A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyaéletek a foci VB-ért

2018. június 13., 17:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A focit lehet szeretni és nem szeretni. Ennek megfelelően mindannyiunk hozzáállása egy kicsit más ehhez a sporthoz. Ugyanakkor ott vannak a cégek, országok, akik nem csak a sport szépségét veszik észre, de az általa hozott hasznot is. De mennyi mindent lehet (szabad?) feláldozni a pénz oltárán?



Komoly versengés folyik a nagyobb sportesemények megrendezésének jogáért, hiszen dollármilliókról van szó. Reklámok, szurkolók, sportolók, stadionok, infrastruktúra és fejlesztések.

Fejlődés.

De tényleg csak fejlődést hoz egy-egy sportesemény rendezése?

 

Június 14-én kezdődik a foci VB. Ezúttal Oroszország nyerte el a jogot a megrendezésére, rohamos tempóban zajlott a felkészülés, a fejlesztések. Ahhoz, hogy a több százezer kül- és belföldi szurkoló minél jobban érezze magát, bizony a meccsek helyszínét is ki kell csinosítani. Házakat festenek, felújítanak, utakat hoznak helyre.

 

A szemetet is összetakarítják - legyen az élettelen, vagy élő. Az egyébként a városban tengődő hajléktalanokat átköltöztetik máshova (mert ez ugye a legegyszerűbb megoldás). Az utcákon azonban nem csak ők élnek, hanem száz meg száz kutya és macska is. Az ivartalanítás hiánya, az állatvédelem nehéz helyzete, az emberek hozzáállása miatt rengeteg kutya kénytelen az utcákon élni.

Pontosabban kénytelen VOLT.

Legtöbbjük életét feláldozták a rendezett, modern utcakép érzetének eléréséért.

 

Kétmillió kóbor kutya él a becslések szerint a foci VB helyszínéül szolgáló városokban
Kétmillió kóbor kutya él a becslések szerint a foci VB helyszínéül szolgáló városokban
Fotó: Denis Sinyakov/REUTERS

 

Közel kétmillióan írták alá azt a petíciót, amit az orosz állatvédők indítottak útjára. Ebben tiltakoztak a kóbor kutyák életének értelmetlen kioltása ellen. Hiába a nagy szám, hiába a rengeteg ígéret, melyet az illetékes hatóságok tettek az állatvédőknek: a vérontás nem maradt el. Nehezítette a helyzetet, hogy a kóbor kutyák befogása szinte külön üzletág Oroszországban: a befogott állatokért komoly pénzeket fizetnek a vállalkozóknak.

 

A Guardian szerint a VB helyszínéül szolgáló városokban körülbelül 2 millió kóbor kutya él. A hatóságok állítása szerint a gazdátlan állatok a befogás után menhelyre kerültek. Még ha így is történt, sajnos a menhelyeken is olyan áldatlan állapotok vannak, hogy sokkal ott sem jobb a kutyáknak...

 

 

Hát… így nézd végig idén a foci VB-t.

 

 

 

Témába vág

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért
A négyéves Jack Russell Terrier nap, mint nap elkápráztatja rajongóit bravúrjaival.

10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez 10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez
Test-lélek-szellem. Ha ezek egyensúlyban vannak, kiegyensúlyozott és harmonikus életet élhetünk. Kutyáinkra is érvényes ez, néhány egyszerű ötlettel pedig mi magunk is hozzájárulhatunk jólétükhöz.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán
A bundás óriás egyből mosolyt csalt az emberek arcára, amikor statisztának állt a mentősök gyakorlati napján.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Ebugatta Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
8 hónapos pitbull mentette meg a családját a tűztől Hírek - Címlapon
8 hónapos pitbull mentette meg a családját a tűztől
97 kölyökkutyát szállítottak volna papírok nélkül külföldre - a Nébih állította le a fuvart Hírek - Címlapon
97 kölyökkutyát szállítottak volna papírok nélkül külföldre - a Nébih állította le a fuvart