A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Karácsonyi örökbefogadás – Örömében sírt a férfi, mikor megtudta, ideiglenes kutyája bizony marad

2023. december 29., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Igyekeztem távolságot tartani. De valójában minden vágyam az volt, bárcsak velünk maradhatna Mary."- Megható történet! 

Mary, a soványka Malinois keveréknek mielőbb nagy szüksége volt egy helyre, ahol gyógyulhat, és szeretettel veszik körbe. Abban a pillanatban, ahogy a Christian-házaspár meglátta segítségkérő hirdetését, el is döntötték, hogy befogadják a kutyát – már amennyiben az állatmentők is egyetértenek velük.

 

Mivel két kedvencük is ideiglenesként került hozzájuk anno, Doug és Michelle úgy gondolták, egy kis ideig örömmel gondoskodnának Maryről. Csak amíg összeszedi magát...

 

 

 

 

„Doug nyomatékosan kijelentette, hogy az ideiglenes befogadáson túl szó sem lehet többről”. Aztán kiderült, hogy Mary tökéletesen belepasszol a családjukba. Az első perctől fogva remekül kijött a meglévő két kutyával. Úgy figyelt ideiglenes gondozóira, mintha mindig is hozzájuk tartozott volna. Végül, csak kibújt a szög a zsákból:

 

Igyekeztem távolságot tartani, mármint érzelmileg. De valójában minden vágyam az volt, bárcsak örökbefogadhatnám Maryt” - vallotta be később a férfi. Szép finoman elkezdte „puhítani” a család többi tagját is ez irányba. Aztán kiderült, hogy felesége időközben (a legnagyobb titokban) már meg is beszélte az állatmentőkkel a továbbiakat.

 

„Annyit írt az üzenetben: Doug szereti Maryt, és Mary szereti Doug-ot. Szeretném meglepni vele Karácsonyra” - mondta el meghatottan Terry Fox, a Foxy and Hounds állatmentő szervezet vezetője.

 

 

 

 

Amint kézhez kapta az örökbefogadási szerződést, egy vadiúj, Mary nevére szóló bilétával együtt becsomagolta egy kis piros dobozba. Majd ráírta férje nevét és elhelyezte az ajándékot a karácsonyfa alá. Doug nem is gyanította, mekkora meglepetésben lesz része. Ahogy kibontotta a dobozkát, és meglátta a papírokat meg a bilétát, elsírta magát. Örömkönnyei közt ölelgette Mary kutyust.

 

„Ahogy megpillantottam, mi van benne, kész voltam, szétestem. Ezt az egyetlenegy dolgot szerettem volna karácsonyra.”

 

Mindez már több éve történt, de Doug és Mary ma is ugyanúgy imádják egymást. Családjuk ma is meghatottan idézi fel azt a bizonyos karácsonyt, amikor Apukát sikerült meglepni élete egyik legcsodásabb ajándékával.

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/marythemalinois/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Videófelvételek elemzése során arra jutottak a kutatók, hogy a kutyák legszívesebben elkerülnék az ölelést.

Első alkalommal lett keverék kutya agility-győztes a Westminster Kutyakiállításon Első alkalommal lett keverék kutya agility-győztes a Westminster Kutyakiállításon
Történelmet írt Nimble, a fekete-fehér kutyus: a fajtatiszta ebeket is megelőzte a rangos megmérettetésen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Hírek - Címlapon
Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
A szilveszteri ünneplés legyen állatbarát! Hírek - Címlapon
A szilveszteri ünneplés legyen állatbarát!