A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap

2023. május 12., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Bámulatosan gyengéd és szeretetteljes kutya, aki egy szép napon egyszer csak beleszeretett egy kis mókusba, aki a kertünkben él egy fán.” 

 

Murphy, a golden retriever és Chippy, a mókus barátsága amennyire hihetetlen, annyira valódi. Míg a legtöbb kutya legszívesebben megkergetné a rőtbundásokat, Murphy úgy döntött, inkább szívébe fogadja a vadon élő állatkát. Gazdájának eleinte csak annyi tűnt fel, hogy kedvence gyanúsan sok időt tölt el a kertbe vezető hátsó ajtónál. Úgy üldögélt ott, mintha valamit (vagy valakit) elbűvölten figyelt volna. Így hát gazdája, Judie Jacobs is figyelni kezdett:

 

Kiderült, hogy egy mókus látogatott el hozzánk nap nap után, és idővel kialakult közöttük a bizalom. Chippynek neveztük el a mókust, ő pedig egyre közelebb merészkedett az ajtóhoz. Hívta Murphyt, tartson vele. Rettentő aranyosnak gondoltuk mindezt, természetesen támogattuk barátságukat” - idézte fel Jacobs.

 

 

 

 

Mogyorót és mókusoknak való ropogtatnivalókat helyeztek el a teraszon, Murphy pedig hamar megértette, mit jelent, amikor gazdája azt kérdezni tőle „Szeretnéd megetetni Chippyt?”. Ilyenkor a retriever odasétál a kamrához, leül, és türelmesen megvárja, míg összekészítik a finomságokat, majd kikíséri gazdáját a teraszra.

 

„Mára már a napirendünk része lett ezt a kis gesztus. Murphy még a legkedvesebb labdáját is ki szokta vinni Chippynek, egyéb kincsek társaságában. Bámulatosan gyengéd és szeretetteljes kutya, aki egy szép napon egyszer csak beleszeretett egy kis mókusba, aki a kertünkben él egy fán.”

 

 

 

 

 

Ám a történetnek itt még nincs vége. Chippy ugyanis egyre ritkábban jelentkezett, ami szomorúvá tette az aranyszívű kutyust. Nemsokára kiderült, miért maradtak el a látogatások:

 

Chippy egyszer csak megjelent, de nem volt egyedül. Rájöttünk, hogy azért ment el, hogy életet adjon kicsinyeinek, és amikor elég idősek voltak hozzá, már alig várta, hogy bemutassa őket Murphynek. Az egyik picinek csonka volt a farkincája, így őt Mogyinak neveztük el. Különös vonzalmat táplált a kutyánk iránt, és közöttük is ugyanolyan szoros barátság kezdett el kialakulni, mint korábban a mamájával. Chippy egyébként ma is sűrűn beköszön Murphyhez, és egyik-másik picinyét is szoktuk látni.”

 

 

 

 

És a mókusok csak jönnek és jönnek. Van egy szürkemókus barátjuk, Buff, és egy fekete színű, Eddie. Utóbbi abban a kis házikóban éldegél, amelyet Judie apukája barkácsolt a kertjükben élő mókusoknak. Murphy pedig minden alkalommal nagyon örül, amikor felbukkannak kis barátai:

 

„Talán a legnagyobb dolog, ami mindebből megtudhattunk, az az, hogy nagyon szereti a vadon élő állatokat. Órákon át üldögél az ajtó előtt, és nem győzi csodálni őket. Nem ugat rájuk, meg sem próbálja elkapni vagy megkergetni őket, csak figyelgeti, mit csinálnak. Megdicsérjük érte, és bátorítjuk arra, hogy továbbra is ilyen kedvességgel és gyengédséggel forduljon az állatok felé – pedig még szarvast is láttunk már a kertünkben!”

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@marty.and.murphy

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Viszketés, könnyezés, vakarózás... Lehet, hogy kedvencünk allergiás? Bár a téma rendkívül komplex, összefoglalónkkal szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az eligazodásban.

Grillparti és a kutyák - erre figyelj! Grillparti és a kutyák - erre figyelj!
A melegedő tavaszi napoktól megindul a grillszezon és abba se marad, míg ősz közepén rosszra nem fordul az időjárás. A kerti sütögetés a nyár elengedhetetlen programja, ám mint mindent, ezt is okosan és odafigyelve kell csinálnunk - főleg, ha négylábú barátunk is velünk tart!

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Hírstart MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
​Kitilthatják a kutyásokat a Tátrai Nemzeti Parkból – „A szigorítást maguknak köszönhetik a kutyások” Hírek - Címlapon
​Kitilthatják a kutyásokat a Tátrai Nemzeti Parkból – „A szigorítást maguknak köszönhetik a kutyások”
A modern kutyafajták agya nagyobb, mint az ősi fajtáké Hírek - Címlapon
A modern kutyafajták agya nagyobb, mint az ősi fajtáké