A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

​Kitilthatják a kutyásokat a Tátrai Nemzeti Parkból – „A szigorítást maguknak köszönhetik a kutyások”

2023. május 12., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás
A tervezet szerint korlátozott területekre lehet csak bemenni kutyával, és lesznek olyan területek, ahová még pórázon vezetett kutyával se lehet majd bemenni. 

A Tátrai Nemzeti Park (TANAP) magashegyi területeire még pórázon vezetett kutyával se lehet majd túrázni egy új tervezet szerint. Eszerint csak az aszfaltúton is elérhető Tarajkáig lehet majd kutyával menni.

 

„A kutyák kitiltásának több oka is van, ezek közül a legfontosabb a vadvilág védelme” – idézi a turistamagzin.hu Peter Špickopf-ot, a TANAP igazgatóhelyettesét. Peter Špickopf szerint szinte biztos, hogy eleinte lázadozni fognak a döntés miatt, ám a szigorítást elsősorban maguknak köszönhetik a kutyások, akik sok esetben póráz nélkül sétáltatták a kedvenceiket a nemzeti park területein, holott ez jelenleg is tilos - írják.

 

 

A nemzeti parkban tilos póráz nélkül sétáltatni a kutyákat, ám ezt sokan nem tartották be
A nemzeti parkban tilos póráz nélkül sétáltatni a kutyákat, ám ezt sokan nem tartották be
A kép illusztráció!
Fotó: Unsplash - Kai Wenzel

 

 

Az igazgatóhelyettes rámutatott arra is, hogy a nemzeti park lengyel oldalán már több éve tilos a kutyák bevitele, a  szabályt megsértők pedig magas összegű bírságra számíthatnak. Utóbbinak is köszönhető valószínűleg, hogy ott már belenyugodtak a döntésbe.

 

Az új látogatási rendet még nem vezették be, és várhatóan még sok vitát fog kiváltani – mindenesetre érdemes lesz figyelni a tájékoztatásaikat.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Medve jelenlétére figyelmeztetnek a kedvelt kirándulóhelyeken Medve jelenlétére figyelmeztetnek a kedvelt kirándulóhelyeken
Legyünk figyelmesek, ha kirándulni, túrázni indulunk kutyánkkal: kedvelt kirándulóhelyek környékén is találtak medve jelenlétére utaló nyomokat.

A Budai-hegyekben lovasrendőrök ügyelnek az erdő nyugalmára A Budai-hegyekben lovasrendőrök ügyelnek az erdő nyugalmára
Márciustól rendszeressé válik a lovasrendőrök jelenléte a budai hegyekben. A Készenléti Rendőrség, a II. Kerületi Rendőrkapitányság és a Pilisi Parkerdő együttműködésében járőröző rendőrök elsősorban a főváros leglátogatottabb erdeiben, például a védett Hárs-hegyen segítik az erdő természetes állapotának megőrzését, illetve a természetjárókat, kutyasétáltatókat, kerékpárosokat és gyalogosokat, hogy konfliktusmentesen élvezhessék az erdei kikapcsolódást.

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ehetnek a kutyák fahéjas ételeket? Hírek - Címlapon
Ehetnek a kutyák fahéjas ételeket?
Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap Hírek - Címlapon
Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap