A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Közösen lépett fel az ügyészség büntető és közjogi szakága egy állatkínzó nővel szemben

2023. március 14., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a kutyáját súlyosan elhanyagoló nőt – emellett indítványozták a nő eltiltását az ebtartástól. A nő több hónapon keresztül nem gondoskodott a kutya etetéséről és itatásáról, ezzel majdnem az állat pusztulását okozta. Az alábbiakban olvasható a Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye.



 

Összehangolt ügyészi intézkedés keretében a Marcali Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt, míg a Somogy Vármegyei Főügyészség Közjogi Szakága keresetet nyújtott be azzal nővel szemben, aki nem gondoskodott megfelelően a kutyájáról, amivel majdnem az állat pusztulását okozta.

 

Az asszony fia 2022 év tavaszán hazavitt egy „bull” fajtájú keverékkutyát, melyről a vádlottnak kellett volna gondoskodnia. A nő ennek ellenére több hónapon keresztül, egészen 2022 augusztusáig nem adott megfelelően enni és inni az állatnak, ennek következtében a kutya kiszáradt és alultáplálttá vált. Az állat csak azért nem pusztult el, mert a vádlott szomszédjai több alkalommal ellátták élelemmel és vízzel.

 

Az asszony ezen kívül a kutyát egy rövid, forgókapocs nélküli láncon tartotta, így az eb a szükségleteinek megfelelően mozogni sem tudott, illetve rajta egy kezeletlen nyílt seb miatt rovarok, és más élősködők jelentek meg. A kutya állapota miatt végül állampolgári bejelentés érkezett a Marcali Rendőrkapitánysághoz, amely nyomást rendelt el, és az állatot az asszonytól lefoglalta.

 

A Marcali Járásbíróság a 2023 februárjában meghozott büntetővégzésével – az ügyészi váddal egyezően - mondta ki bűnösnek a nőt, akivel szemben 1 év börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

 

 

Ezzel egyidejűleg a Somogy Vármegyei Főügyészség Közjogi Szakága az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján, közérdekvédelmi jogkörben eljárva keresetet nyújtott be a Kaposvári Törvényszékre azért, hogy – a kutyák megfelelő tartására sem szándékkal, sem lehetőséggel nem rendelkező - nőt tiltsák el az ebtartástól.

 

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu
Indexkép forrás: A kép illusztráció - Unsplash/Jason Pofahl

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. június 7-én 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Hírstart Beagle Club Online Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák 5 érzékszerve: Tudtad, hogy egész másképp működnek, mint az emberé? Hírek - Címlapon
A kutyák 5 érzékszerve: Tudtad, hogy egész másképp működnek, mint az emberé?
Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Hírek - Címlapon
Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól