A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai

2023. november 08., 10:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem csak egyszerűen papírok nélkül szállította a négy kiskutyát a román sofőr: a csempészett cigaretták alatt kuporgó apróságok még túl fiatalok is voltak a szállításhoz. A férfi Németországba tartott a cigarettákkal és a kiskutyákkal.



Kiskutyák kuporogtak a cigarettát rejtő csomagok alatt egy román furgon rakterében, amikor a sofőrt az M1-es sztrádán ellenőrizték a pénzügyőrök. A férfi sem a kölyökkutyákkal, sem a cigarettával nem tudott elszámolni – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a facebook oldalán. Romániából Németországba tartott az az autó, aminek a raktere az adózatlan cigarettán kívül, bichon fajtajellegű kölyökkutyákat is szállított.

 

A megállított furgon rakterében 230 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak az ellenőrök – a dobozok és a bőröndök alatt pedig ott kuporgott négy, hófehér kiskutya. A kiskutyáknak semmilyen érvényes okmánya nem volt, ráadásul olyan fiatalok voltak, ami miatt még nem is lettek volna szállíthatóak. A férfi azt állította, hogy az elrejtett cigarettáról nem tud semmit.

 

A pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kutyáknak oltásuk, chipjük, és állatútlevelük sincs, így okmány hiányában és fiatal koruk miatt sem szállíthatók – írja a NAV. Az apróságok egy állatvédő egyesülethez kerültek, így már jó kezekben vannak.

A NAV munkatársai az adózatlan cigarettákat pedig lefoglalta, és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

 

Mint írják, a NAV tevékenysége több ponton is kapcsolódik az állatvédelemhez. 2022-ben a NAV 150-ként írta alá az Állatvédelmi Kódexet. Idén 49 kölyökkutya illegális kereskedelmét hiúsították meg. Az elmúlt évben lovat, fenyőrigót, tengelicet és macskákat is találtak a pénzügyőrök szolgálat közben.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Néhány hetes kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök Néhány hetes kölyökkutyákat mentettek a pénzügyőrök
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy román furgonban Komárom-Esztergom vármegyében.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Hírek - Címlapon
Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Ihat a kutya tejet? Hírek - Címlapon
Ihat a kutya tejet?