A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyabetegség Norvégiában - csökken a megbetegedések száma

2019. szeptember 23., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Lassan ugyan, de csökken a véres hányással és hasmenéssel járó megbetegedések száma. Az okokat azonban továbbra sem tudják biztosan megmondani.



Lassan ugyan, de csökkenni látszik a rejtélyes betegséget elkapó kutyák száma Norvégiában. Az agresszív betegség véres hányást és -hasmenést okoz a kutyáknál. Egészséges felnőtt kutyákat is megtámadott, és sokukat hamar el is vitt: egy-két napon belül, de volt olyan eset is, mikor a tünetek észlelése után a kórházba sem értek be a kutyával a gazdái. Szerencsére a kutyák nagy részét sikerült meggyógyítani. 

 

A betegség augusztus második felében ütötte fel a fejét, azóta folyamatosan zajlanak a vizsgálatok, ám egyelőre konkrét eredmény még nem született, mi okozhatja a tüneteket. Egyre inkább úgy tűnik, a betegség nem terjed kutyáról-kutyára. A laboratóriumi munkát tovább folytatják abban a reményben, hogy összefüggést találhatnak az esetek között. 

 

 

Még mindig nem tudják azonosítani a betegség pontos okát Norvégiában
Még mindig nem tudják azonosítani a betegség pontos okát Norvégiában - a kép illusztráció
Photo by Isabela Kronemberger on Unsplash

 

 

A betegség több városban is előfordult, nagy valószínűséggel több tényező együttesen okozhatták. Hannah Jørgensen, az Állatorvosi Intézet munkatársa rámutatott, hogy augusztus végén sok eső volt Norvégiában, ami magas hőmérséklettel párosult - előfordulhat, hogy ez is hatással volt a hirtelen megjelenésére. Lehetséges, hogy a környezeti feltételek különösen kedveztek a betegségnek, vagy épp ezek erősítették fel azt. 

 

Széles körben vizsgálják tovább tehát a baktériumokat és vírusokat, valamint elemzik az állatorvosok által megadott részletes adatokat, melyek segíthetnek megtalálni a kiváltó oko(ka)t.

 

 

 

Forrás: kommunikasjon.ntb.no, vetinst.no

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

7 jel, hogy kutyád nem érzi jól magát autózás közben 7 jel, hogy kutyád nem érzi jól magát autózás közben
Az utazási betegség létező dolog, de honnan tudhatjuk, hogy kedvencünk is ezzel küzd?

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk! Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk!
Csakúgy, mint az embereknél, az irritábilis bél szindróma, vagyis IBS a kutyák esetében is emésztőrendszeri panaszokat okoz. Bár náluk jóval ritkábban fordul elő, mégis fontos tudnunk róla.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Reális és irreális elvárások a kutyázásban Hírek - Címlapon
Reális és irreális elvárások a kutyázásban
Kutyaséta alatt is tehetsz a környezetedért! Hírek - Címlapon
Kutyaséta alatt is tehetsz a környezetedért!