A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Kutya vigyáz az elárvult bébi zsiráfra

2019. november 26., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Életveszélyes állapotban találtak rá a pár napos kis zsiráfra, akit anyja elhagyott. Szerencsére egy helyi gazda még időben rátalált!A Jazz nevet kapta a pár napos zsiráfgyerek, akit egy gazda talált meg a dél-afrikai vadonban életveszélyes állapotban. A kis zsiráfot elhagyta az anyja, egyedül pedig nem boldogult. Gyengén, kiszáradva, kómás állapotban várta a sorsát, de szerencséjére a megtalálója észnél volt: azonnal segítséget kért a helyi állatvédő szervezettől. 

 

Az árva zsiráf így a The Rhino Orphanage -hez került, akik alapvetően orrszarvúk mentésével foglalkoznak. Hunter, a vadőr kutya, aki az orvvadászok elleni harcban segédkezik, azonnal kíváncsian szimatolta körbe az új jövevényt - és onnantól nem volt hajlandó elmozdulni mellőle. Egész nap Jazz mellett maradt a szobában, és minden jel arra mutatott, hogy nagyon aggódik a zsiráfért. Míg Jazz nem kezdett jobban lenni, alig evett, csak feküdt a kis beteg mellett: 

 

 

 

 

 

Jazz azóta szépen gyógyul és erősödik, hála a szakértő kezeknek. Barátsága Hunterrel azóta is töretlen: megdöbbentő és gyönyörű a kettejük közötti szoros kapocs!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Befolyásolja a kutyák iránti szeretetünket az, hogy a világ mely pontján élünk? Befolyásolja a kutyák iránti szeretetünket az, hogy a világ mely pontján élünk?
Miért szeretik egyesek a házikedvenceket, míg mások nem? Egy tanulmány szerint óriási különbségek vannak a nemzetek között a kutya- és macskatartás tekintetében.

Magyar kutya lett a világ legjobb romkutató kutyája! Magyar kutya lett a világ legjobb romkutató kutyája!
Zen, a magyar mentőkutya bizonyult a legjobbnak a 25. IRO Mentőkutya Világbajnokságon. Remek teljesítményével bizonyította, a magyar mentőkutyák bizony a világ élvonalába tartoznak!

Megható módon kért segítséget egy patikustól a sérült mancsú kóbor kutya Megható módon kért segítséget egy patikustól a sérült mancsú kóbor kutya
Szemei reményt és bizalmat tükröztek... Szívmelengető történet egy hontalan kutyáról, akit hatodik érzéke vezethetett el segítőjéhez.

Kis kutya az óriások védelmében - spániel védi az orrszarvúkat az orvvadászoktól Kis kutya az óriások védelmében - spániel védi az orrszarvúkat az orvvadászoktól
Már csak két északi szélesszájú orrszarvú él a világon - a két nőstény az utolsó, akik az alfajt képviselik, így különösen fontos a felügyeletük. Sajnos az orvvadászok komoly fenyegetést jelentenek rájuk, ám a védelem is felkészült: legújabb segítőjük Drum, a kis springer spániel!

Kutya védi a növényeket a kártevőktől Ohioban Kutya védi a növényeket a kártevőktől Ohioban
Nem, nem írtuk félre: valóban kutyával védekeznek egy zöldségkertészetben a kártevők ellen. A különleges munkakutya nap mint nap segíti a munkát a farmon.

A 10 legegészségesebb kutyafajta A 10 legegészségesebb kutyafajta
Lehetetlen megjósolni, mennyi ideig fog élni egy kutya, ám léteznek olyan fajták, melyek esetében hosszabb élettartamra számíthatunk. Kevésbé hajlamosak genetikai rendellenességekre, mozgásszervi betegségekre, valamint bőr- és szőrproblémákra. Lássuk, melyek ezek a fajták!

Symba már lábadozik - segítségre van szüksége a gyógyuláshoz! Symba már lábadozik - segítségre van szüksége a gyógyuláshoz!
A világ egyik legjobb mentőkutyája, Symba, betegszabadságra kényszerült: a műtéten már túl van, szépen lábadozik, gyógyul. A teljes felépülés azonban még messze van. A munkához szükséges kondi visszanyeréséhez drága eszközre van szükség, aminek megvásárlásához segítséget kérnek.

Aqua, a világbajnok mentőkutya átkelt a szivárványhídon Aqua, a világbajnok mentőkutya átkelt a szivárványhídon
Együtt gyászolja az ország a fantasztikus mentőkutyát, Aquát, aki már régi barátaival játszhat az örök vadászmezőkön.

Kutyák védik a veszélybe került elefántokat az orvvadászoktól Kutyák védik a veszélybe került elefántokat az orvvadászoktól
Alig 300 elefánt maradt már csak az afrikai Maliban. Sajnos a csontjuk ma is nagy értéket képvisel a feketepiacon, így folyamatosan csempészik is ki a legyilkolt állatok csontjait az országból. Ennek azonban vége, méghozzá három különleges, holland kacsavadász kutyának köszönhetően!

Balesete után visszatért Melo, a nyomkövető Balesete után visszatért Melo, a nyomkövető
Egy csúnya baleset után hosszú lábadozással gyógyult meg Melo, a nyomkövető rendőrkutya. Felgyógyulása után újra a maximumot hozza: fáradhatatlanul várja és teljesíti a feladatait - írja a police.hu.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH Ebugatta Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Szövetségi bűncselekmény lett az Egyesült Államokban az állatkínzás Hírek - Címlapon
Szövetségi bűncselekmény lett az Egyesült Államokban az állatkínzás
Húst házhoz, az ünnepek előtt Hírek - Címlapon
Húst házhoz, az ünnepek előtt