A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

6 érv, miért aludj minden este kutyával

2016. szeptember 29., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Kutya az ágyban - kedvelt vitatéma, csak úgy záporoznak az érvek és ellenérvek. Vannak (főleg a nem-kutyások között), akik szerint egyenesen egészségtelen kutyával aludni. Mi most ellenérveket hoztunk, mik szerint igenis jótékony hatása van a kedvencünkkel való alvásnak!



Egy jó, pihentető alvás fontos része az egészséges életmódnak. De kutyával aludni? Igen, van pár előnye is annak, ha kutyáddal együtt alszotok - még az egészségre is jótékony hatást gyakorolhat! Nekünk, kutyásoknak nem kell bemutatni, milyen jó átölelni puha bundás kutyusunkat egy nehéz nap után… Természetesen kivételek vannak, a gazdi és a kutya személyiségétől is függhet a dolog.

 

1. Komfort
A testének melege, vagy a ritmikus szuszogása alvás közben… bármi is legyen, az tény, hogy van valami megnyugtató a kedvenc jelenlétében.

 

Nyugodt alvás - kutyának köszönhetően
Nyugodt alvás - a kutyának köszönhetően
Fotó: wallpaper4k.com


2. Stresszoldás
Nem véletlenül érnek el a terápiás kutyákkal kimagasló eredményeket. Több kutatás is bizonyította már, hogy a kutyák jelenléte segít megbirkózni a stresszel. Csökkentik a mindennapok okozta feszültséget, szorongást - ezzel segítik a nyugodt alváshoz szükséges körülmények megteremtését.


3. Biztonságérzetet ad
Megnyugtató érzés, hogy van egy barát, aki egyben testőr is! Vigyáztok egymásra, ráadásul a kutya éber érzékszerveinek hála  azonnal jelzi, ha valami nincs rendben.


4. Segít legyőzni az álmatlanságot
A kutya megnyugtató jelenléte, a stresszoldás, a szorongás legyőzése segíti a jó alvást. Megfordítva: elűzi az összes rossz dolgot, ami az elalvást gátolja.

 

Külön bejáratú ágymelegítő...
Külön bejáratú ágymelegítő... 
Fotó: tes.com

 

5. Kellemesen meleg ágy…
Ahogy összegömbölyödik melletted olyan, mintha egy mini radiátor kerülne melléd a takaró alá, igaz? Persze egy forró nyári napon nem biztos, hogy ez az érv megállja a helyét, de egy hideg téli estén már jól tud esni a bemelegített ágy, igaz?


6. Pluszpont: jó a kutyának is!
A kutyust igazán boldoggá teheted azzal, ha megengeded neki, hogy minél többet a közeledben lehessen. Az pedig, ha az éjszakát is melletted töltheti - imádni fogja!

 

 

Forrás: littlethings.com
Indexkép forrás: metromuttsdc.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Miért nyüszögnek alvás közben a kutyák? Miért nyüszögnek alvás közben a kutyák?
Csipog, horkant, vakkant, sírdogál… Különféle hangokat adhat ki kedvencünk álmában, mi pedig úgy érezhetjük, mintha a világ egyik legédesebb jelenetének tanúi lennénk. De azért eljátszhatunk a gondolattal, hogy biztos minden rendben van-e? Hagyjuk aludni, vagy inkább ébresszük fel?

Mennyire látnak jól a sötétben a kutyák? Mennyire látnak jól a sötétben a kutyák?
Elgondolkodtál már azon, minek köszönhető, hogy kedvenced olyan ügyesen elboldogul az esti sétákon? Vagy amikor sötétedés után kikéredzkedik a kertbe, hogy elvégezze a dolgát, és közben szaglásszon egy kicsit?

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. Praktiker AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás népmeséink Hírek - Címlapon
Kutyás népmeséink
Két kútba esett kutyát is megmentettek a héten a tűzoltók Hírek - Címlapon
Két kútba esett kutyát is megmentettek a héten a tűzoltók