A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

​Kitilthatják a kutyásokat a Tátrai Nemzeti Parkból – „A szigorítást maguknak köszönhetik a kutyások”

2023. május 12., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás




A tervezet szerint korlátozott területekre lehet csak bemenni kutyával, és lesznek olyan területek, ahová még pórázon vezetett kutyával se lehet majd bemenni.



 

A Tátrai Nemzeti Park (TANAP) magashegyi területeire még pórázon vezetett kutyával se lehet majd túrázni egy új tervezet szerint. Eszerint csak az aszfaltúton is elérhető Tarajkáig lehet majd kutyával menni.

 

„A kutyák kitiltásának több oka is van, ezek közül a legfontosabb a vadvilág védelme” – idézi a turistamagzin.hu Peter Špickopf-ot, a TANAP igazgatóhelyettesét. Peter Špickopf szerint szinte biztos, hogy eleinte lázadozni fognak a döntés miatt, ám a szigorítást elsősorban maguknak köszönhetik a kutyások, akik sok esetben póráz nélkül sétáltatták a kedvenceiket a nemzeti park területein, holott ez jelenleg is tilos - írják.

 

 

A nemzeti parkban tilos póráz nélkül sétáltatni a kutyákat, ám ezt sokan nem tartották be
A nemzeti parkban tilos póráz nélkül sétáltatni a kutyákat, ám ezt sokan nem tartották be
A kép illusztráció!
Fotó: Unsplash - Kai Wenzel

 

 

Az igazgatóhelyettes rámutatott arra is, hogy a nemzeti park lengyel oldalán már több éve tilos a kutyák bevitele, a  szabályt megsértők pedig magas összegű bírságra számíthatnak. Utóbbinak is köszönhető valószínűleg, hogy ott már belenyugodtak a döntésbe.

 

Az új látogatási rendet még nem vezették be, és várhatóan még sok vitát fog kiváltani – mindenesetre érdemes lesz figyelni a tájékoztatásaikat.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Megszűnik egy túraútvonal a Mátrai Tájvédelmi Körzet területén Megszűnik egy túraútvonal a Mátrai Tájvédelmi Körzet területén
Túraútvonal-változásra kell számítania a túrázóknak a Mátrai Tájvédelmi Körzet területén.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál MTI Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért kaparják a kutyák a helyüket lefekvés előtt? Hírek - Címlapon
Miért kaparják a kutyák a helyüket lefekvés előtt?
Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap Hírek - Címlapon
Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap