A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól

2023. március 14., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi. 

„Halk nyüszögés ütötte meg a fülem - a föld alól jöttek a hangok” - idézte fel a törökországi Soner Büyümez állatorvos az emlékezetes napot. Éppen egy vidéki farmon dolgozott, amikor kétségbeesett ugatásra lett figyelmes a távolból. Olyan volt, mint egy furcsa segélykiáltás. 

 

„Azonnal odarohantam, és ahogy közelebb értem, láttam, hogy egy kutya csapdába esett. Földcsuszamlás történhetett azon a helyen, ő pedig ott várt ránk, nyakig betemetve. Moccanni sem tudott, csak a feje látszott ki.”

 

 

Nyakig be volt temetve a mamakutya
Nyakig be volt temetve a mamakutya
Fotó: Soner Büyümüz

 

 

Az augusztusi forráságban szörnyen elgyötört volt, ki tudja, mióta volt beszorulva a földkupac alá. A férfi megragadott egy ásót, és azonnal elkezdte ellapátolni a kutya körül a földet. Ám itt még nem ért véget a történet: ásás közben újabb hangokra lett figyelmes, elhaló vinnyogás ütötte meg a fülét.

 

Kiderült, hogy a kutya nem volt egyedül: kölykeit is maga alá temette a föld. Miután kiszabadították, Büyümez puszta kézzel folytatta az ásást, nehogy sérülést okozzon az apróságoknak. Nem lehetett tudni, hányan vannak odalent, és hol vannak eltemetve a föld alatt.

 

 

 

 

Újabb és újabb bucik bukkantak elő, ahogy elkaparta felettük a földet, végül nyolc kiskutyát sikerült kiemelnie a föld alól. Mamájuk nem tágított, amíg mindegyikük elő nem került, egy kivételével épségben túlélték a megpróbáltatásokat. Az állatorvos elmondása szerint állapotuk a helyzethez képest kielégítő volt. Otthonukat a közeli gyümölcsöskertben rendezték be, ahova minden nap vittek élelmet és vizet a mamakutyának, hogy felnevelhesse kicsinyeit.

 

Forrás: dailysabah.com, thedodo.com
Indexkép forrás: Soner Büyümüz

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

Mindenki imádta a kutyát, aki berobbant a pályára, hogy ellopja a focilabdát Mindenki imádta a kutyát, aki berobbant a pályára, hogy ellopja a focilabdát
Még akkor sem akarta elengedni a focilabdát, amikor felemelték, hogy kicipeljék az arénából.

Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát
A járókelők tapssal és ujjongással jutalmazták a hős férfit, aki megmentette a bajba jutott négylábút.

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap
"Bámulatosan gyengéd és szeretetteljes kutya, aki egy szép napon egyszer csak beleszeretett egy kis mókusba, aki a kertünkben él egy fán.”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Közösen lépett fel az ügyészség büntető és közjogi szakága egy állatkínzó nővel szemben Hírek - Címlapon
Közösen lépett fel az ügyészség büntető és közjogi szakága egy állatkínzó nővel szemben
6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet Hírek - Címlapon
6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet