A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya és Balaton

Hitek és tévhitek


2015. július 22., 06:00


Szerző: MateKrisz


Kategória: Közérdekű




Rengeteget fejlődött az elmúlt években a kutyás vendéglátás a Balaton parton, ezért számtalan vendéglátóhelyen és rendezvényen ott lehetsz kutyáddal is.



Nem összekeverendő a kutyával nyaralás a Balaton parton, a kutyával fürdéssel a Balatonban! Számtalan téves, elavult valós és féligazság van köztudatban a "kutya a Balaton vízében" témában - ez a hatásvadász médiáknak, továbbá a pontatlan és ellenőrizhetetlen online infóknak köszönhető.

 

A természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló 78/2008. (IV. 3.) Korm. rendelet a 7. mellékletében tiltja az állat bevitelét a fürdőhelyre.

  • Csak arra az időszakra vonatkozik a tiltás, amire a kijelölés. Ez javarészt júniustól augusztus végéig tart. Ezt követően az Önkormányzati tulajdonban lévő strandok gyakorlatilag a kezelésükben és felügyeletük alá tartozó közterületként üzemelnek, ahol nem tiltott a kutyák jelenléte, ha erről az Önkormányzat külön nem rendelkezik.
     
  • A hotelek, kempingek magántulajdonú házak és üdülők partszakaszára a fenti Korm. rendelet nem vonatkozik!
     
  • A nem strandként üzemelő partszakaszok, közterületek, az adott Önkormányzat, adott szabályaival - kevés van, ahol TILTOTT a kutyák jelenléte.
     
  • A közigazgatási határokon kívüli partszakaszok egy része a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kezelésében, az arra vonatkozó szabályok szerint használhatók kutyával.
     
  • A nem állami és nem Önkormányzati kezelésben és/vagy tulajdonban lévő partszakaszokon a tulajdonos, a bérlő vagy a partszakasz kezelője szabja meg, hogy kutyával milyen feltételekkel használható, vagy nem használható a partszakasz.
     
  • Az összes többi esetre vonatkozik az, amit gyakorta emlegetnek, hogy ha a parttól xx méterre beviszed a kutyád, akkor ott legálisan fürödhetsz - valóban, mert a tó belseje jogi értelemben állami tulajdonú és kezelésű, amire nem vonatkoznak a fenti játékszabályok!

2015. szeptember 12-én kerül megrendezésre Balatonfűzfőn a 4Tappancs szervezésében a Falkastrand 2015 esemény, ahol mindenki meggyőződhet arról, hogy a Balatonon is lehetséges - a szabályokat betartva -, kultúráltan fürödni kedvencünkkel. Mi ott leszünk, és támogatjuk a kezdeményezést! 

 

Több infó az eseményről ITT

 

Falkastrand 2015

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: Stefan Siman / Falkastrand 2015

Témába vág

Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók
A kutyás strandolás remek lehetőség arra, hogy kedvencünkkel együtt élvezzük a nyár örömeit. Azonban ahhoz, hogy a strandolás biztonságos és élvezetes legyen mindkettőtök számára, érdemes figyelembe venni néhány fontos állategészségügyi tudnivalót!

Ehet a kutya sárgadinnyét? Ehet a kutya sárgadinnyét?
Édes, zamatos gyümölcsünknek már a látványára is felfigyelhet kedvencünk, hiszen olyan, mint egy jókora labda. Hát még amikor szelünk belőle egy szeletet! A finom illatoknak ő sem tud ellenállni. Vajon adhatunk neki belőle?

Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra
Mentás tappancsok a friss leheletért, kókuszgolyó a csillogó szőrért és a gyümölcsös-kekszes muffin is ínycsiklandó elfoglaltságot nyújthat kedvencünknek. Könnyen és gyorsan elkészíthető jégkrémek a kutya igényeire szabva!

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya a vízben - mire figyeljünk? Hírek - Címlapon
Kutya a vízben - mire figyeljünk?
Mérgező növények, melyeket jobb, ha elkerül a kutya Hírek - Címlapon
Mérgező növények, melyeket jobb, ha elkerül a kutya