A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyák a tigrisek között

2016. január 31., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Mit keres három németjuhász egy tigrisparkban? És hogyan fogadták őket a lakók? Cikkünkből megtudhatod! - Csodás fotókkal és videóval!



Az orvvadászat elterjedése és a szibériai tigrisek természetes élőhelyének rohamos csökkenése a kihalás szélére sodorta e gyönyörű állatokat. A nagymacskák jónéhány fajának képviselőit sajnos már soha többé nem vehetjük szemügyre. Felfoghatatlan miért akarhatja bárki is elpusztítani e fenséges szépségű élőlényeket… Van azonban egy hely, ahol menedékre lelhetnek e ritka faj példányai. Ez a szlovákiai Egyházfán található Szibériai Tigris Oázisa.

 

A Szibériai Tigris Oázisa parkban kutya és tigris is jól megfér egymás mellett
A Szibériai Tigris Oázisa parkban kutya és tigris is jól megfér egymás mellett

 

Yveta Irsová, a projekt megálmodója 1999-ben nyitotta meg az Oázist, amely napjainkban 28 tigrisnek ad otthont. Az erdőkkel és mezőkkel határos, közel egyhektáros területen elhelyezkedő tigrispark kialakítása során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy eredeti, természetes környezetükhöz hasonló feltételeket biztosítsanak az állatok számára. A nyugodt életkörülményeknek és a szeretetteljes gondoskodásnak köszönhetően a szibériai és bengáli tigrisek, valamint a berber oroszlán is jó egészségnek örvend - békésen éldegélnek az igényeiknek megfelelő helyen.

 
A dél-szlovákiai alapítvány célja a nagymacskák védelme mellett a faj genetikai állományának megőrzése és bővítése. A mindennapos feladatokat lelkes önkéntesek végzik, a négylábú lakók ellátásának költségeit a befolyó támogatásokból fedezik. A park szombaton és vasárnap 12.00-16.00 között látogatható, július és augusztus folyamán az érdeklődők minden nap 12.00-17.00 is megtekinthetik a tigriseket. 

 

Yveta Irsová, a
Yveta Irsová, a "Szibériai Tigris Oázisa" vezetője a tigrispark egyik lakójával
Fotó: tigre.sk

 

De mit is adhatnánk egy tigriskölyöknek, akinek mindene megvan, biztonságos, védett helyen él, és soha nem kell éheznie, hiszen minden nap megkapja az általa kívánt finom falatokat? Nos, a tulajdonosok erre is találtak megoldást három német juhászkutya képében. A 4 hónapos tigriskölyök Sunny mamája, a kétéves Suria röviddel születése után ismerkedett meg a kutyákkal, s a csapat tagjai azóta is elválaszthatatlanok. Kapcsolatukat hatalmas szeretet övezi: tigrisek és kutyák önfeledten játszanak és birkóznak egymással, és vadul kergetőznek a tágas zöld területen - természetesen kellő óvatossággal.

 

Kölyökbarátság - Suria, a szibériai tigris nőstény és Hugo, a német juhászkutya
Kölyökbarátság - Suria, a szibériai tigris nőstény és Hugo, a német juhászkutya
Fotó: dailymail.co.uk

 

A fényképek készítője, Lucia Zustakova maga is megélte a csodát a parkban tett látogatása során: “Suria minden nap játszik a kutyákkal, akik egyszerűen imádják őt. Magam is odavagyok az állatokért, az oázis egészen a szívemhez nőtt, hiszen ez egy nagyszerű projekt a kihalás szélén álló tigrisek számára!”

 

Tigris és kutya játéka a szlovákiai tigrisparkban
Tigris és kutya játéka a szlovákiai tigrisparkban
Suria, a tigris és a három németjuhász: Blacky, Hugo és Jenny
Suria, a tigris és a három németjuhász: Blacky, Hugo és Jenny

 

Suria mellett az állatpark más lakói is élvezik a kutyák társaságát. Blacky, Hugo és Jenny, a három németjuhász könnyedén belopta magát a kicsi Sunny szívébe is. Pillanatok alatt megtanulta, hogyan közeledjen a kutyákhoz, tudja, hogyan játsszon velük anélkül, hogy bármelyiküknek is sérülést okozna. Az ötösfogatot elnézve inkább testvérek játékát láthatjuk, mintsem két, egymástól teljesen távolálló faj veszélyes interakcióját. Barátságuknak az egész világon híre ment.

 

Számos példáját láthattuk már a fajok közötti barátságnak, legyen szó kutyákról és macskákról, őzekről, elefántokról, rókákról és szarvasokról. Ám bizonyítottan ez az első eset, ahol kutyák és tigrisek élik egymás mellett mindennapjaikat, méghozzá a legnagyobb egyetértésben! 

 

Forrás: barkpost.com, tigre.sk
Indexkép forrás: dailymail.co.uk
Cikk első megjelenése: 2015. december 05.
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul
„Fogalmam sincs, mihez kezdenék nélküle. Egészen más lenne az életem, ha Echo nem lenne benne.”

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

A Te kutyádnak is van legjobb barátja? A Te kutyádnak is van legjobb barátja?
Az ember legjobb barátja a kutya – nem is kérdéses e szavak igazságtartalma. De honnan lehetünk ennyire biztosak benne? Bundás pajtásunk szívének minden szeretete felénk irányul vagy azért más(ok)nak is akad benne hely?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Hírstart AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Felháborító - Felgyújtották a Cerberos Kutyaiskolát! Hírek - Címlapon
Felháborító - Felgyújtották a Cerberos Kutyaiskolát!
Íme a legszexibbnek választott állatorvos Hírek - Címlapon
Íme a legszexibbnek választott állatorvos