A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ketrecek helyett saját házikók a kutyáknak - ez a menhely igazán különleges!

2017. november 09., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egy oregoni menhely száműzte a kenneleket, helyettük saját kis házakat építenek nekik, kifutóval. Az egész pedig egy gyönyörű árnyas erdőben van - nagyszerű első lépés egy új élet felé az árva kutyusoknak!Az oregoni  Luvable Dog Rescue menhelyén különleges kényelemben élhetnek a mentett kutyák. A menhely úgy látja, ezek az állatok eleget szenvedtek már életükben, ráadásul a menhelyi, gazdátlan lét sem fenékig tejfel számukra - igyekeznek hát minél szebbé tenni azt az időt is számukra, míg a nagybetűs Gazdi el nem jön értük.

 

Saját ház kifutóval - igazi kutyaparadicsom!
Saját ház kifutóval - igazi kutyaparadicsom!
Fotó: boredpanda.com

 

A Luvable Dog Rescue igazgatója, Liesl Wilhardt álmodta meg ezt a kutyaparadicsomot. Kislánykora óta imádja a kutyákat, különösen a pit bullokhoz fűzi szoros kapcsolat. A menhely egy 55 hektáros erdős területen fekszik, amit rétek, túraútvonalak keresztezik, önmagában már ez is igazán jó hely a négylábúak számára.

 

Hatalmas árnyas területen fekszik a menhely
Hatalmas árnyas területen fekszik a menhely
Fotó: boredpanda.com

 

Az igazi “luxust” azonban azok a kis házak hozzák a gazdátlan kutyák életébe, amiket a menhely dolgozói építenek számukra. Ezek miniatűr otthonok, belső terükben bútorokkal, használati tárgyakkal. Az egész olyan, mint egy átlagos ember otthona. Az, hogy a kutyák ilyen helyen élnek, segíti a gazdisodást: a menhely dolgozói pontosan fel tudják mérni, hogy az adott eb hogyan viselkedik egy belső térben: nekiáll-e például szétrágni a székek lábát, vagy a szétcincálja-e a kanapé párnáit, vagy épp csak lustálkodik a puha szőnyegen egész nap. Ennek megfelelően tudják őket tanítani, illetve pontos információkat adhatnak a gazdijelölteknek is.

 

A menhelyi kutyusok házai mind lilára vannak festve
A menhelyi kutyusok házai mind lilára vannak festve
Fotó: boredpanda.com

 

A kutyák házai hétköznapi otthonként vannak berendezve
A kutyák házai hétköznapi otthonként vannak berendezve
Fotó: boredpanda.com

 

Vidám házak, amikben a kutyusok gyakorolhatják a gazdis lét szabályait
Vidám házak, amikben a kutyusok gyakorolhatják a gazdis lét szabályait
Fotó: boredpanda.com

 

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: boredpanda.com
Cikk első megjelenése: 2016. november 04.

Témába vág

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ők a legédesebb négylábú kadétok Hírek - Címlapon
Ők a legédesebb négylábú kadétok
Jobban együttérzünk kutyáinkkal, mint embertársainkkal Hírek - Címlapon
Jobban együttérzünk kutyáinkkal, mint embertársainkkal