A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Itt a tavasz – így védekezz a kullancsok ellen!

2023. március 12., 14:15


Szerző: (X)


Kategória: Egészség




Egész évben támadnak a kullancsok, a tavasz kirobbanásával azonban még többel találkozhatunk természetjárás, de akár egy városi kutyaséta alkalmával is. Mire figyeljünk, hogy megóvjuk kutyánkat az akár életveszélyes betegségeket is terjesztő vérszívóktól?



 

Kullancsbénulás… Lyme-kór… Babéziózis… rendkívül veszélyes betegségek, amelyekkel akár a mi szeretett kutyánk találkozhat és az életébe is kerülhet – és amiket egy egyszerű kullancscsípés által is elkaphat kedvencünk. Nem lehet tehát eleget beszélni arról, mennyire fontos a kullancsok és más élősködők elleni védekezés. Annál is inkább, mivel egyre kevésbe lehet „kullancsszezonról” beszélni: az enyhe telek miatt egész évben találkozhatunk a vérszívókkal.

 

A kullancsokkal már nem csak a természetben találkozhatunk, egyre több van a lakott területeken is, így akár egy rutinszerű, rövid városi séta után is találhatunk kutyánkon. Egy néhány éve készült kutatás ráadásul arra is rámutatott: hazánkban közel 30-szor nagyobb az esély a kullancs által szerzett babéziózisra, mint Európa más országaiban.

 

 

Az enyhe telek hatására rendkívül sok a kullancs - nem csak a természetben!
Az enyhe telek hatására rendkívül sok a kullancs - nem csak a természetben!

 

 

 

A kullancsok elleni leghatékonyabb védekezés a megelőzés.

 

Elsődleges a kullancscsípés megelőzése, hiszen a vérszívók által terjesztett betegségek azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül halálos kimenetelűek is lehetnek.

 

Létezik már olyan megoldás, mellyel akár 6 hónapon keresztül tartós védelmet nyújthatunk kedvencünknek a veszélyes kullancsok ellen, egyben más élősködők ellen is, mint a bolhák, vagy épp a lepkeszúnyogok.

 

 

A kullancsok elleni leghatékonyebb védekezés a megelőzés
A kullancsok elleni leghatékonyebb védekezés a megelőzés

 

 

Ilyen a magas hatékonyságú deltametrin hatóanyagú Beaphar Canishield® nyakörv, mely akár fél éven keresztül védi négylábú családtagunkat, hiszen hatóanyaga folyamatosan szabadul fel. A nyakörv hatóanyaga, a deltametrin teljesen biztonságos a kutyára: nem kerül a vérkeringésébe, így kizárólag az élősködőket támadja. Hatékonyságát laboratóriumi és terepviszonyok között is tesztelték: mindkét esetben több mint 90%-os hatékonyságot mutatott!

 

A nyakörvet rendkívül könnyen felhelyezhetjük és levehetjük. Teljesen szagtalan, így se a kutya, se a gazdi orrát nem zavarja. Kis- és közepes-, valamint nagytestű kutyák számára is elérhető megfelelő méretű nyakörv, így biztosan megtalálhatjuk kedvencünk számára a legmegfelelőbbet!

 

 

 

Vigyázzunk kedvenceinkre, és védekezzünk az élősködők ellen - így gondtalanul élvezhetjük a közösen töltött időt!

 

 

Beaphar Canishield® nyakörv - kullancsok, bolhák, lepkeszúnyogok ellen

 

 


Cikk első megjelenése: 2023. február 24.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Rovarcsípés kutyáknál - Melyek a leggyakoribb csípések? Rovarcsípés kutyáknál - Melyek a leggyakoribb csípések?
Tavasszal és nyáron különösen veszélyesek lehetnek a rovarcsípések, de vannak olyanok is, melyekkel egész éven át találkozhatunk. Ezért is fontos, hogy mielőbb felismerjük a baj okát, és segítsünk kutyánknak. Ismerjük fel a leggyakoribb csípéseket!

Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők
A rovarcsípések gyakran bosszantó viszketést hagynak maguk után, máskor azonban komoly fájdalommal járhatnak, és életveszélyes állapotba is sodorhatják a kutyát. Hogyan óvhatjuk meg kedvencünket?

Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Viszketés, könnyezés, vakarózás... Lehet, hogy kedvencünk allergiás? Bár a téma rendkívül komplex, összefoglalónkkal szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az eligazodásban.

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Ebugatta Hírstart Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet Hírek - Címlapon
6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet
Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Hírek - Címlapon
Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett