A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyák segítenek az Orlandói lövöldözés túlélőinek

2016. június 14., 16:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Amerika minden pontjáról érkeztek terápiás kutyák, hogy támaszt, segítséget nyújtsanak a borzalmas tragédia túlélőinek.



Néhány óra leforgása alatt félszáz ember vesztette életét, még ennél is többen megsebesültek az Orlandói lövöldözésben. Egy újabb borzalmas hír, mely megrázta a világot. A chicagói központú Lutheran Church Charities (LCC) speciálisan képzett munkatársai és azok terápiás- és segítőkutyái azonnal a helyszínre utaztak, hogy segítséget nyújtsanak a megrázó esemény után.

 

 

 

“Egy, a tragédia helyszínéhez közeli templom hívására érkeztünk Orlandóba” mondta az LCC igazgatója, Tim Hetzner a The Dodonak. ”Amint hallottuk a történteket, csomagoltunk és foglaltuk a repülőjegyeket.”

 

Tizenegy kutya érkezett Orlandóba hétfőn, egy pedig kedden, repülővel. Már akkor kiderült, milyen nagy szükség van most rájuk, mikor a gépből kiléptek. Már a reptéren rengeteg ember megállt, gyönyörködött a kutyában, odamentek megsimogatni. A négylábú segítőknek köszönhetően talán megkezdődik a gyógyulás folyamata.

 

 

 

“Mindenki szereti simogatni, dédelgetni a kutyákat. Ez segít nekik beszélni, megnyílni. A kutyát simogatva megnyugszik a test és a lélek: csökken a vérnyomás, pihenni tud a test. Az így kialakult nyugalomban könnyebb megnyílni, és a történtekről, érzésekről, élményekről beszélni.” - mondta Hetzner.

 

A kutyák az első napjukon körülbelül 300 emberrel találkoztak. “Az áldozatokkal, azok családjaikkal, szemtanúkkal dolgozunk itt. És egy egész közösséggel. A klub személyzetét is meg fogjuk látogatni, akik ott dolgoznak, ahol a támadás történt. Borzalmas, ami történt, nagyon sok dolgunk lesz az elkövetkezendőkben.”

 

 

 

A kutyák és vezetőik most hosszabb időre Orlandóban maradnak. Hetzner szerint már most érezhető a kutyák hatása: “Mindenki meg akarja simogatni őket. Vannak olyanok, akik csak fekszenek mellettük a földön és simogatják, beszélnek a kutyához. Olyanok ők, mint egy híd: megnyitják az emberek szívét, engedik őket beszélni, meghallgatnak mindent, amit az ember el akar mondani nekik. És a beszéd az egyik legjobb gyógyír.”

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: facebook.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán 5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán
Mit tegyünk, és mit ne tegyünk, amikor úgy hozza az élet, hogy a sétán összetalálkozunk egy segítőkutyával és gazdijával?

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára
Justin még csak 6 éves, de büszkén vette át diplomáját. Bizony, egy golden retrieverről van szó, aki lelkesen támogatta fogyatékkal elő gazdiját egyetemi tanulmányai során is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megszületett a deteki mészárosok várható büntetése Hírek - Címlapon
Megszületett a deteki mészárosok várható büntetése
Az egészségügyi költségeken is spórolhatsz, ha kutyát tartasz! Hírek - Címlapon
Az egészségügyi költségeken is spórolhatsz, ha kutyát tartasz!