A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ketrecek helyett saját házikók a kutyáknak - ez a menhely igazán különleges!

2017. november 09., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egy oregoni menhely száműzte a kenneleket, helyettük saját kis házakat építenek nekik, kifutóval. Az egész pedig egy gyönyörű árnyas erdőben van - nagyszerű első lépés egy új élet felé az árva kutyusoknak!Az oregoni  Luvable Dog Rescue menhelyén különleges kényelemben élhetnek a mentett kutyák. A menhely úgy látja, ezek az állatok eleget szenvedtek már életükben, ráadásul a menhelyi, gazdátlan lét sem fenékig tejfel számukra - igyekeznek hát minél szebbé tenni azt az időt is számukra, míg a nagybetűs Gazdi el nem jön értük.

 

Saját ház kifutóval - igazi kutyaparadicsom!
Saját ház kifutóval - igazi kutyaparadicsom!
Fotó: boredpanda.com

 

A Luvable Dog Rescue igazgatója, Liesl Wilhardt álmodta meg ezt a kutyaparadicsomot. Kislánykora óta imádja a kutyákat, különösen a pit bullokhoz fűzi szoros kapcsolat. A menhely egy 55 hektáros erdős területen fekszik, amit rétek, túraútvonalak keresztezik, önmagában már ez is igazán jó hely a négylábúak számára.

 

Hatalmas árnyas területen fekszik a menhely
Hatalmas árnyas területen fekszik a menhely
Fotó: boredpanda.com

 

Az igazi “luxust” azonban azok a kis házak hozzák a gazdátlan kutyák életébe, amiket a menhely dolgozói építenek számukra. Ezek miniatűr otthonok, belső terükben bútorokkal, használati tárgyakkal. Az egész olyan, mint egy átlagos ember otthona. Az, hogy a kutyák ilyen helyen élnek, segíti a gazdisodást: a menhely dolgozói pontosan fel tudják mérni, hogy az adott eb hogyan viselkedik egy belső térben: nekiáll-e például szétrágni a székek lábát, vagy a szétcincálja-e a kanapé párnáit, vagy épp csak lustálkodik a puha szőnyegen egész nap. Ennek megfelelően tudják őket tanítani, illetve pontos információkat adhatnak a gazdijelölteknek is.

 

A menhelyi kutyusok házai mind lilára vannak festve
A menhelyi kutyusok házai mind lilára vannak festve
Fotó: boredpanda.com

 

A kutyák házai hétköznapi otthonként vannak berendezve
A kutyák házai hétköznapi otthonként vannak berendezve
Fotó: boredpanda.com

 

Vidám házak, amikben a kutyusok gyakorolhatják a gazdis lét szabályait
Vidám házak, amikben a kutyusok gyakorolhatják a gazdis lét szabályait
Fotó: boredpanda.com

 

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: boredpanda.com
Cikk első megjelenése: 2016. november 04.

Témába vág

Tündéri mesefigurákká varázsolja a sérült és csúnyácska kutyákat, cicákat a művész Tündéri mesefigurákká varázsolja a sérült és csúnyácska kutyákat, cicákat a művész
Szívmelengető rajzai elrepítenek minket a Disney-mesék világába, ahol az esélytelen gazdikeresők is mesehőssé válhatnak. Gyönyörködjetek képeiben!

Felmérés: 5 évet is menhelyen tölthet egy-egy kutya Felmérés: 5 évet is menhelyen tölthet egy-egy kutya
A Jófogás 18 menhely megkérdezését követően ad körképet a sok esetben egyenként több száz kutyát elszállásoló létesítmények hazai helyzetéről. A válaszokból többek között kiderül, hogy milyen forrásokból gazdálkodnak, mennyi időt tölt egy kutya egy menhelyen, milyen költségekkel jár 1 éves gondozásuk, illetve az is, hogy közülük milyen arányban érkeznek állatszaporítók karmai közül.

Etetőtáljával alszik az idős mentett kutya, akinek régen minden falatért meg kellett küzdenie Etetőtáljával alszik az idős mentett kutya, akinek régen minden falatért meg kellett küzdenie
"Roppant hálásnak tűnik, mintha a biztonságot és az otthont jelentené számára."

Akár évekig magányosak a nagytestű kutyák a menhelyen: profi fotókkal és kozmetikussal kampányolnak Tatabányán Akár évekig magányosak a nagytestű kutyák a menhelyen: profi fotókkal és kozmetikussal kampányolnak Tatabányán
Nyár végével lassul az örökbefogadási kedv, ezért kezdett közös akcióba még most a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. a Tappancs Alapítvány és Őrszolgálat állatotthonával. A menhelyen a közepes és nagyobb testű kutyát kevesebben választanak, többségük csak évek múltán talál gazdára, de ez idő alatt is vezényszavakat tanulnak, képessé válnak pórázzal sétálni és szót fogadni. A szobakutyák jóval rövidebb idő alatt kerülnek ki a menhelyről, az ő betanításuk viszont a gazdira vár. A Bridgestone segítségével professzionális fotókat és hirdetéseket kaptak a kutyusok a tápon és az alapítvány autójára került gumiabroncs szetten kívül.

8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak 8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak
Kutyák: ők azok teljessé teszik az életünket. Ma elsősorban társként tartjuk a kutyát, korábban azonban szinte kivétel nélkül egy-egy meghatározott célra lettek a különböző fajták kitenyésztve. Mindegyiküknek más-más “foglalkozása” volt - ezekből mutatunk most be 8 különleges kutya-munkát.

Fontosak számodra az állatok? Így segítheted a menhelyeken és gyeptelepeken várakozókat! Fontosak számodra az állatok? Így segítheted a menhelyeken és gyeptelepeken várakozókat!
A magyarországi állatvédelem szélmalomharcot vív. A járvány az eddigi kilátástalan helyzetet csak tetézte, még nagyobb terhet róva az állatmentő szervezetekre, köztük nehezítve a hosszú ideje telepeken várakozó kutyák és macskák gazdisítását. Az elmúlt hónapok bezártságát mi emberek sem viseltük jól, a négylábúak életében pedig számos kockázatot is hordoz a hosszú távú raboskodás. A Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát Alapítvánnyal összegeztük nektek, hogy milyen veszélyeknek vannak kitéve a gyeptelepeken és menhelyeken élő állatok a bezártság miatt, hogy civilként hogyan segíthetünk nekik, valamint az értük dolgozó állatmentő szervezeteknek ezekben a nehéz időkben.

Addig ölelte az árva kutya a menhelyre látogató riportert, amíg örökbe nem fogadta Addig ölelte az árva kutya a menhelyre látogató riportert, amíg örökbe nem fogadta
Mintha azért könyörgött volna: „Kérlek, vigyél el innen! Vigyél magaddal!”

Európai szintű menhelyre gyűjtenek a Szurkolók Európai szintű menhelyre gyűjtenek a Szurkolók
Évente több tonna adományt kap külföldi magyaroktól is a világszinten egyedülálló – és egyik legismertebb – hazai állatvédő csoport, a Szurkolók az Állatokért. A kapott felajánlást – jellemzően állateledeleket és anyagi támogatást – a hazai fociklubok kemény magjából verbuválódott, radikális állatvédő csapat továbbadományozza. E mellett a szervezet rövidtávú célja egy európai szintű menhely létrehozása, amelynek érdekében most spanyolországi állatvédőkkel is felvették a kapcsolatot.

Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve
Rajzolt képkockákon elevenedik meg, milyen is az, amikor a menhelyről végre hazaviszed az árva négylábút, aki ettől kezdve szerető családban élhet.

7 érv, miért fogadj örökbe kutyát 7 érv, miért fogadj örökbe kutyát
Ne vásárolj, fogadj örökbe! Ezzel a mondattal nagyon sokszor találkozhatunk, mégis, még mindig vannak fenntartások az örökbefogadással szemben. Hét olyan érvet hoztunk, ami meggyőz minden hezitálót, hogy az örökbefogadást válassza!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Eutanázia - elutasítva! Hírek - Címlapon
Eutanázia - elutasítva!
Egy "virslinyi" múlt Hírek - Címlapon
Egy "virslinyi" múlt