A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kipróbáltuk Szlovéniában milyen Glampingezni

Tržič-ben jártunk


2024. október 04., 15:00


Szerző: Böjte Csenge


Kategória: Utazás




3 napot töltöttünk a Ljubljana melletti kisvárosban, hogy felfedezzük a környék adta lehetőségeket. Megnéztük a Bledi-tavat, kirándultunk egy alpesi panorámaúton és kutyabarát glampingben szálltunk meg, ahol a dézsafürdőből élveztük a hegyek szépségét.



Budapesttől csupán 4,5 óra autózás alatt elérhető Tržič városka, aminek hangulatos történelmi óvárosa van, de Szlovénia leghosszabb hegygerincének, a Košutának a csúcsai is itt találkoznak a szomszédos Ausztriával.

Ebben a városban található a Glamping Mountain Fairy Tale, ahol 10 fából készült meseházikó várja a kutyás vendégeket.

Az egész park a Feng Shui elvei szerint van kialakítva, minden házhoz dézsafürdő tartozik és egy házban akár 4 fő is kényelmesen éjszakázhat.

Számunkra a legkedvesebb dolog, az a reggeli kosár volt, amit a vendéglátók a reggeli órákban az ajtó előtt hagynak. Izgalmas várni és kibontani a kosarat, amiben minden igényt kielégítő finomságok vannak.

A szállástól 25 perc autózás alatt megközelíthető a Bledi-tó, de számos környékbeli túrázási lehetőség is van, ami felfedezésre vár.

 

 

 

Glamping mountain fairy tale
Glamping Mountain Fairy Tale

 

 

1. nap
 

Kiutazás után Tržič várost fedezd fel, ott Kamnek festői csúcsára érdemes felkirándulni. Közvetlenül a régi városközpontból lehet meghódítható. A kirándulás után irány a Glamping, ami kutyabarát szálláshely. Éttermi tippünk a helyi ízek és nagy adagok miatt a Pizzerija Dolhar (ahol nem csak pizzát lehet enni, hanem helyi specialitásokat is).

 

 

Trzic-Kamnek
Trzic-Kamnek
 

 

2. nap

 

A Bledi-tavat érdemes feltérképezni. Mi először egy kevésbé ismert kilátópontról néztük meg a tavat, Zgornje Gorje mellett. A városkából kivezető betonút mellett álljatok meg  ingyenesen, ahol rátér az út az erdőbe. Koordináták: 46.3721277, 14.0451344. 

Összesen 6 km, 225 m szint, 2 órás program (de szép időben lehet piknikezni is ott). A GPX fájlt itt éred el.

 

A Bledi-tó egyébként körbesétálható, ami 6,5 km, de sok emberre számíts. Parkolni sok helyen tudtok, mi itt álltunk meg: P Mala Zaka. Szinten minden parkoló fizetős. A tó mellett érdemes felmenni egy közeli kilátóponthoz: Mala Osojnica, magasabbról élvezhető a kilátás, viszont itt is számíts tömegre. Ha helyi autentikus étteremben akarsz enni egy igazán jót, ne hagyd ki Gostišče Smuk éttermet Križe-ben (érdemes kétszemélyes tálat kérni).

 
Bledi-tó
Bledi-tó

3. nap

 

Hazautazás előtt a szállástól 13 percre levő Gozd falutól indulj kirándulni, ami kihagyhatatlan túraútvonal a kilátás és a terep miatt. A túra a Cerkev sv. Miklavža templom mellől indul, parkolni itt tudtok ingyenesen: Parkirišče Gozd za Kriško Goro. 

Már megterhelőbb kirándulás, a sok felfele menet és a terepviszonyok miatt: 10,5 km, 902 szint, 4:42 teljes menetidő, azaz az egy fél napos program. A GPX fájlt itt éred el.

 

 

Gozd-alpesi panorámaút
Gozd-alpesi panorámaút
 
 

Kedvcsináló videó a szállásról

 

Mi az a Glamping? Mi utánajártunk, kipróbáltuk, és nagyon bejött!

 
 
 
 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mitől lesz népszerű egy kutyafajta? Mitől lesz népszerű egy kutyafajta?
Tagadhatatlan, hogy vannak nagyobb népszerűségnek örvendő kutyák, mint kevésbé kiváltságos társaik. Számtalan oka lehet, hogy az emberek jobban ragaszkodnak egy-egy fajtához, míg mások a feledés homályába merülnek.

Nyugdíjba ment Pocak Nyugdíjba ment Pocak
Pocak 10 éves, és ügyesen szolgált a Vas vármegyei rendőrségen.

Az 1800-as években épült Károlyi-kastély vár kutyusoddal együtt Az 1800-as években épült Károlyi-kastély vár kutyusoddal együtt
A Károlyi Kastély Hotel & Restaurant 23 szállodai szobával, étteremmel és egy 50 hektáros arborétummal közkedvelt úticélja a kiskedvenceikkel utazó vendégeknek, hisz a kastély körüli ősfás park mindenki számára igazi kikapcsolódást nyújt.

Őszi kutyasétáltatás Őszi kutyasétáltatás
Az ősz kétségkívül a legideálisabb időszak a hosszú sétákra kutyusunkkal, hiszen nem olvadunk el a nyári melegben, és nem fagyunk át a téli latyakban. Sok gazdi több napos pihenésre indul kutyástul ősszel.

Kutyák a Titanicon Kutyák a Titanicon
Te tudtad, hogy kutyák is utaztak a Titanicon? Egészen pontosan 12 eb indult útnak New York felé, de csak hárman tudtak élve távozni a hajóról.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Petcast Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kennelköhögés a kölyökkutyákat sem kíméli, óvjuk őket a bajtól! Hírek - Címlapon
A kennelköhögés a kölyökkutyákat sem kíméli, óvjuk őket a bajtól!
Lazíts egyet a Bükkben! Hírek - Címlapon
Lazíts egyet a Bükkben!