A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya és Balaton

Hitek és tévhitek


2015. július 22., 06:00


Szerző: MateKrisz


Kategória: Közérdekű
Rengeteget fejlődött az elmúlt években a kutyás vendéglátás a Balaton parton, ezért számtalan vendéglátóhelyen és rendezvényen ott lehetsz kutyáddal is.Nem összekeverendő a kutyával nyaralás a Balaton parton, a kutyával fürdéssel a Balatonban! Számtalan téves, elavult valós és féligazság van köztudatban a "kutya a Balaton vízében" témában - ez a hatásvadász médiáknak, továbbá a pontatlan és ellenőrizhetetlen online infóknak köszönhető.

 

A természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló 78/2008. (IV. 3.) Korm. rendelet a 7. mellékletében tiltja az állat bevitelét a fürdőhelyre.

 • Csak arra az időszakra vonatkozik a tiltás, amire a kijelölés. Ez javarészt júniustól augusztus végéig tart. Ezt követően az Önkormányzati tulajdonban lévő strandok gyakorlatilag a kezelésükben és felügyeletük alá tartozó közterületként üzemelnek, ahol nem tiltott a kutyák jelenléte, ha erről az Önkormányzat külön nem rendelkezik.
   
 • A hotelek, kempingek magántulajdonú házak és üdülők partszakaszára a fenti Korm. rendelet nem vonatkozik!
   
 • A nem strandként üzemelő partszakaszok, közterületek, az adott Önkormányzat, adott szabályaival - kevés van, ahol TILTOTT a kutyák jelenléte.
   
 • A közigazgatási határokon kívüli partszakaszok egy része a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kezelésében, az arra vonatkozó szabályok szerint használhatók kutyával.
   
 • A nem állami és nem Önkormányzati kezelésben és/vagy tulajdonban lévő partszakaszokon a tulajdonos, a bérlő vagy a partszakasz kezelője szabja meg, hogy kutyával milyen feltételekkel használható, vagy nem használható a partszakasz.
   
 • Az összes többi esetre vonatkozik az, amit gyakorta emlegetnek, hogy ha a parttól xx méterre beviszed a kutyád, akkor ott legálisan fürödhetsz - valóban, mert a tó belseje jogi értelemben állami tulajdonú és kezelésű, amire nem vonatkoznak a fenti játékszabályok!

2015. szeptember 12-én kerül megrendezésre Balatonfűzfőn a 4Tappancs szervezésében a Falkastrand 2015 esemény, ahol mindenki meggyőződhet arról, hogy a Balatonon is lehetséges - a szabályokat betartva -, kultúráltan fürödni kedvencünkkel. Mi ott leszünk, és támogatjuk a kezdeményezést! 

 

Több infó az eseményről ITT

 

Falkastrand 2015

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: Stefan Siman / Falkastrand 2015

Témába vág

Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek? Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek?
Piros foltok, viszkető bőr... Idővel egyre kellemetlenebb tünetek léphetnek fel, melyek komolyabb betegségre is utalhatnak. Mit kell tudnunk a kiütésekről és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Ehetnek a kutyák sárgabarackot? Ehetnek a kutyák sárgabarackot?
Édes illata és ízletes húsa szinte ellenállhatatlanná teszi e gyümölcsöt a legtöbb kutya számára. Vajon adhatunk neki belőle?

A nyár első napjával nyílik a Hirdi Kutyastrand! A nyár első napjával nyílik a Hirdi Kutyastrand!
Végre kezdi megmutatni magát a nyári jó idő, hamarosan pedig mentehetetlenül be is robban a legmelegebb évszak. Szerencsére idén is lesz lehetőség a hűsölésre a Hirdi Kutyastrandon!

A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben! A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben!
Toklász. Egyetlen apróság, mely borzasztó fájdalmat és súlyos szövődményeket okozhat a kutyának, ha utat talál testébe. Mit tehetünk a megelőzés érdekében, és hogyan segíthetünk, ha már megtörtént a baj?

Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton
Füge, az ifjú vizsla küldött nekünk élménybeszámolót egy kalandos kutyabarát pihenésről – fogadjátok szeretettel élményeit elsőkézből… vagyis elsőMancsból!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya a vízben - mire figyeljünk? Hírek - Címlapon
Kutya a vízben - mire figyeljünk?
Mérgező növények, melyeket jobb, ha elkerül a kutya Hírek - Címlapon
Mérgező növények, melyeket jobb, ha elkerül a kutya