A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap

2023. május 12., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Bámulatosan gyengéd és szeretetteljes kutya, aki egy szép napon egyszer csak beleszeretett egy kis mókusba, aki a kertünkben él egy fán.” 

 

Murphy, a golden retriever és Chippy, a mókus barátsága amennyire hihetetlen, annyira valódi. Míg a legtöbb kutya legszívesebben megkergetné a rőtbundásokat, Murphy úgy döntött, inkább szívébe fogadja a vadon élő állatkát. Gazdájának eleinte csak annyi tűnt fel, hogy kedvence gyanúsan sok időt tölt el a kertbe vezető hátsó ajtónál. Úgy üldögélt ott, mintha valamit (vagy valakit) elbűvölten figyelt volna. Így hát gazdája, Judie Jacobs is figyelni kezdett:

 

Kiderült, hogy egy mókus látogatott el hozzánk nap nap után, és idővel kialakult közöttük a bizalom. Chippynek neveztük el a mókust, ő pedig egyre közelebb merészkedett az ajtóhoz. Hívta Murphyt, tartson vele. Rettentő aranyosnak gondoltuk mindezt, természetesen támogattuk barátságukat” - idézte fel Jacobs.

 

 

 

 

Mogyorót és mókusoknak való ropogtatnivalókat helyeztek el a teraszon, Murphy pedig hamar megértette, mit jelent, amikor gazdája azt kérdezni tőle „Szeretnéd megetetni Chippyt?”. Ilyenkor a retriever odasétál a kamrához, leül, és türelmesen megvárja, míg összekészítik a finomságokat, majd kikíséri gazdáját a teraszra.

 

„Mára már a napirendünk része lett ezt a kis gesztus. Murphy még a legkedvesebb labdáját is ki szokta vinni Chippynek, egyéb kincsek társaságában. Bámulatosan gyengéd és szeretetteljes kutya, aki egy szép napon egyszer csak beleszeretett egy kis mókusba, aki a kertünkben él egy fán.”

 

 

 

 

 

Ám a történetnek itt még nincs vége. Chippy ugyanis egyre ritkábban jelentkezett, ami szomorúvá tette az aranyszívű kutyust. Nemsokára kiderült, miért maradtak el a látogatások:

 

Chippy egyszer csak megjelent, de nem volt egyedül. Rájöttünk, hogy azért ment el, hogy életet adjon kicsinyeinek, és amikor elég idősek voltak hozzá, már alig várta, hogy bemutassa őket Murphynek. Az egyik picinek csonka volt a farkincája, így őt Mogyinak neveztük el. Különös vonzalmat táplált a kutyánk iránt, és közöttük is ugyanolyan szoros barátság kezdett el kialakulni, mint korábban a mamájával. Chippy egyébként ma is sűrűn beköszön Murphyhez, és egyik-másik picinyét is szoktuk látni.”

 

 

 

 

És a mókusok csak jönnek és jönnek. Van egy szürkemókus barátjuk, Buff, és egy fekete színű, Eddie. Utóbbi abban a kis házikóban éldegél, amelyet Judie apukája barkácsolt a kertjükben élő mókusoknak. Murphy pedig minden alkalommal nagyon örül, amikor felbukkannak kis barátai:

 

„Talán a legnagyobb dolog, ami mindebből megtudhattunk, az az, hogy nagyon szereti a vadon élő állatokat. Órákon át üldögél az ajtó előtt, és nem győzi csodálni őket. Nem ugat rájuk, meg sem próbálja elkapni vagy megkergetni őket, csak figyelgeti, mit csinálnak. Megdicsérjük érte, és bátorítjuk arra, hogy továbbra is ilyen kedvességgel és gyengédséggel forduljon az állatok felé – pedig még szarvast is láttunk már a kertünkben!”

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@marty.and.murphy

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Grillparti és a kutyák - erre figyelj! Grillparti és a kutyák - erre figyelj!
A melegedő tavaszi napoktól megindul a grillszezon és abba se marad, míg ősz közepén rosszra nem fordul az időjárás. A kerti sütögetés a nyár elengedhetetlen programja, ám mint mindent, ezt is okosan és odafigyelve kell csinálnunk - főleg, ha négylábú barátunk is velünk tart!

Mindenki imádta a kutyát, aki berobbant a pályára, hogy ellopja a focilabdát Mindenki imádta a kutyát, aki berobbant a pályára, hogy ellopja a focilabdát
Még akkor sem akarta elengedni a focilabdát, amikor felemelték, hogy kicipeljék az arénából.

Majdnem elaludt a labrador kölyök, amikor terápiás tanuló kutyává avatták Majdnem elaludt a labrador kölyök, amikor terápiás tanuló kutyává avatták
Érezni lehetett a teremben, hogy olvadoznak a szívek - annyira édes volt az álmos kiskutya!

Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait
Nóziját odanyomta a kennel rácsához, és azt leste, mikor néznek rá végre, hogy megláthassák a benne rejlő kedvességet, szeretetet.

Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez? Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez?
Semmi sem melengeti meg annyira egy gazdi szívét, mint amikor látja, milyen jól kijönnek egymással kedvencei. Kutyák és macskák között gyakran alakul ki életre szóló barátság, de mi a helyzet a nyuszikkal? Őket is elfogadhatja a kutya, anélkül, hogy zsákmányként tekintene rájuk? Felülírhatja a szeretet a természetes ösztönt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
​Kitilthatják a kutyásokat a Tátrai Nemzeti Parkból – „A szigorítást maguknak köszönhetik a kutyások” Hírek - Címlapon
​Kitilthatják a kutyásokat a Tátrai Nemzeti Parkból – „A szigorítást maguknak köszönhetik a kutyások”
A modern kutyafajták agya nagyobb, mint az ősi fajtáké Hírek - Címlapon
A modern kutyafajták agya nagyobb, mint az ősi fajtáké