A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya és Balaton

Hitek és tévhitek


2015. július 22., 06:00


Szerző: MateKrisz


Kategória: Közérdekű
Rengeteget fejlődött az elmúlt években a kutyás vendéglátás a Balaton parton, ezért számtalan vendéglátóhelyen és rendezvényen ott lehetsz kutyáddal is.Nem összekeverendő a kutyával nyaralás a Balaton parton, a kutyával fürdéssel a Balatonban! Számtalan téves, elavult valós és féligazság van köztudatban a "kutya a Balaton vízében" témában - ez a hatásvadász médiáknak, továbbá a pontatlan és ellenőrizhetetlen online infóknak köszönhető.

 

A természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló 78/2008. (IV. 3.) Korm. rendelet a 7. mellékletében tiltja az állat bevitelét a fürdőhelyre.

 • Csak arra az időszakra vonatkozik a tiltás, amire a kijelölés. Ez javarészt júniustól augusztus végéig tart. Ezt követően az Önkormányzati tulajdonban lévő strandok gyakorlatilag a kezelésükben és felügyeletük alá tartozó közterületként üzemelnek, ahol nem tiltott a kutyák jelenléte, ha erről az Önkormányzat külön nem rendelkezik.
   
 • A hotelek, kempingek magántulajdonú házak és üdülők partszakaszára a fenti Korm. rendelet nem vonatkozik!
   
 • A nem strandként üzemelő partszakaszok, közterületek, az adott Önkormányzat, adott szabályaival - kevés van, ahol TILTOTT a kutyák jelenléte.
   
 • A közigazgatási határokon kívüli partszakaszok egy része a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kezelésében, az arra vonatkozó szabályok szerint használhatók kutyával.
   
 • A nem állami és nem Önkormányzati kezelésben és/vagy tulajdonban lévő partszakaszokon a tulajdonos, a bérlő vagy a partszakasz kezelője szabja meg, hogy kutyával milyen feltételekkel használható, vagy nem használható a partszakasz.
   
 • Az összes többi esetre vonatkozik az, amit gyakorta emlegetnek, hogy ha a parttól xx méterre beviszed a kutyád, akkor ott legálisan fürödhetsz - valóban, mert a tó belseje jogi értelemben állami tulajdonú és kezelésű, amire nem vonatkoznak a fenti játékszabályok!

2015. szeptember 12-én kerül megrendezésre Balatonfűzfőn a 4Tappancs szervezésében a Falkastrand 2015 esemény, ahol mindenki meggyőződhet arról, hogy a Balatonon is lehetséges - a szabályokat betartva -, kultúráltan fürödni kedvencünkkel. Mi ott leszünk, és támogatjuk a kezdeményezést! 

 

Több infó az eseményről ITT

 

Falkastrand 2015

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: Stefan Siman / Falkastrand 2015

Témába vág

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Kezdődik a suli – Így készítsd fel kutyádat a változásra Kezdődik a suli – Így készítsd fel kutyádat a változásra
Közeledik a szünidő vége, de mi lesz a kutyusunkkal?

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében
Most őszintén: ki tudna rá haragudni? Annyira édes!

Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben
Nyitvatartási információk, rendezvények és a belépőjegyek alakulása a nyár utolsó napjaiban – és azon túl.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 MTI Ebugatta AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya a vízben - mire figyeljünk? Hírek - Címlapon
Kutya a vízben - mire figyeljünk?
Mérgező növények, melyeket jobb, ha elkerül a kutya Hírek - Címlapon
Mérgező növények, melyeket jobb, ha elkerül a kutya