fiú szeretetteli figyelmének köszönhetően Folti játékos kiskutyából igazi segítőkutyává válik. De vajon hogy viseli majd Joe, ha el kell válnia kis barátjától? Hiszen Folti a Segítő Mancsok Egyesület záróvizsgája után egy mozgásában korlátozott gazdihoz kerül, hogy különleges tudásával megkönnyítse annak mindennapjait.

 

Megan Rix megindító regényében egy apa nélkül maradt tizenegy éves fiú és egy különleges kiskutya egyre szorosabbra fonódó barátságát követhetjük végig.

 

Ha Foltit a szívedbe zártad, az írónő többi regényét is szeretni fogod: Echo, gyere haza; Colin, a bátor; Scott és Goldie; Dixxi és Vakkancs.

 

Megan Rix - Folti, a hős
Megan Rix - Folti, a hős

 

David Michie: Őfelsége ölebe

 

"Egy corgi az udvarban"

 

David ​Michie legújabb könyve, az Őfelsége ölebe egy kajla fülű corgi kutyáról szól, akinek kis testi fogyatékossága miatt kegyetlen sorsot szántak gazdái, a pénzéhes kutyatenyésztők. Az utolsó pillanatban azonban csodás véletlenek folytán sikerül megmenekülnie… A történet szálai ezúttal a brit királyi palotába vezetnek.

Nelson, mert a kis corgi ezt a nevet kapja egy bátor hőstettének köszönhetően, a királyi család és az egész udvartartás kedvence lesz. Az ő földszintes, mégis éleslátó perspektívájából ismerhetjük meg II. Erzsébet mindennapjait és az udvar életét. A királynő közvetlenebb arca mutatkozik meg előttünk: kedvesen méltóságteljes, barátságos, nagyon is szerethető oldalával ismerkedhetünk meg kedvenc kutyája elmondása alapján.

Őfelsége corgijából a vitalitás, a kalandvágy és a humorérzék sem hiányzik. Öreg, bölcs kutyatársától, Winstontól is sokat tanul a melegszívű Nelson, akinek komikus botlásai éretlenségéből vagy szeleburdiságából, de mindig csupa jó szándékból fakadnak, s bárki szívét megdobogtatják.

 

Remek stílusban megírt, sok humorral fűszerezett, elbűvölő történet az életre vonatkozó mély bölcsességekkel és tanulságokkal.

 

David Michie - Őfelsége ölebe
David Michie - Őfelsége ölebe

 

Holly Webb: Mazsi elszökik

 

Sophie gyakran látja, amint egy öreg bácsi, Jenkins úr a labrador kölyökkutyát, Buksit sétáltatja. Bárcsak neki is lehetne ilyen kiskutyája! Az élénk Buksi imád szaladgálni, néha el is szökik a gazdájától. Aztán egy napon Sophie az utcán pillantja meg Buksit – póráz nélkül, egyedül. Talán megint elszökött? Ám Buksi nincs játékos kedvében – otthon valami nagy baj történt. De hogyan adhatná Sophie tudtára?

 

Holly Webb történeteit nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek is szívesen olvassák. Könyveinek négylábú hősei - kiskutyák és kiscicák - egytől-egyig megtalálják az utat a szívünkhöz.

 

Holly Webb - Mazsi elszökik
Holly Webb - Mazsi elszökik

 

Waltner Magdi: Tukorfalat Kettő

 

"Tuki, az írói bénával megáldott spánielfiú újabb (tap)pancserkedései"

 

A Tuki nevű ciklon, spániel bőrbe bújva, újra keresztül- kasul száguld az életeteken, hogy elmeséljen megannyi kalandot, ami az első könyvéből kimaradt!

Természetesen vele száguld a póráz végén Manyus, a gazdája, hangosan óbégatva, hogy „Tukiazanyádcsipáját!”, és persze lobogó fülekkel követi őket a zűrbe és a zavarba az összes két és négylábú családtagjuk is.

Ti, Olvasók, pedig biztosak lehettek benne, hogy a schoroksári káoszbrigád mindent elkövet, hogy ismét megzavarja a létetek rendjét!

 

Figyelmeztetés! A Tukorfalat Kettő, az első részhez hasonlóan sírvaröhögős. Bár, ez a Kettes többször birizgálja az érzelmi könnycsatornákat.

Zsebkendő nélküli használatakor sanszos, hogy összemaszatolod a lapokat!

 

Waltner Magdi - Tukorfalat Kettő
Waltner Magdi - Tukorfalat Kettő

 

Dan Gemeinhart: Egy kutyus két élete

 

Brodie jó kutya volt. És a jó kutyák a mennybe mennek.

Azonban Brodie nem képes továbblépni. Még nem. Bármilyen csodásnak is tűnik a túlvilág, egyszerűen nem tud megfeledkezni a kisfiúról, akit hátrahagyott. A fiúról, akit szeretett, és aki viszontszerette. A fiúról, aki még mindig veszélyben van.

Így hát Brodie megszegi a menny szabályait, és szellemként visszatér a földre, ahol két másik elveszett lélek segítségével – egy szerethető pitbull és egy zsémbes házimacska – elindul, hogy megtalálja, megmentse a fiút. Még akkor is, ha ezzel a paradicsomot kockáztatja, és lehet, hogy elveszíti a lelke halhatatlanságát.

Mert ez az, amit a jó kutyák csinálnak.

 

Dan Gemeinhardt - Egy kutyus két élete
Dan Gemeinhardt - Egy kutyus két élete

 


 

Ha szívesen olvasnál még az ember legjobb barátjáról, tekintsd meg korábbi ajánlónkat is: 

 

Igaz történet alapján – Kutyás regények kutyabarátoknak - Kutyabarát helyek

Csendes kikapcsolódásra vágysz? Belefeledkeznél egy szívmelengető történetbe? Csemegézz válogatásunkból, mely az ember és legjobb barátja, a kutya közötti szeretetteljes kötelékről szól.


Indexkép forrás: kaartje2go.nl

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Újra megjelenik A kutya című újság Újra megjelenik A kutya című újság
Az Agrárminisztérium (AM) támogatásával januártól újra megjelenik nyomtatásban A kutya című újság - jelentette be Nagy István csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Karácsonyi örökbefogadás – Örömében sírt a férfi, mikor megtudta, ideiglenes kutyája bizony marad Karácsonyi örökbefogadás – Örömében sírt a férfi, mikor megtudta, ideiglenes kutyája bizony marad
"Igyekeztem távolságot tartani. De valójában minden vágyam az volt, bárcsak velünk maradhatna Mary."- Megható történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veszélyre figyelmeztet a rendőrség: fekete párduc ólálkodik Kiskunhalason Hírek - Címlapon
Veszélyre figyelmeztet a rendőrség: fekete párduc ólálkodik Kiskunhalason
Bíróság előtt a tiltott állatviadal szervezői – börtönbüntetést is kaphatnak Hírek - Címlapon
Bíróság előtt a tiltott állatviadal szervezői – börtönbüntetést is kaphatnak