A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Igaz történet alapján – Kutyás regények kutyabarátoknak

2021. március 14., 13:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Csendes kikapcsolódásra vágysz? Belefeledkeznél egy szívmelengető történetbe? Csemegézz válogatásunkból, mely az ember és legjobb barátja, a kutya közötti szeretetteljes kötelékről szól.



Dion Leonard - Találkozás Góbival, avagy egy kiskutya, akinek nagy szíve volt

 

"Egy ​kiskutya és egy hihetetlen utazás igaz története."

 

Igazi szívmelengető történet az állatok szerelmesei számára a világ minden táján.

2016-ban Dion Leonard, a tapasztalt ultramaraton-futó váratlanul belebotlott egy kóbor kiskutyába, amikor részt vett egy 155 mérföldes versenyen a Góbi-sivatagban. A Góbi nevet kapó, szeretetreméltó kutyakölyök bebizonyította, hogy ami a méretéből hiányzik, azt a szívével pótolja, ahogy követte Diont a szeszélyes Tien-san hegységen át, és közel 80 mérföldön keresztül.

Dion úgy érezte, valami megváltozott benne, amikor tanúja lett az aprócska állat hihetetlen elszántságának. A múltban mindig arra összpontosított, hogy nyerjen, hogy a legjobb legyen, ám most más célja nem volt, minthogy meggyőződjön róla, barátja biztonságban van, etetik, itatják. Bár a versenyen nem lett első, mégis úgy érezte, valami sokkal nagyobbat nyert, és megfogadta, hogy Góbit magával viszi az Egyesült Királyságba, új családtagnak. Ezzel kezdetét vette a felejthetetlen utazás, hullámvasút-szerűen alakuló drámával, bánattal, szívfájdalommal, örömmel és szeretettel, amely örökre megváltoztatta mindkettőjük életét.

 

Találkozás Góbival a remény, az alkalmazkodóképesség és a barátság alaptörténete, s megint csak azt bizonyítja, hogy a kutya valóban „az ember legjobb barátja”.

 

Kutyás regény - Dion Leonard - Találkozás Góbival
Kutyás regény: Dion Leonard - Találkozás Góbival

 

Luis Carlos Montalván · Brett Wittler - Új élet Keddtől

 

„A sokat megélt katona és a golden retriever, akinek az életét köszönheti.”

 

Luis Montalván, az amerikai hadsereg többszörösen kitüntetett századosa, aki kétszer teljesített szolgálatot Irakban, soha nem hátrált meg a kihívások elől. Leszerelése után azonban sebesülései és a poszttraumás stressz egyre erősebben éreztették a hatásukat. Luis már nem nagyon bízott a gyógyulásban.

Aztán megismerte Keddet, a gyengéd lelkű golden retrievert, akit sérült emberek ellátására képeztek ki. Kedd korábban börtönviseltek és fiatalkorú bűnözők között élt, ezért nehezen bízott meg az emberekben – de akkor jött Luis.

Az Új élet Keddtől! két sokat szenvedett harcos története, akik alaposan ráfizettek túlzott szolgálatkészségükre, és végül egymásban leltek vigaszt. A könyv egyszerre szól háborúról és békéről, betegségről és gyógyulásról, lelki sebekről és megtisztulásról. Mindenekelőtt azonban egy ember és egy kutya barátságáról, akiknek sikerült kihúzniuk egymást a gödörből.

 

Szívmelengető kutyás történet: Kedd, az imádnivaló golden retriever örökre megváltoztatja az amerikai veterán életét.

 

Kutyás regény - Luis Montalván - Új élet Keddtől
Kutyás regény: Luis Montalván - Új élet Keddtől

 

Sheila Hocken – Emma meg én, Az új élet

 

„A labrador, aki megmentette az életem.”

 

Sheila Hocken szép, okos, fiatal angol lány, aki tizenéves korára, fokozatos látásromlás után teljesen megvakul. Ez a tragédia azonban nem teszi rokkanttá, ellenkezőleg, önérzete, bátorsága arra készteti, hogy a legnagyobb nehézségeket is leküzdve úgy dolgozzon, mozogjon, szórakozzon, mint a látók. Nem csupán véletlen tehát, hanem tudatos, akaraterős viselkedésének jutalma is, hogy csodálatos támaszra talál egy vakvezető kutyában, a legtöbb embernél megbízhatóbb, egyúttal játékos, furfangos Emmában.

 

Megismerkedésük és egy életen át tartó barátságuk történetét írja le Sheila Hocken a boldog feleség és családanya, aki az orvostudomány fejlődésének köszönhetően közben visszanyerte a látását. Sheila Hocken Notthingamben vakvezetőkutyaiskolát nyitott, hogy megadja másoknak is azt az általa is tapasztalt szabadságot, amit egy jól képzett vakvezetőkutya, barát nyújthat egy gyengénlátó vagy vak ember számára. A történet Az új élet című könyvben folytatódik. 

 

Kutyás regények - Sheila Hocken - Emma meg én és Az új élet
Kutyás regények: Sheila Hocken - Emma meg én és Az új élet

 

Steven Rowley - Lily és a polip

 

„A Lily és a polip az a kutyás könyv, amelyet mindenkinek kötelező elolvasni.” (Washington Post)

 

Ez a magával ragadó történet arról a különleges valakiről szól, akiben feltétel nélkül bízol. Aki nélkül képtelen lennél élni. Ted Flask számára ez a valaki öregedő társa, Lily, aki történetesen egy rövidszőrű tacskó.

 

Lily és a polip felidézi az olvasóban, hogy milyen érzés viharosan szeretni valakit, majd ezek után milyen nehéz elengedni őt, és hogy a szeretteinkért vívott harcok a legnagyobbak az életünkben.

Emlékszel rá, hogy melyik volt utoljára az a könyv, amit mindenképpen oda akartál adni a barátaidnak, hogy olvassák el? Lily és a polip a következő.

 

Kutyás regény - Steven Rowley - Lily és a polip
Kutyás regény: Steven Rowley - Lily és a polip

 

Tom Ryan - Atticus nyomában

 

"Egy különleges barát és egy különleges út, hogy újra felfedezd önmagad."

 

Tom ​Ryan középkorú, túlsúlyos, szókimondó újságíró. De amikor a sors összehozza Atticus M. Finch-csel, a törpe schnauzerrel, arra kényszerül, hogy újragondolja addigi életét. Hogy pénzt gyűjtsön rákban elhunyt barátja emlékére, Tom elhatározza, hogy kutyájával együtt egyetlen tél alatt megmássza New Hampshire negyvennyolc legmagasabb hegycsúcsát – méghozzá kétszer. Odafent életük legnagyobb kalandja vár rájuk.

A varázslatos, ám veszélyekkel teli téli mesevilágban hóval, faggyal és viharokkal kell megküzdeniük, és ez a különleges bátorságpróba idővel spirituális utazássá válik.

Alig egy hónappal a hazatérésük után újabb tragédia vár rájuk. Atticus megvakul, és a vérvizsgálat eredménye még nagyobb bajt vetít előre. Az újabb kihívással szembenézve Tom és Atticus elindul a sötét alagútban, hogy megtalálja a fényhez vezető utat. Kiskutyáknak és tériszonyos, cinikus újságíróknak semmi keresnivalójuk a hegyekben…

 

Az Atticus nyomában egy szívmelengető történet a barátságról, az önzetlenségről, a megváltásról – és mindenekfelett a szeretetről.

 

Kutyás regény - Tom Ryan - Atticus nyomában
Kutyás regény: Tom Ryan - Atticus nyomában

 

A lista korántsem teljes, csupán ajánló. Ha Neked is van kedvenc kutyás könyved, mely igaz történet alapján készült, írd meg nekünk, hátha mások is szívesen elolvasnák. Köszönjük!

 

Fotók: Maurer Lilla

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Cikk első megjelenése: 2020. április 09.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Hogyan mondják el a kutyák: „Köszönöm”? Hogyan mondják el a kutyák: „Köszönöm”?
Nagyszerű érzés, amikor szívünket belengi a hála, és átjárja egész lényünket. Vajon a kutyák is képesek így érezni?

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Hírstart Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hiperventillációs roham - betegség tünete is lehet kutyáknál Hírek - Címlapon
Hiperventillációs roham - betegség tünete is lehet kutyáknál
Kutyás barangolások: Az Úrkuti őskarszt és túra Zircen, a Pintér-hegy erdejében Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások: Az Úrkuti őskarszt és túra Zircen, a Pintér-hegy erdejében