A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Közérdekű információk kutyatartóknak a koronavírus járvány idejére - minden egy helyen, folyamatosan frissítve!

2020. március 26., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Naprakész információk kutyatartók számára a koronavírus járvány kapcsán elrendelt korlátozásokról, ideiglenesen bevezetett szabályokról. Cikkünket folyamatosan frissítjük!



 

 


Figyelem! Ez a cikk az elmúlt időszakban nem frissült, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, mára azonban elavultak lehetnek!


 

 

A járvány kapcsán szinte percről percre érkeznek újabb információk, felhívások. Ezek minket, kutyatartókat is érintenek! Saját magunk-, családunk és környezetünk védelme érdekében nagyon fontos, hogy betartsuk az óvintézkedéseket. 

Hogy könnyebb legyen eligazodni és rátalálni a minket, gazdikat érintő intézkedésekre, információkra, egy helyen, az alábbiakban gyűjtjük össze őket. 

Cikkünk folyamatosan frissül!

 

 

Így zajlik a házi kedvenc elszállítása a fertőzött ingatlanról
2020.04.06.

Bárki megfertőződhet az új koronavírustól, ezért fontos, hogy előre felkészüljünk mindenre. A korlátozások, megelőzési ajánlások betartása segíthet, hogy elkerüljük a fertőződést, mégis kell lennie B és C tervünknek arra az esetre, ha mégis megtörténne a baj – hiszen egy (vagy több) kis négylábúért is felelősek vagyunk, az ő biztonságukról, egészségükről és szükségleteikről is gondoskodnunk kell. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatást adott ki, hogyan kell eljárni abban az esetben, ha állattartó kerül kórházba, és állatát el kell hozni az ingatlanról. Hogyan készüljünk fel gazdiként erre az esetre?
További részletek ide kattintva olvashatók.

 

 

Önkéntesek jelentkezését várja az EVÁR

2020.03.27.
Az állatvédő szervezetek összefogásával létrejött EVÁR is várja az önkéntesek jelentkezését, akik a járvány idején segíteni tudnának az egyedül maradt állatok ellátásában, elhelyezésében.

További részletek ide kattintva olvashatók.

 

 

Kijárási korlátozás - állataink ellátása és a kutyasétáltatás megengedett

2020.03.27.

Március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozás lép életbe a COVID-19 koronavírus járvány miatt . A rendelet szerint lakóhelyünket csak alapos indokkal hagyhatjuk el ez idő alatt - a kutyasétáltatás, állateledel beszerzés, állatok ellátása mind ilyen indoknak minősül. 

További részletek ide kattintva olvashatók.

 

 

Önkénteseket keres Budapest II. kerülete a veszélyeztetett állattartók segítéséhez

2020.03.25.

Felhívást tett közzé a II. kerületi önkormányzat, miszerint önkénteseket keresnek, akik segíteni tudnának a COVID-19 koronavírus járvány által veszélyeztetett állattartóknak. További részletek ide kattintva olvashatók. 

 

 

 

Az állatpatikák is nyitva lehetnek 15:00 óra után is

2020.03.23.

Az állatgyógyszertárak is mentesülnek a COVID-19 koronavírus járvány miatt hozott intézkedés alól, mely korlátozza egyes boltok, üzletek nyitvatartását. Indulás előtt azonban fontos tájékozódni, valamint a patikákban is szem előtt kell tartani a járvány miatt hozott szabályokat! További részletek ide kattintva olvashatók. 

 

 

 

Háziállataink nem terjesztik a koronavírust!

2020.03.23.

A Magyar Állatorvosi Kamara is hangsúlyozza, hogy eddigi tudásunk szerint nem veszélyes kedvenceinkre a vírus. Állataink tőlünk, gazdáktól nem kaphatják el, és ők sem adhatják át nekünk. További részletek ide kattintva olvashatók. 

 

 

 

Online tartja meg idén a Felelős Állattartás Napját a Rex Alapítvány

2020.03.21.

A járványra való tekintettel idén rendhagyó módon tartja meg a Rex Alapítvány a Felelős Állattartás napját: az esemény online zajlik majd, amit ráadásul egy nyereményjátékkal is egybekötnek! További részletek ide kattintva olvashatók. 

 

 

 

Lezárt kutyafuttatók

2020.03.20.

Nem csak a játszótereket és szabadtéri fitneszparkokat zárták le egyes településeken, hanem a kutyafuttatókat is, hisz közösségi tér lévén ezek is potenciális veszélyforrások lehetnek.  Tudomásunk szerint az alábbi településeken, kerületekben zárták le ezidáig a kutyafuttatókat: Kőszeg, Szeged, Kőbánya. További részletek ide kattintva olvashatók. 

 

 

 

Segítségre szorulnak az árva állatok - nincs tartaléka az állatmenhelyeknek

2020.03.19.

A zsúfolt állatmenhelyeknek nincs akkora anyagi tartalékuk, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult állapotot uralni tudják - közölte a Hangya Közösség Alapítvány az MTI-vel. További részletek ide kattintva olvashatók. 

 

 

 

Nem szankcionálja a hatóság, ha a járvány miatt tolódik kutyánk oltása

2020.03.19.

A koronavírus járványra való tekintettel az állatorvosok szinte kivétel nélkül azt kérték a gazdiktól, hogy csak sürgős esetben menjenek kedvencükkel a rendelőbe. Az országos főállatorvos tájékoztatása szerint a hatóság nem szankcionálja, ha a napokban, hetekben lejáró kötelező oltás ismétlése tolódik. További részletek ide kattintva olvashatók. 

 

 

 

Összefognak az állatvédők, hogy a járvány idején segíthessenek a házikedvenceknek

2020.03.17.

A hazai állatvédő szervezetek összefogásának köszönhetően indul útjára az Egyesített Vészhelyzeti Állatvédelmi Rendszer. A program a koronavírus járvány idején hivatott segítséget nyújtani az érintett családoknak és kedvenceiknek. További részletek ide kattintva olvashatók.  

 

 

 

Hasznos tanácsok kutyatartóknak

2020.03.13.

Veszélyhelyzet, korlátozások, elmaradó rendezvények - mind a megelőzést szolgálják, hisz hazánkban még nem beszélhetünk olyan riasztó számokról, mint Olaszországban. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, be kell tartsuk a rendeleteket, és nyugodtnak, fegyelmezettnek kell maradnunk. Jó azonban, ha józanésszel végiggondoljuk a helyzetünket, és felkészülünk minden eshetőségre. Különösen fontos ez gazdiként! Érdemes néhány óvintézkedést megtennünk saját és kedvencünk érdekében is! További részletek ide kattintva olvashatók.   

 

 

 

Elmaradó rendezvények

2020.03.11.

A 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények betiltásra kerülnek. Az intézkedés visszavonásig érvényes. Az intézkedés a kutyás rendezvényeket, így a kutyakiállításokat és a sporteseményeket is érinti. További részletek ide kattintva olvashatók.   

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Lydia Torrey

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni
Ha esik, ha fúj, nincs mese, menni kell. Ezt pedig különféle módokon adhatja tudtunkra kedvencünk, hiszen a szükség nagy úr. Hogyan mondja el, hogy szeretne sétálni?

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Praktiker Ebugatta JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sportesemény híján kutyák szaladgálását közvetítette egy amerikai kommentátor Hírek - Címlapon
Sportesemény híján kutyák szaladgálását közvetítette egy amerikai kommentátor
Önkénteseket keres Budapest II. kerülete a veszélyeztetett állattartók segítéséhez Hírek - Címlapon
Önkénteseket keres Budapest II. kerülete a veszélyeztetett állattartók segítéséhez