A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai

2023. november 08., 10:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Nem csak egyszerűen papírok nélkül szállította a négy kiskutyát a román sofőr: a csempészett cigaretták alatt kuporgó apróságok még túl fiatalok is voltak a szállításhoz. A férfi Németországba tartott a cigarettákkal és a kiskutyákkal.Kiskutyák kuporogtak a cigarettát rejtő csomagok alatt egy román furgon rakterében, amikor a sofőrt az M1-es sztrádán ellenőrizték a pénzügyőrök. A férfi sem a kölyökkutyákkal, sem a cigarettával nem tudott elszámolni – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a facebook oldalán. Romániából Németországba tartott az az autó, aminek a raktere az adózatlan cigarettán kívül, bichon fajtajellegű kölyökkutyákat is szállított.

 

A megállított furgon rakterében 230 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak az ellenőrök – a dobozok és a bőröndök alatt pedig ott kuporgott négy, hófehér kiskutya. A kiskutyáknak semmilyen érvényes okmánya nem volt, ráadásul olyan fiatalok voltak, ami miatt még nem is lettek volna szállíthatóak. A férfi azt állította, hogy az elrejtett cigarettáról nem tud semmit.

 

A pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kutyáknak oltásuk, chipjük, és állatútlevelük sincs, így okmány hiányában és fiatal koruk miatt sem szállíthatók – írja a NAV. Az apróságok egy állatvédő egyesülethez kerültek, így már jó kezekben vannak.

A NAV munkatársai az adózatlan cigarettákat pedig lefoglalta, és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

 

Mint írják, a NAV tevékenysége több ponton is kapcsolódik az állatvédelemhez. 2022-ben a NAV 150-ként írta alá az Állatvédelmi Kódexet. Idén 49 kölyökkutya illegális kereskedelmét hiúsították meg. Az elmúlt évben lovat, fenyőrigót, tengelicet és macskákat is találtak a pénzügyőrök szolgálat közben.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

Hamis adatokkal szállított kölyökkutyákat koboztak el egy bolgár férfitól Hamis adatokkal szállított kölyökkutyákat koboztak el egy bolgár férfitól
Meghamisított adatokkal szállított kölyökkutyákat egy bolgár férfi, akit az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszánál ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Hírek - Címlapon
Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat
Ihat a kutya tejet? Hírek - Címlapon
Ihat a kutya tejet?