A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya és Balaton

Hitek és tévhitek


2015. július 22., 06:00


Szerző: MateKrisz


Kategória: Közérdekű




Rengeteget fejlődött az elmúlt években a kutyás vendéglátás a Balaton parton, ezért számtalan vendéglátóhelyen és rendezvényen ott lehetsz kutyáddal is.



Nem összekeverendő a kutyával nyaralás a Balaton parton, a kutyával fürdéssel a Balatonban! Számtalan téves, elavult valós és féligazság van köztudatban a "kutya a Balaton vízében" témában - ez a hatásvadász médiáknak, továbbá a pontatlan és ellenőrizhetetlen online infóknak köszönhető.

 

A természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló 78/2008. (IV. 3.) Korm. rendelet a 7. mellékletében tiltja az állat bevitelét a fürdőhelyre.

  • Csak arra az időszakra vonatkozik a tiltás, amire a kijelölés. Ez javarészt júniustól augusztus végéig tart. Ezt követően az Önkormányzati tulajdonban lévő strandok gyakorlatilag a kezelésükben és felügyeletük alá tartozó közterületként üzemelnek, ahol nem tiltott a kutyák jelenléte, ha erről az Önkormányzat külön nem rendelkezik.
     
  • A hotelek, kempingek magántulajdonú házak és üdülők partszakaszára a fenti Korm. rendelet nem vonatkozik!
     
  • A nem strandként üzemelő partszakaszok, közterületek, az adott Önkormányzat, adott szabályaival - kevés van, ahol TILTOTT a kutyák jelenléte.
     
  • A közigazgatási határokon kívüli partszakaszok egy része a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kezelésében, az arra vonatkozó szabályok szerint használhatók kutyával.
     
  • A nem állami és nem Önkormányzati kezelésben és/vagy tulajdonban lévő partszakaszokon a tulajdonos, a bérlő vagy a partszakasz kezelője szabja meg, hogy kutyával milyen feltételekkel használható, vagy nem használható a partszakasz.
     
  • Az összes többi esetre vonatkozik az, amit gyakorta emlegetnek, hogy ha a parttól xx méterre beviszed a kutyád, akkor ott legálisan fürödhetsz - valóban, mert a tó belseje jogi értelemben állami tulajdonú és kezelésű, amire nem vonatkoznak a fenti játékszabályok!

2015. szeptember 12-én kerül megrendezésre Balatonfűzfőn a 4Tappancs szervezésében a Falkastrand 2015 esemény, ahol mindenki meggyőződhet arról, hogy a Balatonon is lehetséges - a szabályokat betartva -, kultúráltan fürödni kedvencünkkel. Mi ott leszünk, és támogatjuk a kezdeményezést! 

 

Több infó az eseményről ITT

 

Falkastrand 2015

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: Stefan Siman / Falkastrand 2015

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya a vízben - mire figyeljünk? Hírek - Címlapon
Kutya a vízben - mire figyeljünk?
Mérgező növények, melyeket jobb, ha elkerül a kutya Hírek - Címlapon
Mérgező növények, melyeket jobb, ha elkerül a kutya