A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az egészségügyi költségeken is spórolhatsz, ha kutyát tartasz!

2016. június 14., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




A kutyatartás egészséges: az állattartók sokkal kevesebbet járnak orvoshoz, kevesebbet kell gyógyszerre költeniük. Emellett az a végtelen szeretet, amit tőlük kapunk is jó hatással van lelkünkre!



Kedvencként tartott háziállatokkal több milliárdos megtakarítást érhetünk el az egészségügynek - írja a Bayer gyógyszergyártó cég a sajtóanyagában. A vállalat nem csak nyomon követi, de támogatja is az ember és állat közötti köteléket. Tisztában vannak az állattartás pozitív hozadékaival: a kedvenceinkkel való kapcsolat pozitívan hat a mentális, fizikai egészségünkre.

 

Kutyatartás: igen jó hatással van mind a fizikai mind a mentális egészségünkre
Kutyatartás: igen jó hatással van mind a fizikai mind a mentális egészségünkre
Fotó: bayer.co.hu

 

Több felmérés, kutatás is bizonyítja, hogy a kutyatartóknak alacsonyabb a vérnyomása, koleszterinszintje, jobban kezeli a stresszt, valamint a sebészeti beavatkozások után hamarabb felgyógyulnak. Körükben a kardiovaszkuláris betegségek esetében csökkennek a kockázati tényezők is. A szívinfarktuson átesett páciensek az infarktust követő egy évet jóval nagyobb eséllyel élik túl mint azok, akinek nincs társállatuk. Nem beszélve arról, hogy kedvenceink erősítik az immunrendszerünket - de még az asztma kialakulásának esélyét is csökkentik! Felmérések azt is kimutatták, hogy azok az emberek, akik kutyát tartanak, sokkal aktívabb életet élnek, a kutyasétáltatásnak hála többet vannak a szabadban, többet mozognak.

 

Aktívabb életmódot élnek a kutyatartók - ez is nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez
Aktívabb életmódot élnek a kutyatartók - ez is nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez
Fotó: bayer.co.hu

 

Mindezeket alátámasztja a HABRI (Human Animal Bond Research Institute) közelmúltban közzétett tanulmánya, amely kimutatja, hogy az emberre gyakorolt pozitív hatásai mellett a házikedvencek az egyes országok egészségügyi rendszereire is jelentősen hatnak. A jelentés szerint az USA egészségügyi rendszere összesen évi 11,7 milliárd dollár (hozzávetőleg 3 300 milliárd forint) költségmegtakarítást köszönhet a kedvencként tartott társállatoknak. A tanulmány szerint a 132,8 millió amerikai társállattartó 60%-kal kevesebbszer jár orvoshoz, mint az, aki nem tart állatot. Ez az összeg Ausztráliában 5,8 milliárd dollár, Németországban pedig 7,4 milliárd euró. A HABRI tanulmánya szerint további gazdasági adatok birtokában kimutatható lenne, hogy a társállattartással összefüggő költségmegtakarítás ennél jóval nagyobb.

 

A Bayer kerekasztal beszélgetésén a megelőzés kapott nagy hangsúlyt
A Bayer kerekasztal beszélgetésén a megelőzés kapott nagy hangsúlyt
Fotó: Agroinform.hu

 

A Bayer rámutatott arra is, a szív- és érrendszeri megbetegedések korunk egyik legnagyobb egészségügyi problémája, és egyben a legfőbb okai az elhalálozásnak. Kiemelten fontos a megelőzés, ám ez csak akkor lehet hatásos, ha hosszú távon is nagy figyelmet fordítunk rá. A megelőzés egyik fontos pontja az életmódváltás, melyet mielőbb meg kell lépni. Ennek fontos része az állattartás - ez azonban csak úgy működik, ha felelős gazdik vagyunk és valóban odafigyelünk kedvencünkre.

 

Szellő és Jeromos, a Bayer sajtótájékoztatóján résztvevő terápiás kutyák
Szellő és Jeromos, a Bayer sajtótájékoztatóján résztvevő terápiás kutyák
Fotó: bayer.co.hu

 

A Bayer Hungária múlt heti kerekasztal-beszélgetésén a téma szakértői megvilágították a társállatok emberre és az emberek társállatokra gyakorolt jótékony hatásait – fókuszba állítva a felelősséget és a megelőzést. Az eseményen elhangzott: „A terápia mindig drágább, mint a prevenció – mind társállataink, mind az emberek esetében. Ezért fontos a tudatos, egészséges életmódra törekvés, mindkét fél számára”.

 

A Bayer célja, hogy élettudományos innovációival megoldást nyújtson a globális problémákra is, hiszen a Föld egyre növekvő és öregedő népességének új és jobb gyógyszerekre és elegendő mennyiségű élelmiszerre van szüksége. Mindemellett az összehangolt és önsanyargatás nélküli életmódváltást javasolja, a mozgás és az étrend együttesét tekintve. A társállatot fajtájának megfelelően tartva pedig hosszabb távon és egészségesen élhet együtt ember és házikedvence.

 

Rex hamarosan segítőkutyaként segít a beteg gyerekeknek
Rex hamarosan segítőkutyaként segít a beteg gyerekeknek
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

“Valóban, a kezelés mindig sokkal többe kerül, mint a megelőzés. Gyakran egy oltással, vagy csak egy megbeszéléssel is meglehet előzni egy problémát - akárcsak egy kutyával! Ha a gyerekek kutya mellett nőnek fel, sokkal többet mozognak, nem beszélve arról, milyen pozitívan hat az állat a lelki fejlődésükre. Odafigyelésre és az egészségesebb életmódra neveli a gyerekeket.” - mondta a témával kapcsolatban oldalunknak Dr. Varga Károly gyermekorvos, Rex gazdája.

 

Forrás: bayer.co.hu
Indexkép forrás: bayer.co.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 kérdés, amit érdemes feltenned magadnak, ha aktív kutyát szeretnél 5 kérdés, amit érdemes feltenned magadnak, ha aktív kutyát szeretnél
Akár fajtatiszta, akár keverék, az élet egy magas energiaszintű kutyával sokak számára kihívást jelenthet a mindennapokban. Mire figyeljünk, ha ilyen kutyát szeretnénk?

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

Honnan tudom, hogy lázas a kutyám? Honnan tudom, hogy lázas a kutyám?
És mit tehetek, hogy segítsek neki?

A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja? A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja?
Apró fehér szöszmöszök a kutya bundáján? Csak nem korpásodik? Lehetséges egyáltalán?

A méz áldása - Kutyánk számára is egészséges finomság A méz áldása - Kutyánk számára is egészséges finomság
Ételeink, italaink édesítője, süteményeink ínycsiklandó hozzávalója. Gyógyító ereje évezredek óta közismert; és kedvenceink is szívesen megkóstolnák. Ők is érezhetik a méz jótékony hatásait, de vajon ehetnek belőle?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Rehabportál Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák segítenek az Orlandói lövöldözés túlélőinek Hírek - Címlapon
Kutyák segítenek az Orlandói lövöldözés túlélőinek
Segítőkutyája miatt nem alkalmazták a beteg férfit - most végre munkát kapott! Hírek - Címlapon
Segítőkutyája miatt nem alkalmazták a beteg férfit - most végre munkát kapott!