A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ketrecek helyett saját házikók a kutyáknak - ez a menhely igazán különleges!

2017. november 09., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy oregoni menhely száműzte a kenneleket, helyettük saját kis házakat építenek nekik, kifutóval. Az egész pedig egy gyönyörű árnyas erdőben van - nagyszerű első lépés egy új élet felé az árva kutyusoknak!



Az oregoni  Luvable Dog Rescue menhelyén különleges kényelemben élhetnek a mentett kutyák. A menhely úgy látja, ezek az állatok eleget szenvedtek már életükben, ráadásul a menhelyi, gazdátlan lét sem fenékig tejfel számukra - igyekeznek hát minél szebbé tenni azt az időt is számukra, míg a nagybetűs Gazdi el nem jön értük.

 

Saját ház kifutóval - igazi kutyaparadicsom!
Saját ház kifutóval - igazi kutyaparadicsom!
Fotó: boredpanda.com

 

A Luvable Dog Rescue igazgatója, Liesl Wilhardt álmodta meg ezt a kutyaparadicsomot. Kislánykora óta imádja a kutyákat, különösen a pit bullokhoz fűzi szoros kapcsolat. A menhely egy 55 hektáros erdős területen fekszik, amit rétek, túraútvonalak keresztezik, önmagában már ez is igazán jó hely a négylábúak számára.

 

Hatalmas árnyas területen fekszik a menhely
Hatalmas árnyas területen fekszik a menhely
Fotó: boredpanda.com

 

Az igazi “luxust” azonban azok a kis házak hozzák a gazdátlan kutyák életébe, amiket a menhely dolgozói építenek számukra. Ezek miniatűr otthonok, belső terükben bútorokkal, használati tárgyakkal. Az egész olyan, mint egy átlagos ember otthona. Az, hogy a kutyák ilyen helyen élnek, segíti a gazdisodást: a menhely dolgozói pontosan fel tudják mérni, hogy az adott eb hogyan viselkedik egy belső térben: nekiáll-e például szétrágni a székek lábát, vagy a szétcincálja-e a kanapé párnáit, vagy épp csak lustálkodik a puha szőnyegen egész nap. Ennek megfelelően tudják őket tanítani, illetve pontos információkat adhatnak a gazdijelölteknek is.

 

A menhelyi kutyusok házai mind lilára vannak festve
A menhelyi kutyusok házai mind lilára vannak festve
Fotó: boredpanda.com

 

A kutyák házai hétköznapi otthonként vannak berendezve
A kutyák házai hétköznapi otthonként vannak berendezve
Fotó: boredpanda.com

 

Vidám házak, amikben a kutyusok gyakorolhatják a gazdis lét szabályait
Vidám házak, amikben a kutyusok gyakorolhatják a gazdis lét szabályait
Fotó: boredpanda.com

 

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: boredpanda.com
Cikk első megjelenése: 2016. november 04.

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását
Az angliai és a walesi tilalom elrendelése után a skót kormány is megtiltja az amerikai bully kutyafajta XL változatának tenyésztését és forgalmazását.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ők a legédesebb négylábú kadétok Hírek - Címlapon
Ők a legédesebb négylábú kadétok
Jobban együttérzünk kutyáinkkal, mint embertársainkkal Hírek - Címlapon
Jobban együttérzünk kutyáinkkal, mint embertársainkkal