A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Két keréken, lelkesen

2016. július 06., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy kiskutya, akit bántalmazó “gazdáktól” mentettek meg a kutyabarátok. A sok veréstől olyan károsodást szenvedett az ártatlan kutya, ami miatt hátsó lábai mára teljesen lebénultak. Az őrangyaloknak hála kapott egy második esélyt! Már csak egy Gazdi hiányzik az életéből! Harasztovich Erika írása.



Masni egy 2 éves, kócos fekete kis kutya, akit rémes emberektől mentettek meg, nagyon kedves emberek. Az ütlegeléstől, végleg károsodott a járása. Sokáig küzdöttek az egészségéért, műtéten esett át, ám sajnos végleg lebénult. Ez a tüneményes, kacska fülű, kacska fogú kiskutya, mégis vidám maradt, megőrizte életkedvét, és heves boldogsággal robban bele mindenki életébe, aki csak megismeri.

 

Kis kétkerekű kocsik segítik Masnit, így újra szaladhat és játszhat
Kis kétkerekű kocsik segítik Masnit, így újra szaladhat és játszhat
Fotó: Harasztovich Erika

 

A bénulás pici lábai közül a hátsó kettőt érinti. Hogy újra űzhesse kedvenc foglalatosságát, és újra rohanhasson amerre lát, kiskocsikat készítettünk neki. Nagyon gyorsan megtanulta őket használni, és a kis pocakjáról is lement egy kevés felesleg, ami a mozgáshiánytól felszaladt. A sorsa azonban nem oldódott meg, egy kutyapanzióban él, ahol nem megoldott a végleges ellátása.

 

Az ilyen mértékig sérült kutyusoknál a depresszió kockázata is felmerül, így minél előbb szerető otthonra kell találnia. Masni egy csodálatos kis lény,  5 kg tömény vidámság és kedvesség. Pici termetéből adódóan, sérülése nem lehetetleníti el a gazdis életet számára. A tartása néhány hiedelemmel ellentétben, nem napi 24 órás kemény melót, csak egy kis odafigyelést igényel. Ráadásul leendő gazdija minden segítséget meg fog kapni Masni őrangyalaitól. Mert Masninak 4 tündérkeresztanyja van, akik hatalmas erőfeszítéseket tesznek érte, órákat autóznak a kutyapanzióhoz, gyűjtést szerveznek neki, és minden tőlük telhetőt megtesznek, ezért a pici kutyusért.

 

Masni, aki új esélyt kapott
Masni, aki új esélyt kapott
Fotó: Harasztovich Erika

 

Masni élni akar, és élni is fog, hallani sem akarunk elaltatásról, aki ilyet javasolna, az nagyon jól teszi ha hallgat, saját érdekében. ;)

Szóval Masni gazdát érdemel. Állandó gazdit, aki oda tud figyelni rá. És nagyon szereti. Aki nem tölt az otthonán kívül 12 órákat, vagy ha mégis, magával tudja vinni őt, és a kis kocsiját.

Amiben száguldozik. :)

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Rehabportál Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Készíts házilag kullancsriasztót! Hírek - Címlapon
Készíts házilag kullancsriasztót!
A négylábú kadét, akiért meg fognak őrülni a kutyabarátok Hírek - Címlapon
A négylábú kadét, akiért meg fognak őrülni a kutyabarátok