A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Két kútba esett kutyát is megmentettek a héten a tűzoltók

2016. szeptember 29., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Két hasonló történet: mindkét kutya elkóborolt otthonról. Mindkettejük kis kalandja ugyanúgy végződött: valahogy beleestek a kútba. Szerencsére a tűzoltók és az állatmentők mindkét esetben időben kiérkeztek a helyszínre!



Kedden, szeptember 27-én, a székesfehérvári tűzoltók kaptak riasztást egy kútba esett kutya miatt. Egy családi ház udvarán történt a baleset - a kutya azonban nem a bejelentőké volt, valahogy elcsatangolt gazdájától és erre az udvarra tévedt. A nyolcméteres kútban, a 30-40 cm-es vízben várta megmentőit, akik szerencsére hamar kiérkeztek.

Mire a FEMA állatmentő szervezet munkatársai és a katasztrófavédelem kiérkezett, megkerült a kutyus gazdája is, aki szintén a helyszínre sietett. Mollit sikeresen ki tudták menteni, a kútba zuhanáskor nem is sérült meg - csak egy alapos fürdetésre szorult mindössze.

 

A kutyát szerencsésen ki tudták menteni a kútból
A kutyát szerencsésen ki tudták menteni a kútból
Fotó: hirpress.hu

 

Egy nappal korábban egy rottweiler került hasonlóan szorult helyzetbe, ő Istvándiban járt pórul. A sétájának sajnos balszerencsés vége lett: Mollihoz hasonlóan ő is kútba zuhant. Ebben azonban már több méter mély víz állt, így a kutyának sokáig kellett küzdenie a felszínen maradásért.

A tűoltókat a kutya gazdája értesítette. A megmentőknek arra is fel kellett készülniük, hogy az állat nem épp szelíd természet, sőt, igazán jó házőrző. A mentésre azonban már olyannyira kifáradt a vízben, hogy egyszerűen belemászott megmentője kezébe - akár egy öleb. Szerencsére ő is sérülés nélkül megúszta a hét méternyi zuhanást.

 

Több méteres vízben kellett fenntartania magát a kutyának
Több méteres vízben kellett fenntartania magát a kutyának
Fotó: hirpress.hu


Köszönjük a tűzoltók, katasztrófavédők és állatmentők áldozatos munkáját, Nektek köszönhetően a két kutyus már biztonságban lehet! Gazdik: fokozottan figyeljetek arra, hogy udvarotok úgy legyen körbekerítve, hogy kutyátok ne juthasson ki hirtelen felfedezőútra indulva - nehogy hasonló baj történjen vele!

 

 

Forrás: hirpress.hu
Indexkép forrás: hirpress.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
6 érv, miért aludj minden este kutyával Hírek - Címlapon
6 érv, miért aludj minden este kutyával
Kutyával a hősök nyomában - kutyabarát emléktúrák Hírek - Címlapon
Kutyával a hősök nyomában - kutyabarát emléktúrák