A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyák a tigrisek között

2016. január 31., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Mit keres három németjuhász egy tigrisparkban? És hogyan fogadták őket a lakók? Cikkünkből megtudhatod! - Csodás fotókkal és videóval!Az orvvadászat elterjedése és a szibériai tigrisek természetes élőhelyének rohamos csökkenése a kihalás szélére sodorta e gyönyörű állatokat. A nagymacskák jónéhány fajának képviselőit sajnos már soha többé nem vehetjük szemügyre. Felfoghatatlan miért akarhatja bárki is elpusztítani e fenséges szépségű élőlényeket… Van azonban egy hely, ahol menedékre lelhetnek e ritka faj példányai. Ez a szlovákiai Egyházfán található Szibériai Tigris Oázisa.

 

A Szibériai Tigris Oázisa parkban kutya és tigris is jól megfér egymás mellett
A Szibériai Tigris Oázisa parkban kutya és tigris is jól megfér egymás mellett

 

Yveta Irsová, a projekt megálmodója 1999-ben nyitotta meg az Oázist, amely napjainkban 28 tigrisnek ad otthont. Az erdőkkel és mezőkkel határos, közel egyhektáros területen elhelyezkedő tigrispark kialakítása során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy eredeti, természetes környezetükhöz hasonló feltételeket biztosítsanak az állatok számára. A nyugodt életkörülményeknek és a szeretetteljes gondoskodásnak köszönhetően a szibériai és bengáli tigrisek, valamint a berber oroszlán is jó egészségnek örvend - békésen éldegélnek az igényeiknek megfelelő helyen.

 
A dél-szlovákiai alapítvány célja a nagymacskák védelme mellett a faj genetikai állományának megőrzése és bővítése. A mindennapos feladatokat lelkes önkéntesek végzik, a négylábú lakók ellátásának költségeit a befolyó támogatásokból fedezik. A park szombaton és vasárnap 12.00-16.00 között látogatható, július és augusztus folyamán az érdeklődők minden nap 12.00-17.00 is megtekinthetik a tigriseket. 

 

Yveta Irsová, a
Yveta Irsová, a "Szibériai Tigris Oázisa" vezetője a tigrispark egyik lakójával
Fotó: tigre.sk

 

De mit is adhatnánk egy tigriskölyöknek, akinek mindene megvan, biztonságos, védett helyen él, és soha nem kell éheznie, hiszen minden nap megkapja az általa kívánt finom falatokat? Nos, a tulajdonosok erre is találtak megoldást három német juhászkutya képében. A 4 hónapos tigriskölyök Sunny mamája, a kétéves Suria röviddel születése után ismerkedett meg a kutyákkal, s a csapat tagjai azóta is elválaszthatatlanok. Kapcsolatukat hatalmas szeretet övezi: tigrisek és kutyák önfeledten játszanak és birkóznak egymással, és vadul kergetőznek a tágas zöld területen - természetesen kellő óvatossággal.

 

Kölyökbarátság - Suria, a szibériai tigris nőstény és Hugo, a német juhászkutya
Kölyökbarátság - Suria, a szibériai tigris nőstény és Hugo, a német juhászkutya
Fotó: dailymail.co.uk

 

A fényképek készítője, Lucia Zustakova maga is megélte a csodát a parkban tett látogatása során: “Suria minden nap játszik a kutyákkal, akik egyszerűen imádják őt. Magam is odavagyok az állatokért, az oázis egészen a szívemhez nőtt, hiszen ez egy nagyszerű projekt a kihalás szélén álló tigrisek számára!”

 

Tigris és kutya játéka a szlovákiai tigrisparkban
Tigris és kutya játéka a szlovákiai tigrisparkban
Suria, a tigris és a három németjuhász: Blacky, Hugo és Jenny
Suria, a tigris és a három németjuhász: Blacky, Hugo és Jenny

 

Suria mellett az állatpark más lakói is élvezik a kutyák társaságát. Blacky, Hugo és Jenny, a három németjuhász könnyedén belopta magát a kicsi Sunny szívébe is. Pillanatok alatt megtanulta, hogyan közeledjen a kutyákhoz, tudja, hogyan játsszon velük anélkül, hogy bármelyiküknek is sérülést okozna. Az ötösfogatot elnézve inkább testvérek játékát láthatjuk, mintsem két, egymástól teljesen távolálló faj veszélyes interakcióját. Barátságuknak az egész világon híre ment.

 

Számos példáját láthattuk már a fajok közötti barátságnak, legyen szó kutyákról és macskákról, őzekről, elefántokról, rókákról és szarvasokról. Ám bizonyítottan ez az első eset, ahol kutyák és tigrisek élik egymás mellett mindennapjaikat, méghozzá a legnagyobb egyetértésben! 

 

Forrás: barkpost.com, tigre.sk
Indexkép forrás: dailymail.co.uk
Cikk első megjelenése: 2015. december 05.
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

„Hát ki ez a jó kutyus?” - Így örülnek a kutyák, amikor megdicsérik őket „Hát ki ez a jó kutyus?” - Így örülnek a kutyák, amikor megdicsérik őket
Tündéri előtte-utána fotók készültek egy kutyanapköziben, amikor elhangzottak a bűvös szavak. Nézzétek csak!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Felháborító - Felgyújtották a Cerberos Kutyaiskolát! Hírek - Címlapon
Felháborító - Felgyújtották a Cerberos Kutyaiskolát!
Íme a legszexibbnek választott állatorvos Hírek - Címlapon
Íme a legszexibbnek választott állatorvos