A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Őzike és kölyök kutyus – Egy végtelen barátság kezdete

2015. július 25., 16:15


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Könnyű
A kutya és más fajok között kötött jó kapcsolatból sosem lehet hiány. Gyakorta megjelenik a világhálón egy-egy aranyos történet, melyet mi is igyekszünk mihamarabb megosztani, nehogy bárki kimaradjon a cukiságból.Emlékeztek Bubbles, az afrikai elefánt és Bella a labrador barátságára? Esetleg Ingora a németjuhászra, és Poldira a bagolyra? Netalántán Bogár kutyára, és Artúr malackára? Mind a különböző fajok közötti barátság létezésének megtestesítői, és kézzel fogható bizonyítékai.

Most egy új, frissen szövődő kapcsolatot mutatunk be Nektek, mely leginkább Kate a dog, és Pipa a szarvas kapcsolatához hasonlítható.

 

Ismerjétek meg tehát a két kölyköt, vagyis Liát a pici ausztrál juhászkutyát, és újdonsült barátját, Hansit, a kis gidát.

 

Egy baráti kutyapuszi :)

 

Hansit egy hetes korában hagyta magára az anyja, és egy környékbeli gazda talált rá. Hazavitte regensburgi farmjára, ahol a család gondoskodásának köszönhetően a kicsi gida megerősödött és lassacskán megbarátkozott az új környezettel. Ám, ami ezután történt, mindenkit meglepett! Lia, a 3 hónapos kölyökkutyus szinte testvérének fogadta Hansit és féltő gonddal terelgeti, bármerre is jár a farmon. Mivel együtt fognak felnőni, akár elválaszthatatlan barátság is kialakulhat közöttük.

 

Bár a történet aranyos, és lehet, hogy Hansi megmentőjére akadt, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a magukra hagyott gidák nem feltétlenül magányosak. Anyjuk elfekteti őket a magas fűben, bozótosban, hogy biztonságban legyenek, amíg ő élelmet gyűjt, esetleg menekül a veszély elől. Ezekhez a látszólag magányos gidákhoz TILOS hozzányúlni, ugyanis az őzmama nem fogadja őket vissza, ha az ember szagát hordozzák magukon. Bármennyire is aranyos, és cuki egy kis Bambi, ne engedjünk a kísértésnek, maradjunk távol tőle! Aki mindenáron tenni akar valamit, az értesítse a helyi erdészeket. Ők figyelni fogják a gidát.

 

Lia és Pippa

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: http://www.catersnews.com/

Témába vág

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyaszimattal a netes bűncselekmények ellen? Hírek - Címlapon
Kutyaszimattal a netes bűncselekmények ellen?
Kisállat-biztosítás az Aegon Biztosítótól Hírek - Címlapon
Kisállat-biztosítás az Aegon Biztosítótól