A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

6 érv, miért aludj minden este kutyával

2016. szeptember 29., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Kutya az ágyban - kedvelt vitatéma, csak úgy záporoznak az érvek és ellenérvek. Vannak (főleg a nem-kutyások között), akik szerint egyenesen egészségtelen kutyával aludni. Mi most ellenérveket hoztunk, mik szerint igenis jótékony hatása van a kedvencünkkel való alvásnak!



Egy jó, pihentető alvás fontos része az egészséges életmódnak. De kutyával aludni? Igen, van pár előnye is annak, ha kutyáddal együtt alszotok - még az egészségre is jótékony hatást gyakorolhat! Nekünk, kutyásoknak nem kell bemutatni, milyen jó átölelni puha bundás kutyusunkat egy nehéz nap után… Természetesen kivételek vannak, a gazdi és a kutya személyiségétől is függhet a dolog.

 

1. Komfort
A testének melege, vagy a ritmikus szuszogása alvás közben… bármi is legyen, az tény, hogy van valami megnyugtató a kedvenc jelenlétében.

 

Nyugodt alvás - kutyának köszönhetően
Nyugodt alvás - a kutyának köszönhetően
Fotó: wallpaper4k.com


2. Stresszoldás
Nem véletlenül érnek el a terápiás kutyákkal kimagasló eredményeket. Több kutatás is bizonyította már, hogy a kutyák jelenléte segít megbirkózni a stresszel. Csökkentik a mindennapok okozta feszültséget, szorongást - ezzel segítik a nyugodt alváshoz szükséges körülmények megteremtését.


3. Biztonságérzetet ad
Megnyugtató érzés, hogy van egy barát, aki egyben testőr is! Vigyáztok egymásra, ráadásul a kutya éber érzékszerveinek hála  azonnal jelzi, ha valami nincs rendben.


4. Segít legyőzni az álmatlanságot
A kutya megnyugtató jelenléte, a stresszoldás, a szorongás legyőzése segíti a jó alvást. Megfordítva: elűzi az összes rossz dolgot, ami az elalvást gátolja.

 

Külön bejáratú ágymelegítő...
Külön bejáratú ágymelegítő... 
Fotó: tes.com

 

5. Kellemesen meleg ágy…
Ahogy összegömbölyödik melletted olyan, mintha egy mini radiátor kerülne melléd a takaró alá, igaz? Persze egy forró nyári napon nem biztos, hogy ez az érv megállja a helyét, de egy hideg téli estén már jól tud esni a bemelegített ágy, igaz?


6. Pluszpont: jó a kutyának is!
A kutyust igazán boldoggá teheted azzal, ha megengeded neki, hogy minél többet a közeledben lehessen. Az pedig, ha az éjszakát is melletted töltheti - imádni fogja!

 

 

Forrás: littlethings.com
Indexkép forrás: metromuttsdc.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk! Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk!
Csakúgy, mint az embereknél, az irritábilis bél szindróma, vagyis IBS a kutyák esetében is emésztőrendszeri panaszokat okoz. Bár náluk jóval ritkábban fordul elő, mégis fontos tudnunk róla.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről
Az intelligencia egyik fő alkotóeleme, az úgynevezett g faktor kutyáknál is létezik, és sok jellemzőjében, többek között öregedési mintázatában is hasonlít az emberi g faktorhoz. Ennek vizsgálata így közelebb vihet minket az emberi kogníció szerveződésének, valamint a korral járó kognitív hanyatlás folyamatának megértéséhez - írták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszék kutatói legújabb, a GeroScience című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart MTI Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás népmeséink Hírek - Címlapon
Kutyás népmeséink
Két kútba esett kutyát is megmentettek a héten a tűzoltók Hírek - Címlapon
Két kútba esett kutyát is megmentettek a héten a tűzoltók