A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyák segítenek az Orlandói lövöldözés túlélőinek

2016. június 14., 16:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Amerika minden pontjáról érkeztek terápiás kutyák, hogy támaszt, segítséget nyújtsanak a borzalmas tragédia túlélőinek.



Néhány óra leforgása alatt félszáz ember vesztette életét, még ennél is többen megsebesültek az Orlandói lövöldözésben. Egy újabb borzalmas hír, mely megrázta a világot. A chicagói központú Lutheran Church Charities (LCC) speciálisan képzett munkatársai és azok terápiás- és segítőkutyái azonnal a helyszínre utaztak, hogy segítséget nyújtsanak a megrázó esemény után.

 

 

 

“Egy, a tragédia helyszínéhez közeli templom hívására érkeztünk Orlandóba” mondta az LCC igazgatója, Tim Hetzner a The Dodonak. ”Amint hallottuk a történteket, csomagoltunk és foglaltuk a repülőjegyeket.”

 

Tizenegy kutya érkezett Orlandóba hétfőn, egy pedig kedden, repülővel. Már akkor kiderült, milyen nagy szükség van most rájuk, mikor a gépből kiléptek. Már a reptéren rengeteg ember megállt, gyönyörködött a kutyában, odamentek megsimogatni. A négylábú segítőknek köszönhetően talán megkezdődik a gyógyulás folyamata.

 

 

 

“Mindenki szereti simogatni, dédelgetni a kutyákat. Ez segít nekik beszélni, megnyílni. A kutyát simogatva megnyugszik a test és a lélek: csökken a vérnyomás, pihenni tud a test. Az így kialakult nyugalomban könnyebb megnyílni, és a történtekről, érzésekről, élményekről beszélni.” - mondta Hetzner.

 

A kutyák az első napjukon körülbelül 300 emberrel találkoztak. “Az áldozatokkal, azok családjaikkal, szemtanúkkal dolgozunk itt. És egy egész közösséggel. A klub személyzetét is meg fogjuk látogatni, akik ott dolgoznak, ahol a támadás történt. Borzalmas, ami történt, nagyon sok dolgunk lesz az elkövetkezendőkben.”

 

 

 

A kutyák és vezetőik most hosszabb időre Orlandóban maradnak. Hetzner szerint már most érezhető a kutyák hatása: “Mindenki meg akarja simogatni őket. Vannak olyanok, akik csak fekszenek mellettük a földön és simogatják, beszélnek a kutyához. Olyanok ők, mint egy híd: megnyitják az emberek szívét, engedik őket beszélni, meghallgatnak mindent, amit az ember el akar mondani nekik. És a beszéd az egyik legjobb gyógyír.”

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: facebook.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán 5 hasznos tanács, ha segítőkutyás párossal találkozunk a sétán
Mit tegyünk, és mit ne tegyünk, amikor úgy hozza az élet, hogy a sétán összetalálkozunk egy segítőkutyával és gazdijával?

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára
Justin még csak 6 éves, de büszkén vette át diplomáját. Bizony, egy golden retrieverről van szó, aki lelkesen támogatta fogyatékkal elő gazdiját egyetemi tanulmányai során is.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH Rehabportál MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megszületett a deteki mészárosok várható büntetése Hírek - Címlapon
Megszületett a deteki mészárosok várható büntetése
Az egészségügyi költségeken is spórolhatsz, ha kutyát tartasz! Hírek - Címlapon
Az egészségügyi költségeken is spórolhatsz, ha kutyát tartasz!